Rămâi conectat

Actualitate

25 martie 2017: 500 de persoane vor participa la cea de-a III-a ediție a Maratonului de la Aiud. Gabriela Szabo, invitat special al evenimentului

Publicat

în

Aiudul va găzdui sâmbătă, 25 martie 2017,  cea de-a treia ediţie a evenimentului sportiv Aiud Maraton. O competiţie care nu percepe taxă de înscriere pusă sub semnul solidarităţii faţă de semenii noştri.

Aiud Maraton e un eveniment de suflet pentru sportivii care doresc să aducă un zâmbet celor încercaţi de probleme de sănătate, transmite Primăria Aiud. 500 de persoane, atât atleți internaționali cât și sportivi români de renume, vor alerga în cadrul ediției din acest an, la care invitată special este atleta de talie mondială Gabriela Szabo.

Inițiatorul acestui eveniment este Polgar Levente Ioan (Levy), un tânăr sportiv aiudean, care a reușit să aducă în palmaresul său competiții de talie internațională. Atunci când aleargă, Levy duce cu el mesajul de întrajutorare a semenilor săi aflați la nevoie, fiind un exemplu pentru noi toți.

”Aiud Maraton” a fost și este un vis al lui Levy pe care și l-a îndeplinit cu succes și anume promovarea sportului și totodată susținerea cauzelor sociale.

”Aiud Maraton” va cuprinde, şi în 2017, două probe, respectiv una de maraton 45km și semimaraton 22.5km.

Ambele probe se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate. Startul şi sosirea se vor face din/în centrul oraşului Aiud.

Atât la maraton, cât şi la semimaraton pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani şi sunt apte de efort susţinut, din punct de vedere medical. Minorii pot participa numai dacă au acordul părinților, în formă scrisă, însoțiți de către aceștia, precum și adeverința medicală.

Categorii de concurs:

Atât la maraton cât și la semimaraton vor fi următoarele categorii de concurs:  Feminin: General Feminin (Open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și  50 + ani.

Masculin: General Masculin (open) 18 – 29 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani și 50 + ani.

”Nu contează dacă ești alergător de performanță sau începător, distracția este garantată și ai întotdeauna pe cineva alături, indiferent de nivelul tău de pregătire.

Competiţia noastră nu are taxă de înscriere, dar încurajăm donaţiile care vor fi direcţionate către asociaţiile: Invinctus România si AHNR (Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România). Contul Asociației, în care puteți face donațiile pentru cele 2 asociaţii pe care le susținem anul acesta, este RO02RZBR0000060018977631 (RON), cu mențiunea Aiud Maraton.

Traseu Maraton 42Km
Startul se va da din centrul orasului Aiud, dupa 1 km asfalt, se va intra in padure unde se va alerga pe un drum forestier, se va iesi din padure pe o miriste la capatul acesteia se tranverseaza soseaua (care nu este prea circulata) dar va fi supravegheata de politie, acolo ne vom desparti drumul celor de la semimaraton , maratonul va continua cu o urcare pe dealul Miraslaului, pe poteca, dupa care va intra in padurea Miraslaului si va iesi la Cicau pe pasune, cu intorcere dupa padurea Miraslaului, pe urma se va intoarce pe acelas traseu pana unde ne-am despartit de semimaraton,urmam acelasi drum pe care am pornit pana in centrul orasului Aiud cu un grandios finish alaturi de cei dragi.

Traseu Semimaraton 21,5Km
Startul se va da din acelasi loc ca si la Maraton din centrul orasului Aiud, urmat de 1 Km de asfalt dupa care se intra in padure, dupa padure se ajunge pe o miriste la capatul carieia se afla o sosea de traversat unde ne vom despartim de traseul pentru Maraton si dupa ce inconjuram padurea ne vom intoarce de unde s-a despartit de maraton si la un moment vom ajunge pe acelasi traseu de unde am laut startul si il vom urma pana in centrul orasului Aiud unde vom avea parte de un finish extraordinar cu surprize.

Evenimentul este organizat de  Asociația Aiud Sport, în parteneriat cu Primăria Municipiului Aiud, Consiliul Local Aiud, Asociația “Am și eu copilul meu” prin Centrul Reacreativ Educațional Bianca, Theiss Agency.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Publicat

în

Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii.

Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni au fost donate, aduse și montate de voluntarii străini, pe terenul deținut de asociația „Casa Nădejdii”.

Asociatia Casa Nadejdii este condusă din oameni dedicați și cu pasiune care reprezinta o speranta pentru comunitatea aiudeana de aprox 25 ani de când își desfășoară activitatea socio-educațională.

Chiar dacă e construit pe terenul deținut de asociație, parcul de joacă se adresează tuturor copiilor.

”Un grup de 30 germani/ francezi/ și alte naționalități, au vizitat Asociatia Casa Nadejdii Aiud cu scopul de a construi un parc de joaca pentru copiii aiudeni!

Pasiunea pentru mișcare ar trebui insuflată copiilor încă de la cele mai fragede vârste. Evoluția tehnologică de multe ori îi împiedică pe cei mici să se bucure cu adevărat de minunățiile copilăriei.

Parcul de joacă a fost special construit pentru a oferi copiilor aiudeni un moment de respiro, sa se bucure de copilărie și sa uite de jocurile pe telefoanele mobile.

Atmosfera creată este relaxantă, permite socializarea, și aduce multe zâmbete copiilor!

Pe data de 26 Aprilie 2024 vom avea evenimentul “Ziua Porților Deschise” prilej cu care îi invitam pe cei interesați sa ne viziteze și sa ne bucurăm împreuna de un program special” a scris Ciprian Bogdan, pe o rețea de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 57 de ani din Aiud cercetat de polițiști, după ce și-a amenințat soția și membrii familiei cu acte de violență

Publicat

în

Marți, 16 aprilie 2024, în jurul orei 18.46, o femeie de 55 de ani, din Aiud, a sesizat Poliția Municipiului Aiud, prin 112, cu privire la faptul că soțul său face scandal.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la locuința celor doi, a rezultat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unor discuții contradictorii,  bărbatul, în vârstă de 57 de ani, ar fi devenit agresiv și ar fi amenințat-o, cu acte de violență, pe soția sa dar și pe alți membri ai familiei.

Față de bărbat, a fost emis ordin de protecție provizoriu prin care i-a fost interzis să se apropie de soția sa și de ceilalți membri ai familiei și a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 67 de ani din Aiud cercetat de polițiști, după ce a fost depistat pescuind în perioada de prohibiție, în Valea Inzelului

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat un bărbat de 67 de ani, din Aiud, în timp ce pescuia în Valea Inzelului, cu toate că  pescuitul prin orice metodă al reproducătorilor, în perioada de prohibiție, este interzisă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție și distrugerea icrelor embrionate de pește, în zonele de reproducere naturală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 64 din O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă respectarea legislației privind pescuitul și acvacultura și reamintește că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 561/2023/11/2024, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2024, în perioada 9 aprilie – 07 iunie 2024, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acțiunile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, vor continua.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud