Rămâi conectat

Politică

Consilierul local Radu Călin ales pe listele PP-DD la Aiud a trecut la PSD

Publicat

în

radu-calin-aiudConsilierul Radu Călin (ales pe listele PP-DD), din Aiud, este primul ales local din județ care recunoaște public că s-a folosit de ”Ordonanța Migrației” și a trecut la alt partid. Așa cum a declarat pentru ziarulunirea.ro, începând de joi, 18 septembrie, acesta este membru PSD.

Deși nu pot sa fac în Consiliul Local Aiud o diferență, altfel vor fi luate în seamă, de acum încolo, interpelerile mele, iar proiectele mele, parte din ele pentru satul meu natal Sâncrai (al cărui reprezentant sunt), vor putea fi susținute în ședințele CL. Astfel, cel puțin pentru cei 1.100 de cetățeni care mi-au acordat votul la alegerile din 2012, când am candidat la Primăria Municipiului Aiud, pot să fac mult mai mult decât am făcut ca și consilier local PP-DD”, a spus Radu Călin.

Reamintim că Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care se permite migrația politică în termen de 45 de zile, a fost publicată, la începutul lunii septembrie, în Monitorul Oficial.

Aleşii locali pot să-și schimbe o singură singură dată formațiunea politică, iar opţiunea este pentru partid, organizaţie a minorităţilor naţionale sau statut de independent.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Lucian Alba, consilier local exclus de USR se alătură liberalilor

Publicat

în

La Aiud, consilierul local, Lucian Alba, se alătură echipei liberale. Consecvent opțiunii de dreapta și susținător al proiectelor care unesc comunitatea își propune să ia parte la dezvoltarea comunității.

“Am fost crescut și educat în spiritul muncii și al respectului față de comunitate. Am absolvit Liceul Tehnologic „Alexandru Borza” din Ciumbrud, iar de atunci, pas cu pas, am pus bazele unei firme de transport și mi-am construit o carieră pe cont propriu.

Apoi, visul de a aduce o schimbare pozitivă în comunitate s-a transformat într-o misiune de viață, care m-a motivat să pășesc în arena politică. Decizia de a mă alătura echipei liberale este rezultatul unei reflecții profunde asupra direcției în care doresc să îmi duc angajamentul civic. Astfel, încep o nouă etapă a carierei mele politice, cu convingerea că, împreună cu PNL, voi putea să fiu cu adevărat alături de toți aiudenii”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Dragoș Crișan, fostul președinte al USR Aiud, a trecut la PSD și va candida pentru Primărie

Publicat

în

Fostul președinte al USR Aiud, Dragoș Crișan, a anunțat că a trecut la PSD și va candida din partea acestei formațiuni politice pentru Primăria Aiud.

„În urmă cu 4 ani pășeam pentru prima dată în sediul unui partid politic. Un om fară experiență în relaționarea publică, în administrație și fară experiența în tot ce înseamnă lupta politică. Consider că am reușit împreună cu colegii să clădim în Aiud o echipă capabilă din punct de vedere administrativ.

4 ani cred că sunt o perioadă suficientă în care un om politic să-și evalueze cel mai bine locul și direcția în funcție de impactul pe care l-a avut activitatea sa în comunitate, răspunsul comunității, valorile în care crede și capacitatea de a atinge obiectivele cerute de comunitate. Parcurgerea primului mandat în cadrul partidului care mi-a acordat încrederea am considerat-o ca fiind o datorie de onoare.

Rămân recunoscator tuturor celor care au participat în acești ani la formarea mea și cred cu tarie că vom merge înainte împreună într-o echipă mult mai complexă și mai relevantă pentru comunitatea Aiudului. În sedința biroului local PSD din această săptămână, s-a hotărât susținerea mea pentru candidatura la postul de primar, lucru care mă onorează și totodată mă responsabilizează pe viitor.

Noua echipă, munca în echipă, respectul, răbdarea, înțelepciunea, reforma vor sta la baza construirii unui PROGRAM capabil cu adevarat să dezvolte Aiudul și să elimine sistemul actual creat de Oana Badea și PNL, întreținut de influență și care nu a făcut altceva în ultimi ani decât tranzacții de funcții, de putere și benefici, iar aiudenii s-au ales cu prea puține investiții pentru care au scos și vor scoate mai mulți bani din buzunar și pentru care vor fi datori multi ani de acum.

Mulțumesc!”, a transmis Dragoș Crișan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Lucian ALBA, consilier local: „USR Aiud neglijează principiile partidului…”

Publicat

în

Constat cu profundă dezamăgire că în partidul din care fac parte, USR Aiud, nu mai există loc pentru vocea mea și nici pentru opiniile celor care pun comunitatea înainte de interesele personale.

De la începutul implicării mele în politică, am urmărit să reprezint cu integritate și transparență cetățenii orașului, punând mereu interesele lor pe primul plan în fața administrației locale. Aceasta a fost întotdeauna esența mandatului meu ca și consilier local.

Am aderat la acest partid cu convingerea că voi putea să îmi exprim principiile și valorile în folosul orașului și a locuitorilor săi. Astăzi, însă, aceste principii sunt îngrădite sau chiar ignorate.

USR Aiud ar fi trebuit să fie un exemplu de transparență, democrație internă și dedicare față de cetățeni. În schimb, observăm cum unele persoane par să își impună propriile interese în detrimentul binelui comun, abandonând ideea de colaborare și comunicare deschisă.

Este profund dezamăgitor să constat că partidul care ar trebui să fie un vehicul al schimbării pozitive și al ascultării cetățenilor se îndepărtează tot mai mult de aceste idealuri…

Este timpul să ne întoarcem la esența democrației și la angajamentul față de o administrație transparentă și responsabilă. Este timpul să ne întoarcem la cetățeni și să punem interesele lor pe primul loc, așa cum ne-am angajat să facem atunci când am intrat în politică.

Lucian ALBA,
Consilier Local USR Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud