Rămâi conectat

Politică

Maria Grapini vrea birou parlamentar în Aiud

Publicat

în

maria-grapiniPotrivit unei cereri trimise prin poșta electronică de către asistentul ei, Daniel Râșnoveanu, europarlamentarul Maria Grapini și-a exprimat dorința de a-și deschide un birou parlamentar în municipiul Aiud.

„În calitatea mea de europarlamentar, doresc să deschid și în municipiul Aiud un cabinet de europarlamentar, care să fie situat într-o zonă vizibilă și ușor accesibilă. Până acum am inaugurat 8 cabinete de europarlamentar, în diferite oraşe ale țării”, se arată în respectiva cerere. Potrivit afirmațiilor europarlamentarului Maria Grapini, aceasta a constatat că „există un deficit de informare a cetățenilor cu privire la regulile de la nivel european”. În altă ordine de idei Maria Grapini afirmă că dumneaei crede „foarte mult în consultarea europarlamentarilor cu cetățenii”. În acest sens doamna Grapini afirmă în adresa respectivă: „…vă solicit, domnule primar, sprijinul și totodată aprobarea cererii mele, privind alocarea unui spațiu corespunzător, pentru acest cabinet, care să fie amplasat într-o zonă cu vizibilitate, într-un punct de interes al orașului, deoarece cetățenii care se vor înscrie în audiențe să poată avea un acces facil la această locație”.

Dorel LAZĂR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Beniamin Todosiu, deputat PSD: „Solicit public demiterea conducerii politice a Spitalului Aiud, din cauza neregulilor descoperite de Curtea de Conturi”

Publicat

în

Spitalul Municipal Aiud nu funcționează bine din cauza unei conduceri incompetente, care a fost pusă politic și care este ținută în brațe de primarul liberal Oana Badea. Am sesizat acest lucru în mai multe rânduri, iar Curtea de Conturi îmi dă dreptate.

În urma unui audit, pe care l-a derulat în acest, Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli privind achizițiile publice efectuate de unitatea sanitară, care se află în subordinea administrației locale din Aiud.

Astfel, în urma misiunii de audit, care a vizat doar achizițiile publice, inspectorii Curții de Conturi au găsit șapte abateri de la legalitate și regularitate. Conducerea spitalului nu a respectat pragurile valorice prevăzute de Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, până la care avea dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii, și a divizat achizițiile publice în valori mai mici, cu scopul încadrării în pragurile valorice pentru achiziții directe și a se evita aplicarea unor proceduri concurențiale de atribuire.

De asemenea, Curtea de Conturi a constat că spitalul din Aiud nu respectă în totalitate prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, referitoare la derularea etapei de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică și nu supune spre avizarea Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud achizițiile directe efectuate, a căror valoare individuală depășește suma de 50.000 lei.

De asemenea, alte probleme constatate sunt: „nerespectarea în totalitate a prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, referitoare la derularea etapei de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică” și faptul că „evidența contabilă la Spitalului Municipal Aiud nu a fost condusă cu respectarea în totalitate a prevederilor legale care reglementează acest domeniu”.

Cea mai gravă problemă, care indică serioase suspiciuni de corupție, este „nerespectarea și neasigurarea tratamentului egal al tuturor operatorilor economici care pot oferta bunurile ce se solicită a fi achiziționate”. Practic, pe lângă faptul că au fost realizate cu încălcarea unor prevederi legale, este posibil ca anumite achiziții să fi fost făcute cu dedicație, astfel încât să favorizeze anumite firme prietene.

Pentru abaterile constatate în urma misiunii de audit, Camera de Conturi Alba a întocmit un proces verbal de constatare și sancționarea a contravențiilor, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 60.000 lei.
În urma acestor concluzii clare ale auditului Curții de Conturi, constatăm că sesizările primite de la numeroși cetățeni din Aiud sunt confirmate și de cea mai importantă instituție de control. Astfel, activitatea Spitalului Municipal Aiud este grav afectată de incompetența conducerii pusă politic de primarul Oana Badea și de Partidul Național Liberal.

În calitate de membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, solicit public DEMITEREA conducerii unității medicale și declanșarea procedurilor legale pentru recuperarea prejudiciului și pedepsirea vinovaților. Să nu uităm că în spitalul din Aiud au murit oameni, iar aiudenii încă așteaptă răspunsuri și măsuri clare din partea celor care ar trebui să le reprezinte interesele: primarul Oana Badea și echipa administrației locale.

 

Beniamin Todosiu,
deputat PSD


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Tünde-Renata Giurgiu, candidatul USR pentru Primăria Comunei Mirăslău

Publicat

în

USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare pentru dezvoltarea comunității.

Educată în spiritul valorilor locale, Renata este absolventă a Universității „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia. Este licențiată în Contabilitate și Informatică de Gestiune și are un masterat în Contabilitatea și Auditul în Instituții Publice. De asemenea, a obținut o licență în Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, completându-și profilul profesional cu cursuri de calificare ca Expert în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene și de Mediator Școlar.

Cu o vastă experiență profesională ce cuprinde roluri de economist, profesor și expert în vânzări, Renata propune o administrare a Primăriei Mirăslău axată pe transparență, eficiență și dezvoltare sustenabilă. Viziunea sa include îmbunătățirea infrastructurii educaționale, accesul facil la fonduri europene și crearea unui mediu propice pentru tineret și inițiativele comunitare.

Tünde-Renata Giurgiu, alături de USR Mirăslău susțin buna dezvoltare a comunei Mirăslău și schimbările făcute în mod asumat.

Împreună pentru Mirăslău.
Uniți Sigur Reușim!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Lucian Alba, consilier local exclus de USR se alătură liberalilor

Publicat

în

La Aiud, consilierul local, Lucian Alba, se alătură echipei liberale. Consecvent opțiunii de dreapta și susținător al proiectelor care unesc comunitatea își propune să ia parte la dezvoltarea comunității.

“Am fost crescut și educat în spiritul muncii și al respectului față de comunitate. Am absolvit Liceul Tehnologic „Alexandru Borza” din Ciumbrud, iar de atunci, pas cu pas, am pus bazele unei firme de transport și mi-am construit o carieră pe cont propriu.

Apoi, visul de a aduce o schimbare pozitivă în comunitate s-a transformat într-o misiune de viață, care m-a motivat să pășesc în arena politică. Decizia de a mă alătura echipei liberale este rezultatul unei reflecții profunde asupra direcției în care doresc să îmi duc angajamentul civic. Astfel, încep o nouă etapă a carierei mele politice, cu convingerea că, împreună cu PNL, voi putea să fiu cu adevărat alături de toți aiudenii”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud