Rămâi conectat

Administrație

Miercuri, 22 februarie 2017: Ședință ordinară la Consiliul Local Aiud. Vezi proiectele aflate pe ordinea de zi

Publicat

în

Miercuri, 22 februarie 2017, cu începere de la ora 14.00, în sala Ion I.C. Brătianu a Primăriei municipiului Aiud, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Aiud.

Ședința va avea următorul proiect al ordinii de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului „Gala Sportului Aiudean”.
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului ”Sărbătoarea Primăverii”.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea și finanțarea Planului de acțiuni aferent anului 2017 în cadrul Protocolului de Cooperare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Alba.
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Aiud.
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați, pentru lucrările rest de executat, după actualizarea TVA și de asigurare a finanțării de la bugetul local pentru categoriile de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat prin PNDL, după actualizarea TVA pentru obiectivul de investiții  “Canalizare ape pluviale cartier Gheorghe Doja în municipiul Aiud”.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea devizului general actualizat cu noua cotă de TVA de 19 %, respectiv a indicatorilor tehnico – economici actualizați pentru obiectivul de investiții “Locuinţe sociale, str. Hotar, Municipiul Aiud”, jud. Alba.
  1. Proiect de hotărâre privind  aprobarea modificării  DOCUMENTAȚIEI TEHNICE DE AVIZARE A LUCRĂRILOR DE INTERVENȚII   și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții Reabilitare Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.
  2. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire în proprietate a unor terenuri, conform art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
  3. Proiect de hotărâre privind retragerea autorizaţiilor taxi şi rezilierea contractelor de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport nr. 13739/16.10.2012 de la PFA MUREȘAN EMIL și a contractului nr.13739/16.10.2012 de la  PFA NEMETH ZOLTAN „ELIZA”.
  4. Proiect de hotărâre privind stadiul înscrierii datelor în Registrul agricol pentru perioada 2015 – 2019 și aprobarea Programului de măsuri pentru eficientizarea activităţii de înscriere a datelor în registrul agricol.
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de colaborare între Municipiul Aiud și Societatea TIRRENA SCAVI CONDOTE G.I.E. Italia, Sucursala Cluj.
  6. Proiect de hotărâre privind închirierea directă a terenului aferent garajului nr.82 în suprafață de 15 mp, situat administrativ în Aiud, str. Transilvaniei d-lui Polgar Gheorghe.
  7. Proiect de hotărâre privind repartizarea cu titlu gratuit  a parcărilor: nr. 183 B şi nr. 67 din str. M. Viteazu respectiv str. TRANSILVANIEI, către dl. RADU NICOLAIE şi dl. TATAR I.VIOREL.                             
  8. Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosință gratuită Companiei Naţionale de Investiţii SA  asupra  terenului în suprafaţă de 900 mp, situat în Municipiul Aiud, str. Cuza-Vodă, nr. 35, identificat prin CF nr. 3608 Aiud, nr. top. 1309/2, 1310/2, 1311, 1312.
  9. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren pentru SERVICIUL DE AJUTOR MALTEZ ÎN ROMÂNIA  pe anul 2017.
  10. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a taxei pe clădire şi a taxei pe teren pentru ASOCIAŢIA  NAȚIONALĂ A SURZILOR DIN ROMÂNIA FILIALA ALBA  pe anul 2017.
  11. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren pentru ASOCIAŢIA CASA NĂDEJDEI AIUD pe anul 2017.
  12. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a taxei pe clădire şi a taxei pe teren pentru ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV DOJOKAN ACTIV AIUD pe anul 2017.
  1. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren pentru FUNDAŢIA HOPE&HOMES FOR CHILDREN ROMÂNIA  pe anul 2017.
  2. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a taxei pe clădire şi a taxei pe teren pentru FUNDAŢIA INTER-ART AIUD  pe anul 2017.
  1. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a taxei pe teren pentru SOCIETATEA FILANTROPICĂ „KRISTENT CENTER”  pe anul 2017.
  2. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a taxei pe clădire şi a taxei pe teren pentru „ASOCIAŢIA MARIA AGAPIA”  pe anul 2017.
  3. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren pentru ASOCIAŢIA „UN PAS ÎNAINTE ALEXANDRA”  pe anul 2017.
  1. Proiect de hotărâre privind scutirea de plată a impozitului pe clădire şi a impozitului pe teren pentru CASA DE TIP FAMILIAL VILLA KUNTERBUNT pe anul 2017.          
  2. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare și vânzarea prin licitație publică a imobilului situat administrativ în Aiud, str. T. Tudoran, nr. 5, jud. Alba, identificat în CF nr. 73963 Aiud, provenită din CF vechi nr. 9283 Aiud, sub nr. top. 1740/3/1/3/2/2/1/12, 1742/3/1/3/3/2/2/1/12, 1743/1/2/1/3/3/2/2/1/12, nr. cad. 561, teren în suprafaţă de 873 m2 .
  1. Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale Spitalului Municipal Aiud, începând cu data de 01.03.2017.
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea recalculării chiriei pentru locuințele ANL existente în bl.P2F, str. Ecaterina Varga nr. 61A din Municipiul Aiud, titularilor contractelor de închiriere.
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de ocupare a funcţiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud şi a serviciilor publice, fără personalitate juridică, subordonate Consiliului Local Aiud, pentru anul 2017.
  2. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcții al Direcției de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al Municipiului Aiud.
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii Actului adițional nr. 3 la Contractul de asociere aprobat prin HCL nr. 208/27.09.2007 – Anexa 1, încheiat între Consiliul Local al Municipiului Aiud şi ASOCIAŢIA „TENIS CLUB PARC AIUD”.
  1.  Proiect de hotărâre privind aprobarea  rețelei şcolare  pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din raza teritorială a Municipiului Aiud, pentru anul şcolar 2017-2018, potrivit Avizului Conform al Inspectoratului Școlar Județean Alba nr. 280/05/16.01.2017.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

De luni, 8 aprilie 2024, încep lucrările de modernizare a străzilor Țiglăriei și Nicolae Bălcescu din Aiud

Publicat

în

Primăria Aiud anunță că de luni, 8 aprilie 2024, sunt programate să înceapă lucrările de modernizare a străzilor Țiglăriei și Nicolae Bălcescu, considerate drumuri de legătură la DJ107I – „Transalpina de Apuseni”.

„Potrivit informațiilor comunicate de executantul lucrărilor din cadrul proiectelor „Modernizare drumuri de legătură la DJ 107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Nord’ și „Modernizare drumuri de legătură la DJ 107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Sud”, de luni vor începe lucrările pe străzile Țiglăriei și Nicolae Bălcescu.

Vă reamintim că prin cele 2 proiecte menționate se vor moderniza următoarele străzi: Țiglăriei, Nicolae Bălcescu, Viilor, Zorilor, Plugarilor, Livezii, Fântânele, Păltiniș, situate la Nord față de DJ 107I și Valea Aiudului, Dudului, Gheorghe Lazăr, situate la Sud față de DJ 107I.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, însă modernizarea merită acest efort”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Municipiului Aiud anunță digitalizarea activității Poliției Locale

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud a transmis că activitatea Poliției Locare a fost digitalizată ca urmare a dotării agenților cu tablete și imprimante mobile, care le permit polițiștilor locali să imprime la fața locului documentul prin care contravenientul este înștiințat despre fapta comisă.

„Poliția Locală a fost dotată cu tablete și imprimante mobile, care le permit polițiștilor locali să imprime la fața locului documentul prin care contravenientul este înștiințat despre fapta comisă.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul compartimentului Disciplina în construcții pot accesa baza de date direct din teren, pentru verificarea autorizațiilor de construire sau desființare a construcțiilor.

Se poate accesa din teren harta locurilor de parcare, fiind verificați și deținătorii legali ai acestor parcări.

Prin intermediul dispeceratului, sesizările primite de la cetățeni vor fi transmise direct polițiștilor locali aflați în teren.

Toate aceste dotări sporesc eficiența operațională a Poliției Locale.

Vă reamintim faptul că nici în acest an nu se pot organiza concursuri pentru anumite categorii de posturi vacante. Poliția Locală funcționează în acest moment subdimensionat, cu un număr de 7 polițiști locali la compartimentul Ordinea și liniștea publică, 3 la compartimentul Circulație pe drumurile publice, 3 la Serviciul de pază, 1 la Disciplina in construcții, 1 la compartimentul de mediu si 1 la compartimentul Protecție civilă și Situații de Urgență.

Aceștia deservesc Aiudul și toate localitățile componente și aparținătoare”, au transmis reprezentanți Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de facebook a instituției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Investiție de peste 5,7 milioane de lei, în reabilitarea energetică a clădirii Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

O investiție de peste 5,7 milioane de lei urmează să ajute la reabilitarea spitalului din Aiud. Panouri fotovoltaice, instalație nouă de iluminat sau înlocuirea instalației de alimentare cu apă, doar câteva dintre obiectivele proiectului.

Spitalul Municipal Aiud este compus din mai multe corpuri de clădire. Suprafaţă acestuia este de 13.887 mp existând atât pavilioane medicale cât și construcții aferente utilităților, platforme pentru circulația interioară auto și pietonală, spații verzi. Există construcții de tipul: P, S+P+1E, S+P+3E-4 E, construite în perioada 1867 – 1987.

Niciuna din clădirile spitalului nu este reabilitată termic, din punct de vedere al anvelopării exterioare. Lucrările de renovare s-au făcut sporadic, fără intervenţii structurale şi s-au rezumat la zugrăveli şi vopsitorii, înlocuiri de pardoseli, renovări de grupuri sanitare, înlocuiri de aparate electrice, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, etc., fără intervenții în reţelele de distribuţie a apei / a agentului termic sau a energiei electrice.

Obiectul proiectului este reabilitarea termică a clădirii C2, prin „Programul privind creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea consumului anual de energie finală”

Prin realizarea investiţiei se preconizează creşterea performanţei energetice a clădirii, încadrată înainte de reabilitarea termică în clasa energetică E (nota energetica 29), la clasa energetică B (nota energetică 88).

În cadrul proiectului următoarele lucrări urmează să fie realizate:

– Reabilitarea termică a clădirii prin placarea cu termosistem a anvelopantei;
– Înlocuirea tâmplăriei exterioare;
– Înlocuirea învelitorii;
– Înlocuirea instalaţiei electrice de iluminat şi prize, tablouri electrice, instalaţie de protecţia împotriva trăsnetului, a corpurilor de iluminat, inclusiv sursă de rezervă;
– Înlocuirea instalaţiei de încălzire, inclusiv a radiatoarelor;
– Înlocuirea instalaţiei de alimentare cu apă rece-apă caldă menajera, inclusiv înlocuirea obiectelor sanitare şi a armăturilor, modernizarea sursei de producere apă caldă menajeră;
– Montarea unui sistem fotovoltaic de producere a energiei electrice, în sistem on-grid.

Data limită depunere a ofertelor este 22.04.2024. Valoarea aproximativă a proiectului este de 5.787.545,30 lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud