Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Ștefan Balog va reprezenta România la Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia

Publicat

în

expo_malaysia_A3_4.cdrInter-Art Aiud anunță că între 27 noiembrie și 9 decembrie 2014 va avea loc Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia, unde artistul aiudean Ștefan Balog va reprezenta România. Organizat la fiecare trei ani festivalul propune o abordare de nivel înalt a artei contemporane şi invită artişti din lumea întreagă să participe la eveniment.

Consecventa politicii sale culturale Fundaţia Inter-Art va organiza şi în acest an o expoziţie de artă românească dedicată Zilei Naţionale a României, de această dată în Malaysia. Inclusa în programul oficial al Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, această expoziţie va cuprinde lucrări semnate de Elena Cristea, Anca Sas şi Stefan Balog.

Cu ocazia deschiderii oficiale a festivalului se va semna un protocol de colaborare între asociaţia gazdă Sasaran Arts şi Fundaţia Inter-Art din Aiud. La acest moment deosebit a fost invitat şi excelenţa sa, domnul Nistor Constantin-Volodea, ambasadorul României în Malaysia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Învățământ-Cultură

Cursuri de prim ajutor pentru elevii de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Municipiul Aiud

Publicat

în

Miercuri, 27 martie 2024, elevii doamnei învățătoare Luminița Manole din clasa a III-a A, de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din municipiul Aiud, și membri ai Centrului cultural-catehetic al Parohiei Ortodoxe Aiud III, coordonat de părintele paroh Nicolae Aloman, inspector pentru editură și tipărituri în cadrul Eparhiei Alba Iuliei, au participat la Spitalul Municipal din Aiud la un curs practic de acordare a primului ajutor.

Astfel, sub atenta îndrumare a domnului doctor Lucian Mihai Pascu, medic primar în cadrul secției de ortopedie-traumatologie a spitalului din urbea noastră, și în prezența a numeroși asistenți medicali, cei mici au fost instruiți cum să acorde primul ajutor și cum să acționeze atunci când o persoană din jur are nevoie. De asemenea, prin demonstrații practice, elevii au deprins tehnici precum resuscitarea, bandajarea și aplicarea de atele.

Activitatea copilașilor este parte componentă a proiectului „Urmarea lui Hristos – remediul suferinței și al bolii”, derulat de Parohia Ortodoxă Română Aiud III în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” și cu Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” Unirea, în vederea participării la Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă” (ediția a XVI-a), organizat de sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române. De asemenea, acțiunea de astăzi se încadrează în tematica „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și a „Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”.

Cursul de prim ajutor a stârnit interesul și entuziasmul școlarilor, care au deprins cunoștințe și abilități necesare pentru a răspunde eficient în situații de urgență. Pe lângă puterea de a salva vieți, astfel de activități dezvoltă în rândul celor mici dragostea și grija față de cei aflați în suferință. Pe această cale, mulțumim conducerii Spitalului Municipal și cadrelor medicale pentru primirea și instruirea elevilor!

As. soc. Alexandra Aloman


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Trei elevi ai Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor de istorie, limba engleză și „Lectura ca abilitate de viață”

Publicat

în

Rebeca, Denis și Paul au obținut premiul I la fazele județene ale olimpiadelor „Lectura ca abilitate de viață”, istorie și limba engleză și s-au calificat pentru faza națioanlă a concursurilor.

– Docea Rebeca, clasa a XII-a B, prof. Rusu Ramona, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”.
– Sărătean Denis, clasa a IX-a C, prof. Buta Iuliana, Olimpiada de istorie.
– Șimandi Paul, clasa a VII-a, prof. Prața Georgeta, Olimpiada de limba engleză.

„Îi felicităm și le dorim mult succes elevilor noștri calificați la etapele naționale ale olimpiadelor!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Titu Maiorescu” din Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Eleva Amalia Silaghi, de la Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, premiul I la faza județeană a Olimpiadei Naționale de Limba și Literatura Română

Publicat

în

Eleva Amalia Silaghi, de la Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, faza județeană și s-a calificat în etapa națională.

Amalia Silaghi este elevă în clasa a VII-a C la Școala Gimnazială ,,Axente Sever” din Aiud. Tânăra a fost felicitată de reprezentanții unității școlare pe pagina de Facebook a unității de învățământ.

„Felicitări elevei SILAGHI AMALIA din clasa a VII-a C de la Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, pregătită de doamna prof. BOLDOR ELENA, pentru obținerea Premiului 1 la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, etapa județeană, desfășurată în 09.03.2024 la Alba-Iulia”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud