Rămâi conectat

Actualitate

18 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 13 ianuarie 2022, în Municipiul Aiud și comunele Livezile și Mirăslău

Publicat

în

Astăzi, 13 ianuarie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 129 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 16 au fost atribuite Municipiului Aiud (15 cazuri noi și 1 reinfectare) și câte 1 comunelor Livezile și Mirăslău..

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 13 ianuarie 2022, sunt următoarele:

ABRUD – 2 cazuri

AIUD – 15 cazuri

ALBA IULIA – 36 cazuri

BLAJ – 7 cazuri

CÂMPENI – 3 cazuri

CUGIR – 9 cazuri

OCNA MUREȘ – 6 cazuri

SEBEȘ – 10 cazuri

TEIUȘ – 1 caz

BERGHIN – 1 caz

BLANDIANA – 4 cazuri

CIUGUD – 2 cazuri

DAIA ROMÂNĂ – 1 caz

DOȘTAT – 1 caz

GALDA DE JOS – 2 cazuri

IGHIU – 1 caz

JIDVEI – 2 cazuri

LIVEZILE – 1 caz

MIRĂSLĂU – 1 caz

ROȘIA MONTANĂ – 1 caz

SĂLIȘTEA – 2 cazuri

SÂNTIMBRU – 2 cazuri

ȘIBOT – 1 caz

ȘPRING – 1 caz

UNIREA – 2 cazuri

VALEA LUNGĂ – 2 cazuri

VINȚU DE JOS – 2 cazuri

Cazuri de reinfectare:

AIUD – 1 caz

ALBA IULIA – 2 cazuri

BLAJ – 1 caz

CUGIR – 1 caz

OCNA MUREȘ – 1 caz

SEBEȘ – 3 cazuri

JIDVEI – 1 caz

LUPȘA – 1 caz

Miercuri, în Alba au fost prelucrate în total 991 de teste, 506 PCR și 485 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 374.094 mai exact, 307.942 de teste PCR și 66.157 de teste rapide.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

60 de familii din Aiud care au împlinit 50 de ani de căsnicie, sărbătorite de autoritățile locale

Publicat

în

După ce timp de doi ani nu s-au putut organiza petreceri, din cauza pandemiei de COVID-19, autoritățile din Aiud au profitat de ridicarea restricțiilor și au sărbătorit ieri, 20 mai 2022, toate familiile de aiudeni care au împlinit 50 de ani de căsnicie în anii 2020, 2021 și 2022.

„Iubire, respect și înțelegere – ingredientele unei căsnicii fericite și de durată.

Anul acesta, în cadrul evenimentului Ziua Familiei, am sărbătorit peste 60 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anii 2020, 2021 și 2022.

Le transmitem sănătate și fericire tuturor familiilor aiudene!”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de facebook a instituției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Președintele Republicii Ungaria, Katalin Novák, prezentă la dezvelirea unei plăci comemorative pe strada Bethlen Gábor din Aiud

Publicat

în

În cursul după-amiezii zilei de astăzi, 20 mai 2022, Președintele Republicii Ungaria, Katalin Novák, a participat la dezvelirea unei plăci comemorative pe strada Bethlen Gábor din Aiud.

„Astăzi am avut onoarea să primim vizita doamnei Novák Katalin, Președinta Republicii Ungaria.

Am participat cu strângere de inimă la dezvelirea pietrei comemorative de pe strada Bethlen, urmată de o scurtă plimbare prin Aiud și prin Colegiul Național Bethlen Gabor.

După amiaza a început cu sfințirea bisericii reformate din Ciumbrud. Proaspătul renovat lăcaș de cult este imaginea clară a celor ce îl folosesc, oameni harnici și dornici de a lăsa ceva în urmă”, a scris pe pagina personală de facebook Lorincz Helga, viceprimar al Municipiului Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Medicul Hurani Majid despre protestul de la Spitalul Municipal Aiud: „Trebuie să găsim o soluție! Oamenii aștia au lucrat aici un an jumate și unii dintre ei au pierdut cinci ani din viață”

Publicat

în

Astăzi, de ora 10.00, în curtea Spitalului Municipal din Aiud, a avut loc un protest al celor 67 de cadre medicale angajate pe perioadă determinată, pe durata stării de alerta.

Alături de aceștia a fost și fostul director medical al spitalului, Hurani Majid, care, în aplauzele personalului medical prezent la protest, a spus că ar trebui găsită o soluție pentru păstrarea acestor oameni valoroși.

„Copiii aștia au lucrat aici un an, un an jumate și unii dintre ei au pierdut 5 ani din viață prin stres, prin solicitare și cred că merită o șansă să rămână. Trebuie să găsim o soluție, ori îi angajăm pe toți cu jumătate de normă căteva luni, organizăm un examen și o parte dintre ei trebuie să înțeleagă că așa este la examen, unii pleacă acasă, alții rămân. Adevărul e că spitalul are nevoie de oameni, acuma dacă pleacă brancardierii, râmâne un singur brancardie la 200 de paturi. Doamna primar și factorii de decizie trebuie să ia o hotărâre înțeleaptă și trebuie cumva să găsim o soluție”, a transmis medicul Hurani Majid.

„Spitalul este o instituție care se autofinanțează, primește bani de la CAS, pentru că așa este făcut sistemul, în funcție de serviciile medicale pe care le oferă în decursul unei luni. Noi asta facem de o lună de zile, ne chinuim să discutăm cu toate autoritățile abilitate pentru a găsi finanțare suplimentară ca să putem păstra acest personal. Este un cerc vicios pe care încercăm să-l rupem și pe care l-am explicat tuturor factorilor de decizie, că spitalul poate să aducă venituri suplimentare în condițiile în care are personal cu care să lucreze. Am făcut hârtii și am inițiat demersuri la toate autoritățile competente care să ne sprijine financiar. Deocamdată nu am avut un răspuns oficial de niciunde”, a spus directorul medical, dr. Burchiu Daniel.

La întrebarea fostului director medical Hurani Majid către conducerea spitalului dacă există posibilitatea ca din 7 iunie acești oameni să vină în continuare la serviciu, i s-a răspuns că depinde de răspunsul primit astăzi de la Consiliul Local.

„Astăzi este ședință de consiliu și acolo este un punct în care se va discuta despre situația actuală. În funcție de ce se hotărăște acolo noi în subordinea lor fiind va trebui să luăm măsurile”, a spus managerul spitalului, dr. Popa Bogdan Adrian.

Ce va urma încă nu este sigur, însă cert este că și spitalul are nevoie de personal și cadrele medicale au nevoie de siguranța zilei de mâine.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud