Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Din Județ

Mesaje de Crăciun. Felicitări și Urări de Sărbători | aiudinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Crăciun • Felicitări de Crăciun • Urări de Crăciun • Crăciun fericit 2023 | aiudinfo.ro

Mesaje de Crăciun pentru soț, soție, mamă, tată, copii, părinți, nași, prieteni:

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători din an, este acel moment plin de magie când familia se reunește în jurul mesei îmbelșugate, bucuria petrecerii timpului alături de cei dragi fiind de neînlocuit și așteptată cu nerăbdare.

Atunci când nu puteți fi alături de cei dragi de Crăciun, le puteți trimite acestora cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări cu prilejul Nașterii Domnului.

Ziarul Unirea Online vă prezintă cele mai frumoase mesaje și urări de Crăciun pe care le puteți trimite familiei, prietenilor, chiar și colegilor sau șefilor.

Mesaje de Crăciun pentru cei dragi

”Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie, să îţi aducă pace şi linişte în suflet, iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. Crăciun Fericit!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aduca bucuria Crăciunului prin speranță, spiritul Crăciunului prin pace, emoția Crăciunului prin dragoste.”

”Cu colinde de Crăciun, vă dorim un an mai bun, și cu dragoste creștină să primiți în dar lumină, zurgălăi de flori de gheață să va bucure de viață, mult noroc s-aveți în toate, La Mulți Ani cu sănătate!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte, căldura şi armonie în suflet. Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!”

”Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie,sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. La Mulți Ani!”

”Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat!”

”Vă doresc ca sărbătorile de iarna să vă aducă sănătate şi fericire, împlinirea tutror dorinţelor şi sănătate celor dragi. La multi ani!”

”Strălucirea stelei de Crăciun să vă lumineze inimile, iar în sufletele voastre să se oglindească lumina caldă a lumânărilor. Crăciun fericit va doreşte!”

”Sfânta sărbătoare a Crăciunului să vă aducă belşug în casă, dragoste în suflet şi lumină tuturor celor dragi!”

Mesaje de Crăciun pentru soț • Urări de Crăciun

”Dragul meu, îți doresc un Crăciun fericit! Să fii sănătos, să te bucuri de sărbători pline de magie, să ai parte numai de bucurii în suflet! La mulți ani!”

”Crăciunul este timpul pentru dăruire. De aceea, astăzi îți ofer dragostea, afecțiunea, atenția și aprecierea mea. Mulțumesc că ești mai mult decât am sperat vreodată să găsesc la omul de lângă mine”

”De Crăciun, dacă vine la ține un tip gras și păros și te baga într-un sac, nu te speria! I-am scris moșului că te vreau pe ține de Crăciun!”

”Pomul de Crăciun veșnic verde îmi amintește de dragostea durabilă pe care o împărtășim împreună. Îți mulțumesc că ai fost și ești cel mai bun soț pe care aș putea să-l găsesc vreodată”.

Mesaje de Crăciun pentru soție • Felicitări de Crăciun

”În noaptea de Crăciun vreau să văd o grămadă de stele, nu pe cer, nici pe brad, ci în ochii iubitei mele. Crăciun fericit, iubita mea!”

”Moș Crăciun mi-a promis că îmi va aduce anul acesta ceva frumos și nostim dacă voi fi cuminte. Am fost cel mai cuminte băiat din lume și acum te voi avea în sfârșit!”

”Cu tine aproape de mine, știu că acest Crăciun va fi cel mai bun pe care l-am avut vreodată. Ești perfectă pentru mine. Să ai un Crăciun minunat, draga mea soție!”.

”Pentru o lume întreagă ești o singură persoană. Dar pentru mine ești o lume întreagă. Crăciun fericit, iubirea mea!”

Mesaje de Crăciun pentru mama • Urări de Crăciun

”La mulți ani și Crăciun fericit, draga mamă! Fie ca această sărbătoare plină de emoție să te găsească sănătoasă și cu zâmbetul pe buze! Îți doresc un Crăciun minunat, alături de oamenii pe care îi iubești cel mai mult!”

”Crăciun fericit! În zi de sărbătoare, îți doresc să fii cea mai fericită mamă din lume, să te bucuri de cel mai frumos Crăciun de până acum, alături de familie și prieteni. La mulți ani!”

”La mulți ani! Îți doresc, draga mea mamă, un Crăciun de poveste, cu sănătate, bucurii în suflet și tot ceea ce tu îți dorești!”

Mesaje de Crăciun pentru tata • Felicitări de Crăciun

”Crăciun fericit, dragul meu tată! Sărbători pline de lumină, căldură și bucurii! Te iubesc!”

”Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie, să îţi aducă pace şi linişte în suflet, iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. Crăciun Fericit!”

”La mulți ani! Să fii sănătos și să te bucuri de multă sănătate! ”

Fie ca de acest Craciun sa ti se indeplineasca toate dorintele. Si sa fii fericit si sanatos tot anul ce va veni. Craciun fericit, dragă tată!

Mesaje de Crăciun pentru părinți

”Când eram mică, îmi doream cele mai frumoase daruri de la Moș Crăciun. Acum știu că cele mai importante cadouri nu stau împachetate frumos sub brad, ci sunteți voi. Sărbători fericite! Vă îmbrățișez cu drag”.

”Crăciun fericit pentru cei mai buni părinti din lume! Vă mulțumesc că ați fost alături de mine de fiecare dată când am avut nevoie. La mulți ani!”

”La mulți ani! Sărbătorile de iarnă să vă aducă multe bucurii, surprize şi îndeplinirea tuturor dorinţelor. Crăciun fericit!”

”Urările mele speciale se îndreaptă către voi. Să aveți un Crăciun binecuvântat, iar Isus să va trimită abundență și prosperitate! Vă iubesc!”

Sarbatorile inseamna mai mult decat cadouri si petreceri. Fie ca acest Craciun sa va aduca adevaratele miracole! La multi ani!

Mesaje de Crăciun pentru copii • Urări de Crăciun

Sa ai un Craciun pe care sa ti-l amintesti toata viata! Cele mai bune urari de Craciun si sa ai un An Nou magnific!

Craciun cat mai luminos, vis de iarna calduros, liniste langa cei dragi, veste buna dinspre magi! Craciun fericit!

”Crăciun fericit! Sărbătoarea plină de magie a Crăciunului să îți aducă sănătate, zâmbete și bucurii nenumărate! Te iubim!”

”Moș Crăciun să îți aducă tot ce îți dorești! Sărbători fericite, dragul nostru fiu! Să te bucuri de tot ce îți dorești”

Aceasta e o noapte speciala, in care poti intalni o persoana speciala! Este vorba despre copilul care ai fost. Uita pentru o noapte grijile si retraieste miracolul noptii de Craciun!

Felicitări de Crăciun pentru nași

Bogatie cata vreti, Sanatate pentru toti, Iar la anul care vine Sa va fie si mai bine. Sa va fie casa, casa, cu bucate noi pe masa, Mos Craciun cu sacul plin, drumu-n viata cat mai lin.

”La mulți ani! Crăciun fericit! Să vă bucurați de tot ce vă doriți și să fiți alături de noi încă 1000 de ani!”

”Sărbători pline de armonie, liniște și iubire! Vă dorim un Crăciun plin de magie și fie ca Moșul să vă aducă cele mai de preț daruri: sănătate, bucurie și fericire!”

Mesaje de Crăciun pentru prieteni • Urări de Crăciun

”De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani!”

”Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor şi cu imaginea celor dragi în suflet să vă aducă împlinire, iubire şi fericire. Sărbători fericite!”

”Lumina sfântă venită în Ajun să vă aducă în suflet un veşnic Crăciun. Sărbători de vis alături de cei dragi!”

Fie ca cele mai dragi persoane sa-ti fie alaturi si sa recreati adevaratul spirit al Craciunului. Craciun fericit!

E sarbatoare! Bucura-te de pace, lumina si caldura alaturi de cei dragi tie. Dăruiește din toata inima si deschide-ti sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasa-ti sufletul sa renasca si traieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.

Mos Craciun bate la usa, scoate mana din manusa si va da din palma lui darurile cerului, langa brad si langa foc sa va umple de noroc!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Din Județ

VIDEO | După asfaltarea șoselei „Transapuseana”, la Ponor, prețul terenurilor a crescut chiar și de 7 – 8 ori!

Publicat

în

VIDEO | După asfaltarea șoselei „Transapuseana”, la Ponor, prețul terenurilor a crescut chiar și de 7 – 8 ori!

Modernizarea drumului județean DJ 107 I: Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu)” a ajuns la final. Proiectul a fost realizat de Consiliul Județean Alba, fiind finanțat cu fonduri europene în valoare de aproximativ 73 de milioane de euro.

Denumit și „Transapuseana”, drumul face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10 Sebeș – Turda) și DN 74, zona Bucium – Abrud, în Munții Apuseni, având o lungime de 78 km. Execuția lucrărilor a fost împărțită pe două loturi, primul lot, în lungime de 43 de km, fiind finalizat anul trecut, iar lotul 2, cu o lungime de 35 de km, între Ponor și Bucium (Abrud-DN 74), urmând să fie recepționat la finalul lunii noiembrie 2024.

Zona, deși oferă peisaje spectaculoase, a rămas cu mult în urmă din punct de vedere al dezvoltării economic-sociale tocmai din cauza lipsei infrastructurii rutiere, localitățile din această parte a Munților Trascăului fiind printer cele mai sărace din județul Alba.

Odată cu asfaltarea DJ 107 I, însă, sporesc oportunitățile de dezvoltare economică și a turismului, prima dovadă fiind creșterea interesului pentru realizarea de investiții în zonă.

Viceprimarul comunei Ponor, Constantin Luca, om al locului, a mărturisit că deja există solicitări din partea unor oameni de afaceri din toată țara care au întrebat despre evoluția prețului terenurilor, în scopul construirii de pensiuni turistice în zonă.

„Valoarea terenului a crescut chiar și la 7 – 8 euro/mp în zonele cu acces direct la șosea față de 1 – 2 euro sau poate nici atât înainte de asfaltarea drumului «Transapuseana», pentru că atunci nu se căuta teren în Ponor. Acum sperăm să fie modernizat și DJ 750 C spre Sălciua și atunci o să fie și mai multe avantaje pentru comuna Ponor, pentru dezvoltarea comunei și pentru turism, având în vedere că avem și cele două mănăstiri în zonă”, a declarat „vicele” Constantin Luca pentru ziarul Unirea, el considerând că „Transapuseana” este cea mai mare șansă pentru dezvoltarea zonei.

Viceprimarul a spus că, deocamdată, Primăria Ponor nu a eliberat nicio autorizație de construcție pentru pensiuni, dar oamenii sunt foarte interesați și caută terenuri de vânzare, chiar dacă acestea s-au scumpit, ca urmare a modernizării drumului.

„Am sperat de mulți ani să se asfalteze, dar abia acum s-a realizat acest proiect, cu sprijinul domnului președinte Ion Dumitrel, care ne-a sprijinit într – adevăr foarte mult în acest sens și suntem recunoscători pentru acest fapt. Din Aiud până la Ponor făceam cu mașina două ore, două ore și ceva, pe un drum foarte greu accesibil iarna și pe timp de noroi, când era un dezastru.

Acum, în 45 – 50 de minute, maxim o oră, ajungem și nu este vorba doar despre înjumătățirea duratei călătoriei, cât mai ales faptul că transportul se efectuează în condiții mult mai bune”, a precizat pentru ziarulunirea.ro Constantin Luca, aflat la al treilea mandat de viceprimar al comunei din Ponor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

Recepția lucrărilor la Transapuseana, AMÂNATĂ de… birocrație! Se va realiza doar spre finalul lunii noiembrie 2024

Publicat

în

Recepția lucrărilor la Transapuseana, AMÂNATĂ de… birocrație! Se va realiza doar spre finalul lunii noiembrie 2024

Recepția lucrărilor la DJ 107 I, cunoscut sub numele de Transapuseana, anunțată cu surle și trâmbițe pentru finalul lunii septembrie, este blocată de proceduri birocratice. Mai precis, ea nu se va putea realiza până când Institutul Național de Statistică nu va publica oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, spre finalul lunii noiembrie 2024.

La solicitarea ziarulunirea.ro, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a confirmat faptul că încă nu se poate realiza recepția celei mai mari investiții într-un drum județean din România din motive birocratice:

Recepția lucrărilor pentru Transapuseana, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, este blocată. Puteți să-i spuneți birocrație, puteți să-i spuneți cum doriți, însă nu putem recepționa până când Institutul Național de Statistică nu va publica oficial indicele de cost în construcții total, lucru care se va întâmpla abia în a doua parte a lunii noiembrie 2024.

Ca om de administrație, nu mă feresc să spun că este o situație frustrantă, mai ales că fiecare dintre cei care am fost implicați în acest proiect, de la Consiliul Județean, până la constructori șamd ne-am făcut temele la timp și am respectat toate termenele și standardele de calitate.

Reamintesc faptul că Transapuseana este cea mai mare investiție din România realizată pe un drum județean, lucru care confirmă implicarea totală a administrației județene din Alba pentru implementarea unor proiecte de excepție”, a spus Marius Hațegan pentru ziarulunirea.ro.

Amânarea recepției finale are consecințe în ceea ce privește garanția de bună execuție întrucât constructorul nu poate solicita restituirea unei părți din aceasta decât la realizarea recepției finale. Nu în ultimul rând, garanția lucrărilor efectuate de către constructor începe să curgă numai din momentul realizării recepției finale a lucrărilor.

Transapuseana este unul din cele mai spectaculoase drumuri montane din România și face legătura între municipiul Aiud (autostrada A10) și zona Bucium (Abrud – DN 74). Drumul străbate una dintre cele mai sărace zone din România, de la Aiud – Râmeț – Ponor – Mogoș – Bucium și este o oportunitate pentru dezvoltarea economică și turistică a zonei.

Transapuseana sau DJ 107 I este cea mai mare investiție într-un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de circa 73 milioane euro, mare parte din fonduri europene.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

Când pică Paștele ortodox și cel catolic 2025, dar și în următorii ani | aiudinfo.ro

Publicat

în

Calendar creștin: Când cade Pastele ortodox 2025 și Paștele catolic 2025.  • Paștele 2025 | aiudinfo.ro

Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. Astfel, Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară. Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.

Sărbătoarea Paştelui este momentul în care prăznuim “omorârea morţii, sfărâmarea iadului şi începătura altei vieţi veşnice şi săltând îl lăudam pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat şi preamărit, Dumnezeul părinţilor noştri”. Ca acest lucru să se întâmple cu adevărat şi în noi este nevoie ca sa zicem “fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi şi să iertăm toate pentru Înviere şi aşa să strigam: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”

Când cade Paștele ortodox și Paștele catolic în următorii ani: 2025, 2026, 2027, 2028, 2029, 2030

CÂND SE VA SĂRBĂTORII PASTELE 2025 și în următorii ani:

Când pică Paştele Ortodox în anii 2020-2030

Paștele Ortodox 2020 – 19 aprilie
Paștele Ortodox 2021 – 2 mai
Paștele Ortodox 2022 – 24 aprilie
Paștele Ortodox 2023 – 16 aprilie
Paștele Ortodox 2024 – 5 mai
Paștele Ortodox 2025 – 20 aprilie
Paștele Ortodox 2026 – 12 aprilie
Paștele Ortodox 2027 – 2 mai
Paștele Ortodox 2028 – 16 aprilie
Paștele Ortodox 2029 – 8 aprilie
Paștele Ortodox 2030 – 28 aprilie

Citește și: Mesaje de Paște fericit. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor

Când cade Paştele Catolic între anii 2020-2030

Paștele Catolic 2020 – 12 aprilie
Paștele Catolic 2021 – 4 aprilie
Paștele Catolic 2022 – 17 aprilie
Paștele Catolic 2023 – 9 aprilie
Paștele Catolic 2024 – 31 martie
Paștele Catolic 2025 – 20 aprilie
Paștele Catolic 2026 – 5 aprilie
Paștele Catolic 2027 – 28 martie
Paștele Catolic 2028 – 16 aprilie
Paștele Catolic 2029 – 1 aprilie
Paștele Catolic 2030 – 21 aprilie

Sărbătoarea Paştelui este momentul în care prăznuim “omorârea morţii, sfărâmarea iadului şi începătura altei vieţi veşnice şi săltând îl lăudam pe Mântuitorul, pe cel unul binecuvântat şi preamărit, Dumnezeul părinţilor noştri”. Ca acest lucru să se întâmple cu adevărat şi în noi este nevoie ca sa zicem “fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi şi să iertăm toate pentru Înviere şi aşa să strigam: Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”

POSTUL PAŞTELUI, adică postul dinaintea Învierii Domnului, este cel mai lung şi mai aspru dintre cele patru posturi de durată ale Bisericii Ortodoxe. De aceea, în popor, este numit, în general, Postul Mare şi aduce aminte de postul de 40 de zile ţinut de Mântuitor înainte de începerea activităţii sale mesianice.

Citește și: Mesaje de Paste. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

În general, preoţii şi scriitorii bisericeşti privesc acest post ca pe o instituţie de origine apostolică. În primele trei secole, durata şi felul postirii nu erau însă uniforme peste tot. Astfel, după mai multe mărturii, unii posteau numai o zi, în Vinerea Patimilor, alţii două zile, adică în vinerea şi sâmbăta de dinainte de Paşti, alţii trei, o săptămână sau chiar până la şase săptămâni. La Ierusalim, în secolul IV, se postea opt săptămâni înainte de Paşti, pe când în Apus, în aceeaşi vreme, postul dura doar 40 de zile.

De la sfârşitul secolului al III-lea, postul cel mare a fost împărţit în două perioade distincte, cu denumiri diferite: Postul Păresimilor (Patruzecimii), sau postul prepascal, care ţinea până la Duminica Floriilor şi avea o durată variabilă, şi Postul Paştilor (postul pascal), care ţinea o săptămână, din Duminica Floriilor până la cea a Învierii şi era foarte aspru. Abia în secolul al IV-lea, după uniformizarea datei Paştilor, hotărâtă la Sinodul I Ecumenic, Biserica de Răsărit (Constantinopol) a adoptat definitiv vechea practică, de origine antiohiană, a postului de şapte săptămâni, durată pe care o are şi astăzi, cu toate că deosebirile dintre bisericile locale asupra duratei şi modului postirii au persistat după acel moment.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud