aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » (P) Alegeri Locale 2016 – Ladislau KOBLE: “Sunt garantul legalităţii, al aplicării corecte a tuturor normelor juridice, al transparenţei şi echidistanţei!”

(P) Alegeri Locale 2016 – Ladislau KOBLE: “Sunt garantul legalităţii, al aplicării corecte a tuturor normelor juridice, al transparenţei şi echidistanţei!”

Publicat în 20.05.2016 la ora 12:10

koble-afis-cj-alba-locale-2016Vă amintiţi despre cel mai păgubos şi complicat litigiu în care este implicat Consiliul Judeţean Alba, cel privind atribuirea nelegală a unor trasee judeţene din Programul de transport public judeţean de persoane 2008-2013, cunoscut opiniei publice ca fiind Dosarul transportatorilor.

După ce au pierdut licitaţia, 3 firme de transport din judeţ au solicitat instanţei obligarea Consiliului Judeţean la plata unor sume considerabile – aproape 3 milioane de euro, reclamând atribuirea nelegală către alte firme a unor trasee de transport public de persoane, care aşa cum a stabilit Tribunalul Cluj, ar fi trebuit să le revină lor.

Aşa cum ştim, două hotărâri ale Consiliului Judeţean Alba au fost anulate prin hotărâri judecătoreşti definitive ale instanţei, instituţia fiind bună de plată. Hotărârile judecătoreşti demonstrează fie că s-a lucrat cu amatorism, fie că în aparatul de specialitate din cadrul Consiliului Judeţean Alba, la Serviciul Juridic, au existat persoane care nu şi-au făcut bine treaba. Prin urmare, se cuvine a fi semnalat faptul că dacă nu ar fi existat amatorismul despre care vorbeam, atunci s-ar fi constatat din timp că cei doi consilieri judeţeni erau în stare de incompatibilitate, iar aceştia nu ar fi ajuns în situaţia de a vota. Dacă lucrurile s-ar fi derulat normal, s-ar fi putut stabili traseele şi tarifele, dar şi celelalte elemente legate de transportul judeţean de persoane. Nu în ultimul rând, bugetul Consiliului Judeţean Alba ar fi fost grevat de plata daunelor materiale şi, nu în ultimul rând, nu s-ar fi aflat în această situaţie în care imaginea sa are mult de suferit.

Mai trebuie să amintim de hotărârile judecătoreşti definitive care ar fi trebuit să fie puse în executare, însă tot din cauza lipsei de profesionalism a celor ce fac parte din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean nu s-a întâmplat aşa. De aceea, s-a ajuns în situaţia de a fi plătite sume suplimentare faţă de ceea ce a dispus instanţa în hotărârile emise, asta pentru că una dintre hotărâri nu a fost pusă în aplicare în termenul legal de executare. Potrivit avocatului Ladislau Koble, candidatul ALDE la Consiliul Judeţean Alba, “având în vedere problemele juridice complexe care există în activitatea Consiliului Judeţean Alba, în special cele legate de transportul de persoane, dar şi în alte domenii, ALDE propune o politică liberală echitabilă, corectă.

ALDE e singurul partid care are pe primele 5 locuri ale listei de consilieri judeţeni doi avocaţi. Îmi asum resposabilitatea de a fi garantul legalităţii, aplicării corecte a tuturor normelor juridice, al transparenţei şi echidistanţei. Totodată, îi asigur pe locuitorii judeţului că nu voi vota decât acele proiecte care sunt în concordanţă cu legea. Totodată, cetăţenii trebuie să ştie că bugetul Consiliului Judeţean va fi cheltuit corect şi responsabil şi numai în interesul cetăţenilor judeţului Alba”. Pe rolul instanţelor să află numeroase procese, cum e cazul celor trei dosare cu transportatorii, care au formulat pretenţii de aproape 3 milioane de euro. Potrivit avocatului Ladislau Koble, candidat ALDE la Consiliul Judeţean, “dacă aceste procese vor fi pierdute de Consiliul Judeţean vom fi obligaţi să achităm despăgubiri însumate la aproape 3 milioane de euro, din bugetul instituţiei”.

ALDE Alba – Publicitate electorală

Acest articol a fost citit de 108 ori

(P) Alegeri Locale 2016 – Ladislau KOBLE: “Sunt garantul legalităţii, al aplicării corecte a tuturor normelor juridice, al transparenţei şi echidistanţei!”
3 (60%) 2 votes

Comentarii