Rămâi conectat

Actualitate

Peste 350 de persoane au participat sâmbătă, 6 februarie 2016, la balul de caritate organizat de Serviciul Maltez din România, filiala Aiud

Publicat

în

Găzduit de Salonul Giorgia, desfășurat sub semnul „Crucii de Mlta” și având o vechime de 19 ani, balul de caritate organizat de către Serviciul Maltez din România (SAMR), filiala Aiud a reușit să strângă sub „umbrela carității” peste 350 de persoane mai „avute” sau mai puțin „avute” care au făcut ce au făcut și au dat din ceea ce au avut câte puțin pentru cei mai puțini favorizați de soartă.

bal-caritate-aiud-6-feb-2016

În frunte cu inimoasa doamnă Fari Palko Ilona, preşedintele filialei aiudene a SAMR, “patroană a balului”, membrii sreviciului maltez din Aiud au reușit să impună și să insufle spiritul caritativ „celor care au”, pentru „cei care n-au” strâgând o sumă „bunișoară” pentru ajutorarea celor aflați în situații de „jenă financiară”, adică peste 500 de suflete de care maltezii aiudeni au grijă în fiecare an.

Deschiderea balului a revenit, ca de obicei elevilor din anul terminal al Colegiului Național „Bethlen Gabor” membri juniori ai SAMR Aiud, care au demonstrat talent și virtuozitate în dansurile de societate învățate de la dascălul și pastorul lor Lorincz Zoltan, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.

La acţiunea caritabilă a fost prezentă cam toată „lumea bună” din Aiud, politicieni, primarul și viceprimarul municipiului Mihai Horațiu Josan și Liviu Octavian Rusu, oameni de afaceri, intelectuali și cei care au dovedit în decursul anilor că au un suflet caritabil, dar şi invitaţi din „zări străine”, reprezentanți ai filialelor SAMR din filialele SAMR din Transilvania.

Amfitrion-prezentator-crainic a fost binecunoscutul reporter de la Radio România studioul Cluj Napoca, domnul Cezar Firu, care a moderat tombola și licitația, cele două acțiuni menite să strângă o sumă de bani suficiant de mare pentru ca maltezii aiudeni să-i poată ajura pe cei aflați în situații dificile.

Tombola caritativă a avut zeci de premii speciale.

La licitație au fost scoase „la strigare” aranjamente florale, torturi, obiecte de artizanat, coșuri încrcate cu produse tradiționale din carne, lactate și vuinuri din renumita podgorie a Aiudului precum și multe alte și diverse obiecte de manufactură sau de artă, care au fost vândute „cât ai zice pește” de binecunoscutul om de radio Cezar Firu, reușindu-se în acest fel strângerea unei sume importanre de bani care va asigura un an pâine pentru 50 de persoane asistate de maltezii aiudeni.

De întreținerea antrenului și atmosferei s-a ocupat, cu succes și multă seriozitate trupa „Backintime” din Sfântu Gheorghe, formată din ex-aiudeanul Makkai Kalman care și-a „strâns oastea” colegii săi de trupă și de scenă ( Monica Laura Opran și Pal Zakarias) pentru a da o mână de ajutor caritabililor aiudeni.

O prestație excelentă au avut-o și alți patru tineri artiști de marcă ai tetrului de operă „Ion Dacian”din București: Cătălin Petrescu, Mioara Manea Arvunescu, Amelia Antoniu și Florin Butnaru, care au cântat și încântat publicul cu arii celebre din opere semnate de corifeii muzicii clasice mondiale, dar și cu meldii dansante interpretate în mijlocul ringului de dans, printre participanți.

La finalul acţiunii caritabile ce a avut loc sâmbătă au fost strânse câteva zeci de mii de lei din partea darnicilor participanţi, sumă ce va asigura continuitatea programelor susținute de maltezii aiudeni.

Dorel Lazăr


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Un bărbat de 20 de ani din Aiud a ajuns la spital, ca urmare a unui accident rutier petrecut pe strada Transilvanieni

Publicat

în

Joi, 16 mai 2024, în jurul orei 15.00, un bărbat de 38 de ani, din municipiul Aiud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud,  a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Aiud.

În urma accidentului, conducătorului celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Sâmbătă, 18 mai 2024: Noaptea Muzeelor, la Aiud. Vezi programul evenimentului

Publicat

în

Muzeul de Științele Naturii din Aiud organizează de Noaptea Muzeelor mai multe activități pentru toate categoriile de persoane. Vânătoare de comori, expoziții sau recital de muzică sunt doar câteva dintre evenimentele din program.

„Sâmbătă, 18 mai 2024, Muzeul de Științele Naturii Aiud poate fi vizitat gratuit, între orele 14:00 – 22:00.

Va fi o zi frumoasă, cu activități pentru toate vârstele:

– 16:00 – 20:00 – Ghidaje realizate de elevi voluntari – Muzeograf pentru o zi
– 18:00 – 19:00 – recital prof. Marius Moga și elevii Cercul de chitară și muzică
– Vânătoare de comori
– „Să nu ne uităm înaintașii” – expoziție de unelte tradiționale utilizate în tâmplărie
– Expoziția „Reciclăm, nu poluăm” organizată de Palatul Copiilor Alba Iulia, Structura Clubul Copiilor Aiud.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne bucurăm de această zi!” au transmis pe una dintre rețelele de socializare reprezentanții primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

26 de cupluri din Aiud, care în 2024 împlinesc 50 de ani de căsătorie, sărbătorite de administrația locală în cadrul evenimentului „Ziua Familiei

Publicat

în

Administrația locală a sărbătorit 26 de cupluri din Municipiul Aiud, care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

„Evenimentul „Ziua Familiei” a fost unul emoționant pentru 26 de cupluri care au ales să-și întemeieze o familie în anul 1974.

Le mulțumim și îi felicităm pentru exemplul de dragoste și devotament pe care ni-l oferă zi de zi.

Ca de fiecare dată, Formația Melodis și Ansamblul Doina Aiudului au susținut pentru cei sărbătoriți recitaluri de muzică și dansuri populare, iar familiilor le-au fost oferite diplome de excelență”, au transmis reeprezentanții Primăriei Aiud.

FOTO: Zoltan Balog


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud