Rămâi conectat

Actualitate

Mesaje de Sfânta Maria. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | aiudinfo.ro

aiudinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Sfânta Maria 2021 • SMS, urări și felicitări de Sfânta Marie • La mulți ani de Sfânta Maria | aiudinfo.ro. 

În 15 august, peste 2,2 milioane de români își serbează onomastica, de sărbătoarea Sfintei Maria. Aproximativ 1,8 milioane dintre aceștia sunt femei.

Vă oferim mai câteva sugestii, idei de mesaje, sms-uri cu urări și felicitări pentru această sărbătoare:

Zi sfântă Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!

Zi speciala Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!

Îngerii sa-ti călăuzească pașii La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.

Toata fericirea Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!

Mesaje de Sfanta Maria

Zi sfântă De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

Mesaje de Sfânta Maria Ziua numelui tău Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

Prietena mea, Maria Sper sa ramai mereu un spirit tânăr si plin de viată, sa fim mereu împreuna si sa nu uitam niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani Maria!

Nume de Sfântă Chiar daca ai nume de Sfântă știu ca diseară o sa dai de băut si o sa ne primești cu masa plina.

De Sf. Maria De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor.

La mulți ani Maria! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Maria!

Fie ca toate întâmplările frumoase si spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Iți doresc o zi de Sf. Maria cat mai frumoasa!

De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

La mulți ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iți doresc sa ti se îndeplinească toate dorințele.

Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Iți doresc numai bine si sa ai parte de toata fericirea din lume!

La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii si Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată!

Fie ca Sf. Fecioara Maria, al cărei nume li porți, sa te ocrotească, sa-ti călăuzească pașii si sa-ti lumineze calea!

O sărbătorim pe Fecioara Maria si te sărbătorim pe tine. Sa ramai mereu blânda, buna si drăguța cu toți cei din jurul tău!

Astăzi e ziua ta, o zi frumoasa pentru tine. La mulți ani, Maria!

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului La mulți ani!

Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!

De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!

La mulți ani, Maria! Îngerii sa-ti călăuzească pașii iar Sfântă Fecioara sa-ti lumineze drumul in viată.

Pentru ca astăzi este o zi speciala pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!

La mulți ani și mult noroc in aceasta zi speciala. Iți dorim sa ti se îndeplinească toate dorințele. Sănătate si numai bucurii cu ocazia zilei tale de nume.

Fie ca Sf. Fecioara Maria, sa te ocrotească, sa-ti călăuzească pașii si sa-ti lumineze calea. La Mulți Ani!
De ziua numelui tău, iți doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sănătate. Sa se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ti le pui. La mulți ani, Maria!

Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Iți urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulți ani!

Fie ca din aceasta zi sfântă, in drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care sa-ti aducă fericire si bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!

Fie ca Sfântă Maria sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire si prosperitate. La mulți ani!
Întocmai ca Fecioara Maria al cărei nume li porți, învață sa ierți, sa fi mai bun, mai înțelept, sa mă ierți când greșesc si sa mă înveți sa fiu, la rândul meu, un om mai bun. La mulți ani!

Pentru ca ești o persoana atât de buna, de drăguța si de loiala, îmi doresc ca Fecioara Maria sa aibă grija de tine, sa iți călăuzească pașii si sa iți lumineze calea in viată.

O zi frumoasa este ziua numelui tău! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!

De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urâri de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu sa te călăuzească in tot cea-ce faci. La mulți ani!

Sa ai o zi frumoasa si sa te bucuri de numele pe care li porți. Sa fii fericita, iubita si bucuroasa. La mulți ani de Sfântă Maria!

În această zi speciala, iți transmit cele mai sincere urâri. Sa ai o viată plina de lucruri bune iar Sfântă Maria al cărei nume li porți sa te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!

Actualitate

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 9 mai 2021, în Municipiul Aiud

aiudinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 9 mai 2021, în județul Alba s-au înregistrat 37 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite Municipiului Aiud.

Localitățile din care provin cele 37 cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 9 mai 2021, sunt următoarele:

AIUD – 2 cazuri

ALBA IULIA – 16 cazuri

BLAJ – 6 cazuri

SEBEȘ – 3 cazuri

BUCERDEA GRÂNOASĂ – 1 caz

GALDA DE JOS – 1 caz

HOPÂRTA – 2 cazuri

ÎNTREGALDE – 1 caz

POȘAGA – 1 caz

ROȘIA DE SECAȘ – 1 caz

SĂLCIUA – 1 caz

SÂNCEL – 1 caz

UNIREA – 1 caz

Sâmbătă, în Alba au fost prelucrate 219 probe, la Spitalul Județean de Urgență. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 206.933.

Citește mai mult

Actualitate

Un deținut a dat în judecată Penitenciarul Aiud, după ce stomatologul închisorii i-ar fi stricat dantura

aiudinfo.ro

Publicat

în

Penitenciarul Aiud a fost dat în judecată de către un bărbat care se afla în custodia acestuia, care executa o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare pentru lipsire de libertate, pe motiv că medicul stomalog al închisorii i-ar fi distrus dantura și i-a încălcat dreptul la asistență medicală.

În plângerea formulată, deţinutul C. Romulus a declarat că, în data de 31 august 2020, a fost scos la cabinetul stomatologic pentru extracţia unui dinte. După consultaţie, medicul i-a spus că trebuie să-i scoată şi un al doilea dinte care i-ar putea crea probleme pe viitor.

A urmat procedura medicală ce a constat în anestezierea zonei, după care stomatologul s-a apucat să-i scoată dinţii. Deţinutul a mai spus că, după ce stomatologul i-a scos un dinte, l-a durut foarte tare, a început să plângă şi a fost obligat de către doctor să înghită toată saliva cu sânge, cu tot cu dintele extras şi nu i s-a asigurat un vas în care să poată scuipa ce avea în gură.

Mai mult, tânărul a declarat că doctorul striga foarte tare la el şi că, la extracţia celui de-al doilea dinte, nu a mai suportat durerea şi a sărit de pe scaun, fugind din cabinetul stomatologic.

Câteva ore mai târziu, tânărul în vârstă de 26 de ani a fost dus la cabinetul medical din cauză că i s-a umflat toată faţa şi i s-a administrat o fiolă de algocalmin. Peste câteva zile, i s-a administrat un tratament cu antibiotic, iar timp de nouă zile nu ar fi putut mânca niciun fel de hrană.

Bărbatul a declarat la proces că i-a rămas un rest dintr-un dinte, iar doctorul refuză să îl mai primească la cabinetul stomatologic pentru investigaţii şi extracţie. C. Romulus mai susţine în acţiunea civilă deschisă la Judecătoria Aiud împotriva Penitenciarului că doreşte să i se facă o expertiză stomatologică, întrucât medicul i-a distrus dantura şi doreşte ca acesta să fie obligat la plata de daune morale, fără a specifica valoarea acestora.

• Replica Penitenciarului Aiud

Reprezentaţii Penitenciarului Aiud au respins însă acuzaţiile deţinutului şi au spus că acesta a fost pegătit pentru efectuarea extracţiei.

„În timpul efectuării manoperei, brusc, s-a ridicat de pe scaun şi a spus că nu mai doreşte să i se facă nimic, deoarece îl doare. I s-a propus suplimentarea anesteziei, deoarece unul dintre resturi era aproape extras. Nu a mai dorit să i se facă nimic şi a părăsit încăperea. Referitor la afirmaţia că a fost nevoit să înghită saliva cu sânge, nu este adevărată deoarece o manoperă sângerândă în cazul de faţă, extracţia, se realizează prin tamponare cu comprese sterile, astfel încât sângele nu avea cum să fie înghiţit. Mai mult decât atât, nu avea cum să înghită un dinte, deoarece extracţia nu a fost finalizată”, a afirmat reprezentantul penitenciarului în răspusul dat la afirmaţiile deţinutului.

Medicul a precizat, la rândul său, că, dacă ar mai fi solicitat şi în alte rânduri să fie prezentat la cabinetul stomatologic, cu siguranţă ar fi fost prezent, el respingând afirmaţia potrivit căreia l-ar fi refuzat pe tânărul care a dat în judecată penitenciarul. În final, magistraţii Judecătoriei Aiud au respins, în 23 aprilie 2021, cererea tânărului deţinut şi l-au obligat pe acesta la plata a 100 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată.

Citește mai mult

Actualitate

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 6 mai 2021, în Municipiul Aiud

aiudinfo.ro

Publicat

în

Astăzi, 6 mai 2021, în județul Alba s-au înregistrat 58 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite Municipiului Aiud.

Localitățile din care provin cele 58 cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 6 mai 2021, sunt următoarele:

AIUD – 2 cazuri

ALBA IULIA – 21 cazuri

BLAJ – 9 cazuri

CÂMPENI – 1 caz

CUGIR – 6 cazuri

OCNA MUREȘ – 2 cazuri

SEBEȘ – 3 cazuri

BUCERDEA GRĂNOASĂ – 1 caz

CERGĂU – 2 cazuri

CIUGUD – 1 caz

JIDVEI – 1 caz

LUPȘA – 2 cazuri

MIRĂSLĂU – 1 caz

SĂLCIUA – 1 caz

SÂNCEL – 1 caz

SOHODOL – 1 caz

ȘONA – 1 caz

STREMȚ – 1 caz

VALEA LUNGĂ – 1 caz

Miercuri, în Alba au fost prelucrate 548 de probe (217 la DSP si 331 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 205.611.

Citește mai mult

Actualitate

Ultimul veteran de război, rămas în viață la Aiud, a împlinit azi venerabila vârstă de 100 de ani

aiudinfo.ro

Publicat

în

Domnul Mihailiuc Emilian, singurul veteran de război, în viață, al Municipiului Aiud, a primit recunoașterea comunității de Ziua Veteranilor de Război, cu doar cinci zile înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani.

„Astăzi este ziua de naștere a ultimului veteran de război din Aiud rămas în viață. Domnul Mihailiuc Emilian a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani! I-am transmis cele mai bune gânduri din partea comunității aiudene, precum și un călduros „La mulți ani!”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

Este datoria generațiilor prezente și viitoare să nu uite sacrificiul veteranilor de război pentru apărarea independenţei, suveranităţii și integrităţii teritoriale a țării noastre”, au adăugat organizatorii acestui eveniment.

Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cergău cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut pe strada Trudor Vladimirescu din Aiud

aiudinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 3 mai 2021, în jurul orei 07.20, polițiștii rutieri din Aiud, în timp ce acționau pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Cergău, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Recent Posts

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud