aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Sport » 25 martie 2017: Peste 500 de participanți sunt așteptați de organizatori să ia startul la cea de-a III-a ediție a evenimentului „Aiud Maraton”

25 martie 2017: Peste 500 de participanți sunt așteptați de organizatori să ia startul la cea de-a III-a ediție a evenimentului „Aiud Maraton”

Publicat în 28.02.2017 la ora 11:31

Evenimentul “Aiud Maraton”, a luat naștere la inițiativa sportivului aiudean Polgar Levente Ioan, un sportiv de ultramaraton cu rezultate impresionante la nivel national și internațional, Levy a reusit sa ajunga pe cele mai inalte culmi, reprezentand Romania in competitii de renume mondial cum ar fi UTMB unde este calificat al doilea an consecutiv, el alearga atat in competitii trail (montan), cat si pe asfalt cum ar fi marea provocare pe care a trecut-o cu brio Trans Romania 1011 km de la est la vest.

Levy a infiintat Asociatia Aiud Sport,asociatie care are la baza dezvoltarea sportului atletism in randul copiilor si tinerilor,cat si ecologizare si multe remaruri care se imbina perfect cu sportul care inseamna viata. La fel ca și celelalte competiții la care Levi a fost prezent, maratonul de la Aiud are ca scop principal strângerea de fonduri pentru susținerea Asociației Invinctus Romania și a Asociației Persoanelor cu Handicap Neuromotor din Romania (AHNR), cât si promovarea tinerilor sportivi.
Prima edițiea avut loc pe data de 28 martie 2015, și a avut un număr de 130 de participanți, dintre care 3 sportivi internaționali din Canada, Grecia, Republica Moldova. Cea de a doua ediție a avut loc pe data de 19 martie 2016, și a avut un număr de 350 de participanti dintre care 5 sportivi internaționali din Ungaria, Republica Moldova, Italia și Grecia. În acest an evenimentul Aiud Maraton va fi organizat pe data de 25 martie și în organizarea lui se va reflecta experiența acumulată în edițiile anterioare.
Noutatea ediției din acest an va fi prezența la start a atletei Gabriela Szabo, care va alerga simbolic împreună cu cei mici, în cursa intitulată Maratonul Copiilor. La ediția din acest an așteptăm la linia de start peste 500 de participanți, si ne dorim ca aceasta să fie un succes atât pentru cauza pentru care a fost organizat cât și pentru palmaresul competițional al alergătorilor si pentru a alinia Aiud Maraton in zona competitiilor de alergare trail fairplay si a duce numele Municipiului Aiud in lumea sportului.
În organizarea evenimentului sunt implicate entități cu vechime în desfășurarea lui, cum ar fi Asociația Aiud Sport, Primăria Municipiului Aiud, Asociația “Am și eu copilul meu !” prin Centrul Recreativ Educațional Bianca. Evident că un astfel de eveniment se bazează pe sprijinul comunității, si al sponsorilor.

Polgar Levente Ioan,
Președinte Asociația Aiud Sport – Organizator principal Aiud Maraton

Contact:
Email: aiudsport@gmail.com
Web: www.aiudmaraton.ro

Telefon: 0767.949.697 – Levi

Acest articol a fost citit de 85 ori

25 martie 2017: Peste 500 de participanți sunt așteptați de organizatori să ia startul la cea de-a III-a ediție a evenimentului „Aiud Maraton”
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.