aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Activități pentru celebrarea celei mai mari sărbători ale creştinătăţii la Penitenciarul Aiud

Activități pentru celebrarea celei mai mari sărbători ale creştinătăţii la Penitenciarul Aiud

Publicat în 29.04.2016 la ora 13:19

penitenciar-aiud-curte-interioaraPentru ca Lumina Învierii să se aprindă și în sufletele celor care se află dincolo de gratii, în cadrul Penitenciarului Aiud sunt organizate în această perioadă o serie de activități pentru celebrarea celei mai mari sărbători ale creştinătăţii.

În acest sens, oferta de activităţi cu specific de reintegrare socială este una generoasă. Astfel, în Săptămâna Mare sunt oficiate zilnic, la biserica din incintă, servicii religioase specifice Paştelui, deţinuţii participă la dezbateri mediate de educatori şi invitaţi din comunitate, asistă la proiecţii de filme tematice transmise prin studioul TV intern, prezentări power-point sau confecţionează obiecte artizanale (felicitări, ouă pictate, obiecte din material textil, din hârtie, icoane pe lemn). Persoanele private de libertate nevizitate şi fără posibilităţi materiale vor primi pachete constând în produse alimentare precum şi produse de igienă personală oferite de către reprezentanţi ai cultelor religioase.

Un grup de persoane private de libertate se va deplasa în Vinerea Mare, împreună cu preotul capelan al unităţii, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Aiud pentru a asista la Denia celor 12 Evanghelii.

Pregătirile pentru Paşte mai cuprind acţiuni de igienizare ale incintelor penitenciarului (camere, cluburi, biserică, școală, alei),
iar duminică persoanele private de libertate vor primi un meniu îmbunătăţit, completat cu ou roşu şi produse de patiserie.

Scopul proiectului este de a sprijini procesul de reintegrare socială a deţinuţilor aflaţi în custodia unităţii prin oferirea de oportunităţi pentru exercitarea libertăţilor religioase, atenuarea efectelor negative ale detenţiei și susţinerea stimei de sine.

Acest articol a fost citit de 101 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.