aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Administrația locală a dat armata jos din pod și a pus biciul pe cetățenii care nu respectă regulile bunului simț în municipiul Aiud

Administrația locală a dat armata jos din pod și a pus biciul pe cetățenii care nu respectă regulile bunului simț în municipiul Aiud

Publicat în 12.04.2018 la ora 10:00

Potrivit declarațiilor reprezentanților Primăriei municipiului Aiud, începând din acest an poliția locală are drept sarcină permanentă vegherea respectării gospodăririi domeniului public și a regulilor de conviețuire din municipiu.

Astfel, din ordinul conducerii primăriei aiudene, poliția locală a început să verifice modul în care locuitorii municipiului respectă regulile de salubritate stabilite. Ca urmare a acestei acțiuni, pe parcursul unui singur trimestru, respectiv din data de 1 ianuarie până în data de 31 martie, Poliția Locală Aiud a constatat mai multe abateri și a acordat 185 de sancțiuni, dintre care 165 constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Aiud.

Amenzile au fost acordate unor cetățeni care au aruncat deșeuri sau obiecte de uz casnic pe străzi, în parcuri, pe malurile apelor sau s-au făcut că nu văd containerele pentru gunoi și au aruncat reziduurile în alte locuri decât containerele special amplasate în scopul colectării acestora. În plus, poliția locală i-a „tras de mânecă” pe unii gospodari care au ars deșeurile vegetale, menajere sau de altă natură în locuri publice sau pe domeniul public.

O astfel de campanie fost începută în urmă cu ani buni, în mandatul fostului primar Liviu Octavian Rusu, când s-au acordat amenzi mai multor cetățeni, amenzi care au fost contestate în instanță și transformate în avertismente deoarece, în opinia justiției de atunci, cei amendați „nu constituiau pericol social”. Acțiunea, de altfel binevenită, este privită cu ochi buni de către majoritatea cetățenilor, care s-au săturat de mizeria care, în ultimii ani, s-a răspândit în cartierele municipiului, în special de-a lungul Văii Aiudului, pârâul care străbate municipiul de la vest la est, despărţindu-l în două.

Cu toate acestea, mulți dintre locuitori consideră că lupta polițiștilor locali este un fel de muncă de Sisif, deoarece polițiștii nu pot fi permanent peste tot să vegheze la respectarea normelor și regulamentelor stabilite. „Cred că amenzile sunt binevenite. Poate așa mai înțelege și aiudeanul că ar trebui să respecte unele reguli și să păstreze curățenia.

Problema este că oamenii aceia, polițiștii, nu o să fie peste tot, cel mai bine ar fi dacă s-ar monta acele camere video de care se tot vorbește, numai că am auzit că domnii din guvern nu mai vor să lase filmările de la camerele de supraveghere ca probe… o să fie cam greu fără”, ne-a declarat domnul Vasile B. La rândul său, domnul Ioan P. ne-a spus: „Treaba cu amenzile trebuia pusă în aplicare de mult. Ne-am săturat de mizeria din Valea Aiudului. Peste tot sunt PET-uri și o mulțime de gunoaie ori lucruri pe care oamenii nu le mai folosesc. Bine fac cei de la primărie că pun la treabă poliția locală. Să vedem până la urmă unde se ajunge. Mai știi? Poate vom reuși și noi să avem un oraș curat!”.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1268 ori

Administrația locală a dat armata jos din pod și a pus biciul pe cetățenii care nu respectă regulile bunului simț în municipiul Aiud
4 (80%) 10 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.