aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Administrația locală din Aiud preocupată de obținerea unei linii de finanțare dedicată reabilitării infrastructurii din localitățile rurale aparținătoare

Administrația locală din Aiud preocupată de obținerea unei linii de finanțare dedicată reabilitării infrastructurii din localitățile rurale aparținătoare

Publicat în 09.01.2019 la ora 14:44

Municipalitatea din Aiud a transmis, astăzi, Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, având în vedere rolul pe care agenția îl are de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii, o propunere cu privire la finanțarea zonelor rurale care aparțin de UAT orașe și municipii.

Stadiul dezvoltării durabile în municipiul Aiud, în ceea ce privește infrastructura subterană și supraterană, a relevat o problemă cu care ne confruntăm și anume inexistența unei linii de cofinanțare, din fonduri ale Uniunii Europene, în vederea realizării unor lucrări, absolut necesare, pentru zonele rurale aparținătoare și componente ale municipiului Aiud.

În fapt, considerăm că exercițiul financiar european 2021-2027 va trebui să asigure, obligatoriu, o linie de finanțare dedicată pentru reabilitarea infrastructurii în zonele rurale (sate) care aparțin, din punct de vedere administrativ, de orașe și municipii. Aceste viitoare oportunități de finanțare trebuie să aibă în vedere dezvoltarea întregii infrastructuri, ca pachet de dezvoltare locală în mediul rural din urban, cu tot ceea ce presupune: lucrări de alimentare cu apă, canalizare, podețe, lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale, accesibilizare, accese imobile și terenuri agricole, mobilitate etc.

Mai mult, comparativ cu rurarul autentic (UAT comune), care a beneficiat și beneficiază în continuare de finanțare dedicată, rurarul din mediul urban a fost dezavantajat în procesul de modernizare, ducând la accentuarea disparităților și dezechilibrelor în dezvoltare și modernizare.

De asemenea, acest demers a fost transmis tuturor Primăriilor de orașe și municipii din Regiunea Centru, pentru a conștientiza și susține acest demers în beneficiul locuitorilor comunităților vizate.

Acest articol a fost citit de 543 ori

Administrația locală din Aiud preocupată de obținerea unei linii de finanțare dedicată reabilitării infrastructurii din localitățile rurale aparținătoare
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.