aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Aglomeraţie la balul de caritate organizat de ASTRA Aiud

Aglomeraţie la balul de caritate organizat de ASTRA Aiud

Publicat în 03.02.2018 la ora 10:00

Peste 400 de persoane au contribuit la constituirea unui fond cu care să se achiziţioneze un computer tomograf pentru Spitalul Municipal Aiud.

Prin contribuţia neinteresată a unor intelectuali şi oameni de afaceri din Aiud, a fost strânsă o sumă importantă de bani care va fi folosită pentru achiziţionarea unui computer tomograf menit să uşureze munca de diagnosticare a medicilor din Spitalul Municipal Aiud. Balul de caritate organizat de către Despărţământul ASTRA „Ovidiu Hulea” din Aiud a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 27 ianuarie 2018, şi poate fi socotit un succes având în vedere sumele strânse, dar şi numărul mare de participanţi, peste 400 de persoane. Ca de fiecare dată în cele şapte ediţii, alături de participanţi a fost şi Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Având o organizare foarte bine pusă la punct, perfectă s-ar putea spune, se pare că balul de caritate organizat de Asociaţia Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român ASTRA, Despărţământul „Ovidiu Hulea” din Aiud a fost cel mai reuşit de când astriştii aiudeni organizează asemenea acţiuni menite să strângă fonduri pentru diverse proiecte. Organizatorii au reuşit să asigure o atmosferă deosebit de frumoasă şi de antrenantă pentru toţi cei prezenţi la eveniment, lucru ce putea fi uşor de constatat de oricine ar fi intrat pentru câteva minute în sala de evenimente „Luk”, pusă la dispoziţie de către patronii acesteia. Pentru reuşita acestei ediţii, a şaptea din istoria despărţământului „Ovidiu Hulea”, balul astriştilor a reunit personalităţi importante din cultura şi politica judeţului. Pe lângă primarul Oana Badea şi o parte dintre consilierii locali însoţiţi de soţii, în sală au mai fost prezenţi mulţi dintre medicii spitalului aiudean, profesori, conducători de instituţii şi oameni de afaceri. „De fiecare dată particip cu plăcere la astfel de baluri. Am admirat şi admir tot ce fac astriştii aiudeni.

Oamenii aceştia se ocupă cu adevărat de valorile spirituale şi patriotice naţionale şi acum de dotarea spitalului. Am fost şi voi fi alături de ei, de ASTRA, şi sunt convins că împreună cu alte asociaţii de acest gen vor putea să strângă suma necesară achiziţionării acelui computer tomograf”, ne-a mărturisit Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, care a specificat, în scurtul discurs pe care l-a avut la deschiderea balului, că „pentru a dota spitalul cu aşa ceva trebuie să ne ajutăm noi înşine, dacă alţii mai mari nu o fac”. Spre deosebire de ediţiile anterioare, pentru realizarea acestei ediţii şi-au dat mâna şi s-au implicat în organizare, pe lângă membrii despărţământului ASTRA Aiud, primăria municipiului, dar şi conducerea spitalului municipal. Faptul trebuie menţionat deoarece este pentru prima dată în istoria asociaţiei aiudene ASTRA în care trei entităţi şi-au dat mâna în realizarea unui obiectiv cu adevărat necesar aiudenilor.

Ca de obicei, dat fiind că preşedinta Asociaţiunii ASTRA Aiud este Despina Stanciu, mama primarului Oana Badea, din considerente pur politice, la bal nu a participat niciun consilier local de la niciun partid reprezentat în Consiliul Local al municipiului Aiud, confundând, mai bine spus considerând că balul este organizat de partidul din care face parte primarul, negând în acest mod prezenţa sutelor de intelectuali aiudeni prezenţi în sala de bal. Un moment deosebit l-a constituit licitaţia, modalitatea elegantă de a strânge fondurile necesare derulării proiectelor pe care Despărţământul ASTRA „Ovidiu Hulea” din Aiud le are planificate.

Condusă de binecunoscuta vedetă locală a presei video, domnişoara Andreea Bogdan, licitaţia a avut la dispoziţie lucrări de artă donate de Natalia Bardi, aranjamente florale, torturi şi multe altele. Inedită a fost licitaţia unui tort de dimensiuni modeste pe care, în concurenţă cu unii oameni de afaceri, şi l-a adjudecat primarul Oana Badea, care l-a avut în stăpânire doar două sau trei minute, deoarece de la ea l-a cumpărat nimeni altul decât soţul dânsei. Şi în această ediţie, ca de altfel şi în celelalte ediţii, tombola a fost şi o modalitate de a face cunoscută creaţia literară din judeţul Alba, majoritatea premiilor constând în cărţi de poezie sau proză semnate de nume consacrate ale literaturii judeţului, printre care s-au numărat binecunoscuţii scriitori şi oameni de presă Ştefan Dinică şi Gheorghe Jurcă, Ioan Mărginean, Flaviu Predescu şi mulţi, mulţi alţii. „Am constatat un interes mai mare din partea aiudenilor pentru acest bal.

Lucrul mă bucură şi mă face să sper că pe viitor s-ar putea să înmulţim acţiunile noastre. Ideea achiziţionării unui computer tomograf pentru spitalul din Aiud a reuşit să reunească foarte mulţi oameni, chiar neaşteptat de mulţi. Am depăşit binişor cifra de 400 de participanţi, fapt care mă face să gândesc că dacă merge tot aşa, s-ar putea să nu găsim o sală care să-i poată primi în ea pe cei care doresc să participe. Le mulţumesc celor care au fost alături de noi în acest proiect”, ne-a declarat Despina Stanciu, preşedinta Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român ASTRA, Despărţământul „Ovidiu Hulea” din Aiud.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 882 ori

Aglomeraţie la balul de caritate organizat de ASTRA Aiud
3.1 (62.86%) 7 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.