aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Aiud – un oraș al șantierelor și disconfortului?

Aiud – un oraș al șantierelor și disconfortului?

Publicat în 21.02.2018 la ora 10:00

Ambiția primăriei de a moderniza cât mai multe străzi din oraș într-un timp cât mai scurt va pune la încercare nervii locuitorilor din municipiul Aiud și va transforma orașul într-un șantier.

Potrivit listei de investiţii anexate bugetului municipiului Aiud, buget aprobat de aleșii locali în ședința extraordinară care a avut loc în cursul săptămânii trecute, municipiul Aiud va deveni un șantier în adevăratul sens al cuvântului. Odată ce lucrările de modernizare a unor străzi ca Brazilor, Făgetului, Meseriașilor au dat peste cap toată circulația din zonele respective, acum va veni rândul mai multor zone, mai mult sau mai puțin centrale, să suporte calvarul șantierelor de modernizare, aceasta chiar dacă politicile fiscale naționale au un impact negativ consistent asupra bugetului local, secându-i vistieria.

Administrația locală a reușit, lucru dovedit de bugetul municipal proaspăt votat, să asigure finanțarea nevoilor de dezvoltare a Aiudului pentru anul 2018. Bugetul consolidat al municipiului Aiud este mai mic în 2018 cu aproape 30% față de 2017. Cu toate acestea, administrația locală nu a renunțat la lucrările contractate și aflate în execuție. Este vorba despre unele străzi centrale uitate de către conducerile administrațiilor trecute.

Astfel, reabilitarea cartierelor Gheorghe Doja și a străzilor Axente Sever, Ostașilor, Muzicanților, Strâmtă, Șt. O. Iosif, Teilor, Horea, precum și reabilitarea Parcului Municipal Aiud vor merge înainte. În plus, în anul 2018 municipalitatea va începe lucrări noi, lucrări pe care și le-a asumat, bugetându-le cofinanțarea. Este vorba despre modernizarea străzilor Avram Iancu, Moților (proiect câștigat și cofinanțat prin POR, OS 6.1), modernizarea străzilor Iazului și Grădinii (proiect câștigat și cofinanțat prin PNDL), a străzilor Stadionului, Morii și Transilvaniei (proiect câștigat și cofinanțat prin PNDL), a podului de peste Valea Aiudului (proiect câștigat și cofinanțat prin PNDL) și alimentare cu apă Măgina (proiect câștigat și finanțat prin PNDL). Tot prin buget s-au alocat bani pentru investiții și lucrări de reparații, cum ar fi cele din fața blocurilor 37-39 de pe strada Axente Sever, rezolvându-se accesibilizarea zonei cu trotuare, crearea mai multe locuri de parcare și finalizarea amenajării locului de joacă pentru copii. Cu bani de la bugetul local proaspăt votat, în sfârşit, se va ridica adăpostul pentru câini și se vor continua finanțările unor evenimente sociale și culturale care au devenit tradiționale pentru municipiu.

O veste foarte bună pentru locuitorii din zona Cartierul Nou este faptul că după mai bine de o jumătate de secol de la înființarea cartierului, în acest an se pare că locuitorii vor putea spune că o să aibă o viață ca la oraș, aceștia fiind scoși, în sfârșit, din noroaie de administrația locală. În această zonă, în funcție de cum și cât de repede lucrează firma contractoare, anul 2018 va aduce „deranj” pe străzile: Făget (unde lucrările au și început), Brazilor, Emil Racoviță, Cireșilor, Mioriței, Crinului, Mesteacănului, Salcâmilor, Viitorului și Gheorghe Doja.

Vestea a picat bine pentru locuitorii municipiului și în special pentru cei care locuiesc pe străzile vizate de modernizări, în special de aiudenii care locuiesc în „Cartierul Nou”. „Nu am crezut așa ceva. Ați mai scris în ziar că se va turna asfalt în cartierul nostru și nu am crezut. După mai bine de 60 de ani de la înființarea cartierului, în sfârșit ne-a venit și nouă rândul! Citeam în ziare că în nu știu ce comună s-au asfaltat toate străzile și noi umblăm prin noroaie ca la sat. Am văzut că se mișcă ceva, că se lucrează pe strada Făget, dar am crezut că este vorba doar de acea stradă. Zău că mă bucur!”, ne-a spus doamna T.L., locuitoare din zona vizată de administrație.

La rândul său, domnul V. C. ne-a declarat: „Zău că mă bucur nespus de eforturile depuse pentru a moderniza municipiul Aiud. Suntem o familie cu un copil de 6 luni care locuim în cartier. Sper ca lucrările să nu se întindă până anul viitor. Nu de alta dar se vor produce zgomote și nu vreau ca cel mic să fie trezit de ele. Nu știu care este firma constructoare, dar sper să aibă puterea de a finaliza lucrările cât mai repede și să nu se întindă pe doi sau mai mulți ani”.

Din cele discutate cu reprezentanții administrației locale din Aiud, calvarul locuitorilor nu se va sfârşi aici, alte străzi fiind în vizor, printre acestea numărându-se strada T. Tudoran, ai cărei locuitori cer de ani de zile intervenţia administrației.

Dorel LAZĂR

Acest articol a fost citit de 759 ori

Aiud – un oraș al șantierelor și disconfortului?
3.7 (73.33%) 6 votes

Comentarii

Un Comentariu la Aiud – un oraș al șantierelor și disconfortului?

  1. Avram Răspunde

    22.02.2018 la 6:36

    Oameni sper sa fie conștienți ca doar cu răbdare și voința se poate face ceea ce ar fii trebuit făcut demult ! Felicitări doamnei primar și administrației locale !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.