aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Aiudeanul Ion Todorean și-a lansat volumul de poezie religioasă „Poezi”

Aiudeanul Ion Todorean și-a lansat volumul de poezie religioasă „Poezi”

Publicat în 25.04.2019 la ora 8:56

O surpriză deosebită pentru iubitorii anticei zeițe Calliope, zeița poeziei, au avut cei prezenți la lansarea primei cărți semnată de septuagenarul aiudean Ioan Todorean. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute și a fost organizat de către cenaclul Asociației ASTRA, Despărţământul „Ovidiu Hulea” din Aiud.

Bucurându-se de prezența a câtorva iubitori ai versului scris, cartea întitulată simplu ”Poezii” și prezentată săptămâna trecută s-a bucurat de un real succes. Fiind prima sa carte, Ioan Todorean a surprins prin temele religioase abordate, dar mai ales prin simplitatea și sinceritatea limbajului folosit. Uzitând de o simbioză destul de surprinzătoare, între versul clasic și versul alb, Ioan Todorean s-a prezentat în fața cititorilor cu o adevărată odă adusă Creatorului Divin și fiului acestuia, Iisus Hristos.

Lansată acum în preajma Sărbătorilor de Paște și apărută la Editura „Reîntregirea”, cartea lui Ioan Todorean cuprinde câteva zeci de poezii cu teme religioase dintre care, unele, ar putea fi oricând folosite ca rugăciuni. Potrivit autorului, la această oră mai are în lucru câteva volume de versuri, în mare parte patriotice, lucru destul de rar în aceste vremuri în care România trece printr-o perioadă de tranziție aproape interminabilă, fapt pentru care cuvântul „patriotism” a cam fost șters din memoria multora dintre conaţionalii noștri.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 106 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.