aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Sport » Aiudeanul Levente Polgar însoțit de clujeanul Daniel Maco vor alerga 5500 de kilometri, până în Laponia

Aiudeanul Levente Polgar însoțit de clujeanul Daniel Maco vor alerga 5500 de kilometri, până în Laponia

Publicat în 28.01.2019 la ora 19:30

ALDE AIUD LOCALE - 2020

Pe Levente Polgar îl știe deja toată lumea. Ultramaratonistul cu handicap, are la activ două participări, în 2016 și 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, la multe competiții din România, dar este și primul sportiv cu handicap acceptat la cel mai dur maraton din lume, “6633 Arctic Ultra”. De asemenea, el este și voluntar Invictus.

Pentru anul 2019, pe lângă UTMB și alte cpompetiții de gen, Levi își propune să bifeze o performanță pentru România. ”Nu mai este un vis, este o provocare, una de care sper să fiu demn”, ne-a spus Levi, care urmează să plece la mijlocul lunii martie, însoțit de clujeanul Daniel Maco, sportiv de top. Cei doi vor purta tricouri Invictus și drapelul României.

”Vom ieși din România prin vama Jimbolia. Am ales sa tranzitam prima țară, Serbia! Serbia este varianta aleasă pentru a avea 5500 km. Urmează Slovenia, Italia, Franţa, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda. Vom trage sania pe roți, în care vom pune cele necesare. Vom arbora drapelul României tot traseu. Vom monitoriza cu STRAVA și GPS toată incursiunea. La fiecare 24 de ore vom posta pe Facebook unde suntem, vom face filmulețe live dar și fimam cu GOPRO. Ne vom mișca zi și noapte.  Vom dormi extrem de limitat, 2 ore seara, respectiv 2 ore dimineața. Vom dormi strict în cort sau hamac”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Levi.

Levente recunoaște că traseul îi este necunoscut, și că îi plac lucrurile imposibile. Cu cât este mai complicat un lucru, cu cât atât îl atrage mai mult.

”După ce am tranzitat România ne propusesem să alergăm anual câte o ţară, fapt ce nu s-a materializat. Am decis să împing orice limită la maxim, și atunci alergăm prin toată Europa. Să văd Europa de pe picioarele mele, să interacționez cu străinii, ca român. Punctul final, Laponia, că doar nu oi rata căsuța lui Moș Crăciun”, ne povestește Levi.

Întrebat despre costuri, Levente ne-a spus ca deocamdată, totul este pe cheltuiala lor.

”Vor fi cheltuieli cu baterii, alimente, apă, haine plus bacuri, vapor Franța – Anglia și avion la întoarcere. Dacă nu ne ajung banii, ne întoarcem pe jos. Momentan nu se sponsorizează nimeni. Ce avem noi, și cu Dumnezeu înainte! Sperăm ca oamenii din drumul nostru să fie indulgenți! Orice sprijin e binevenit!”.

Levente Polgar și Daniel Maco, speră ca, în mai puțin de 2 luni, să se întoarcă acasă.

Momentan, cei doi se pregătesc intens, cu antrenamente zilnice, diverse,  de forță dar și cu pregătirile necesare unui astfel de drum.

O asemenea cursă, cum este cea a lui Levente și Daniel, îți arată cu adevărat cine ești. Este greu. Nu mai este vorba despre sport sau pasiune. Cred că în cazul celor doi se poate spune doar ”alerg, deci exist!”.

Acest articol a fost citit de 276 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.