aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Aiudeanul Levente Polgar şi clujeanul Daniel Maco vor parcurge pe jos 5.500 de Km, până în Finlanda

Aiudeanul Levente Polgar şi clujeanul Daniel Maco vor parcurge pe jos 5.500 de Km, până în Finlanda

Publicat în 25.03.2019 la ora 11:34

Aiudeanul Levente Polgar şi clujeanul Daniel Maco au pornit asttăzi, la ora 10.00, din fața statuii lui Mihai Viteazul din Alba Iulia în cursa de 5.500 de Km către Finlanda.

Pe aiudeanul Levente Polgar îl știe deja multă lume. Ultramaratonistul cu handicap, are la activ două participări, în 2016 și 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, la multe competiții din România, dar este și primul sportiv cu handicap acceptat la cel mai dur maraton din lume, “6633 Arctic Ultra”. De asemenea, el este și voluntar Invictus.

Pentru anul 2019, pe lângă UTMB și alte competiții de gen, Levi își propune să bifeze o performanță pentru România. ”Nu mai este un vis, este o provocare, una de care sper să fiu demn”, ne-a spus Levi, care urmează să plece, însoțit de clujeanul Daniel Maco, sportiv de top spre Laponia, regiune din Finlanda. Cei doi vor purta tricouri Invictus și drapelul României.

”Vom ieși din România prin vama Jimbolia. Am ales sa tranzitam prima țară, Serbia! Serbia este varianta aleasă pentru a avea 5500 km. Urmează Slovenia, Italia, Franţa, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda. Vom trage sania pe roți, în care vom pune cele necesare. Vom arbora drapelul României tot traseu. Vom monitoriza cu STRAVA și GPS toată incursiunea. La fiecare 24 de ore vom posta pe Facebook unde suntem, vom face filmulețe live dar și fimam cu GOPRO. Ne vom mișca zi și noapte.  Vom dormi extrem de limitat, 2 ore seara, respectiv 2 ore dimineața. Vom dormi strict în cort sau hamac”, a declarat pentru ziarulunirea.ro, Levi.

Levente recunoaște că traseul îi este necunoscut și că îi plac lucrurile imposibile. Cu cât este mai complicat un lucru, cu atât îl atrage mai mult.

”După ce am tranzitat România ne propusesem să alergăm anual câte o ţară, fapt ce nu s-a materializat. Am decis să împing orice limită la maxim, și atunci alergăm prin toată Europa. Să văd Europa de pe picioarele mele, să interacționez cu străinii, ca român. Punctul final, Laponia, că doar nu oi rata căsuța lui Moș Crăciun”, ne povestește Levi.

Întrebat despre costuri, Levente a spus că deocamdată, totul este pe cheltuiala lor. Au primit semnale de la prieteni din Elveția, Italia, Germania care le-au transmis salutul și ajutorul lor.

”Vor fi cheltuieli cu baterii, alimente, apă, haine plus bacuri, vapor Franța – Anglia și avion la întoarcere. Dacă nu ne ajung banii, ne întoarcem pe jos. Momentan nu se sponsorizează nimeni. Ce avem noi, și cu Dumnezeu înainte! Sperăm ca oamenii din drumul nostru să fie indulgenți! Orice sprijin e binevenit!”.

Levente Polgar și Daniel Maco și-au propus să se întoarcă în 45 de zile. Cei doi vor străbate120-130 kilometri, zilnic.

Ne dorim să ajungem sănătoși acolo și înapoi acasă, să ne vedem în acest loc să vă spunem că am izbutit!”, a declarat Levente înainte de plecare. Le urăm succes!

Acest articol a fost citit de 368 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.