Rămâi conectat

Sport

Aiudeanul Raul Șteau a semnat un contract pe trei ani cu Gaz Metan Mediaș

Publicat

în

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș a anunțat transferul tânărului fotbalist aiudean Raul Șteau. Acesta și-a pus semnătura pe un contract valabil până în anul 2024.

Raul Șteau vine după o experiență italiană. În vârstă de 20 de ani, Raul Șteau a fost legitimat în prima parte a acestui an la Monopoli Calcio (Serie C), unde a fost împrumutat pentru șase luni de către Sassuolo (Serie A).

La Sassuolo, junele din Aiud evoluase în campionatul Primavera. El s-a antrenat însă cu echipa din Serie A, alături, între alții, de Vlad Chiricheș, căpitanul tradițional al primei reprezentative a României. În noiembrie 2020, cooptat în lotul echipei de seniori al celor de la Sassuolo, Raul Șteau a fost rezervă la partida Napoli – Sassuolo (0-2).

În ianuarie 2019, fotbalistul din Alba a semnat un contract valabil două sezoane și jumătate cu Sassuolo, după ce s-a antrenat aproximativ 3 luni cu gruparea din Peninsulă, mutarea fiind intermediată de impresarul Cătălin Sărmășan. Aiudeanul Raul Şteau a plecat de la Viitorul Abrud, a ajuns la Viitorul Cluj-Napoca şi a mai fost legitimat la Centrul de Excelenţă “Tricolor 11” Deva, căutând în trecut diverse variante pentru a pleca în străinătate.

La Gaz Metan Mediaș evoluează și un alt fotbalist din județul Alba, jidveianul Răzvan Trif.

Sport

Ioo Sandor (Dojokan Activ Aiud) a obținut centura neagră la karate

Publicat

în

Aiudeanul Ioo Sandor, legitimat la Dojokan Activ, a obținut centura neagră, după 13 ani de karate, în urma examenului ce s-a desfășurat la Mediaș. Sportivul a fost desemnat, la finele anului trecut, cel mai bun din județul Alba la secțiunea sporturi olimpice.

“Îi mulțumesc antrenorului meu Nicolae Crăciun pentru răbdarea acordată și experiența pe care mi-a împărtășit-o de-a lungul anilor”, a spus Ioo Sandor, devenit în acest an campion național, la kata, competiția disputându-se la Brașov. Talentatul sportiv (foto, în alb, al treilea de la stânga la dreapta) va împlini 18 ani în 7 septembrie și în această perioadă se pregătește asiduu pentru cel mai important eveniment din 2021, Campionatul Mondial la Cluj-Napoca (23-26 septembrie).

Înființat în 1990, clubul Dojokan Activ Aiud s-a remarcat de-a lungul acestor decenii prin rezultatele notorii realizate la nivel național, european și mondial, în panoplia clubului de care se ocupă antrenorul Nicolae Crăciun și instructorul Telegdy Ștefan adunându-se peste două sute de medalii mondiale și europene, dar și peste 2000 de distincții adjudecate în cadrul Campionatelor Naționale și Cupei României. De altfel, în 2020, la secțiunea sporturi neolimpice, primul loc al topului a fost ocupat de Ioo Sandor, devenit al 7-lea reprezentant al Dojokan Activ Aiud ajuns la acest nivel. Ioo Sandor este triplu campion mondial și în patru rânduri campion continental, asta ca să nu mai punem la socoteală campionatele naționale unde mereu s-a clasat pe prima poziție.

Ioo Sandor are în palmares trei titluri de campion mondial (Montecatini Terme, 2017, și Bratislava, 2019) și alte 4 distinții supreme la nivel continental (Cluj-Napoca în 2016 și 2017, Montechiari – 2017 și Odense – 2019), fiind al 7-lea reprezentant al Dojokan Aiud ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului județului Alba. Predecesorii săi au fost Sebastian Haidu (2005 și 2006), Liviu Dodoc (2008, cu dublă legitimare, CS Politehnica Karate Cluj), Aura Crăciun (2015), Iulia Dodoc (2016) și Eduard Osz (2017), toți sportivi afirmați sub comanda antrenorului emerit Nicolae Crăciun, ce se identifică practic cu istoria clubului.

În ultimii ani hegemonia aiudeanului a fost întreruptă doar de Andrei Cioflică (CS Unirea Alba Iulia, 2018), Alexandru Catarambă (CS Unirea Alba Iulia, 2019) – ambii powerlifting.

În anul anterior, unul în care majoritatea întrecerilor de anvergură au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, aiudeanul a participat la Cupa Campionilor Europeni, de la Cluj-Napoca, din februarie, locul întâi la kata și locul întâi, la kihon kumite, 16-17 ani, open. De asemenea, la Cupa Mondială de karate WUKF, de la Szczecin (Polonia), din septembrie, Ioo Sandor a fost în două rânduri pe prima poziție, la kata individual, shotokan, juniori și kata open, shotokan, juniori, 16-17 ani. Pe plan intern a devenit vicecampion național, la kata individual shotokan, juniori, la Campionatele Naționale de karate WUKF de la Sighișoara, din august. Și la Cupa României, derulată în luna noiembrie, la Mediaș, a urcat în două rânduri pe podium: locul întâi la kata individual shotokan juniori și locul secund la kihon kumite 16-17 ani open.

Citește mai mult

Sport

Bogdan Andone dorește să înfințeze o școală de fotbal în Aiud

Publicat

în

Fostul jucător și actual antrenor Bogdan Andone a avut discuții cu reprezentanții Primăriei Aiud, în care i-a anunțat că ar dori să investească într-o școală de fotbal pe care urmează să o deschidă în Municipiu.

„Consiliul Local Aiud a fost informat cu privire la faptul că între domnul Bogdan Andone și executivul local a avut loc a doua întâlnire de lucru. Domnul Andone ne-a prezentat planurile sale concrete, dorind să investească o sumă considerabilă pentru amenajarea unei baze sportive în Parcul Municipal Aiud și înființarea unei școli de fotbal. Dacă toate elementele vor fi îndeplinite în septembrie vom iniția un proiect de hotărâre pentru încheierea unui parteneriat în acest sens”, au anunțat reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Sport

Fostul fotbalist Bogdan Andone intenționează să înființeze o școală de fotbal la Aiud

Publicat

în

„Fostul fotbalist aiudean, actualmente antrenor, domnul Bogdan Andone a depus o cerere prin care dorește să intre într-o asociere cu municipalitatea cu scopul dezvoltării unui teren de minifotbal sintetic pe actualul teren de handbal din Parcul Municipal Aiud și înființării unei școli de fotbal pentru copii din Aiud.

Ne bucură nespus că un om de fotbal care a trecut pe la echipe precum Rapid București, FCSB, Astra Giurgiu, Apollon Limassol, Farul Constanța sau Sportul Studențesc, în calitate de fotbalist sau antrenor, intenționează să investească în municipiul Aiud. Cu siguranță comunitatea aiudeană va avea de beneficiat de pe urma unei astfel de asocieri. Drept urmare, executivul local își exprimă întreaga deschidere față de această inițiativă.

Cererea a fost prezentată consilierilor locali întruniți în ședința ordinară de săptămâna trecută. În perioada următoare vor fi stabiliți termenii și condițiile asocierii, urmând ca forma finală să fie supusă votului în Consiliul Local Aiud”, a anunțat primăria Aiud pe pagina proprie de facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud