Rămâi conectat

Sport

Aiudeanul Raul Șteau a semnat un contract pe trei ani cu Gaz Metan Mediaș

Publicat

în

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș a anunțat transferul tânărului fotbalist aiudean Raul Șteau. Acesta și-a pus semnătura pe un contract valabil până în anul 2024.

Raul Șteau vine după o experiență italiană. În vârstă de 20 de ani, Raul Șteau a fost legitimat în prima parte a acestui an la Monopoli Calcio (Serie C), unde a fost împrumutat pentru șase luni de către Sassuolo (Serie A).

La Sassuolo, junele din Aiud evoluase în campionatul Primavera. El s-a antrenat însă cu echipa din Serie A, alături, între alții, de Vlad Chiricheș, căpitanul tradițional al primei reprezentative a României. În noiembrie 2020, cooptat în lotul echipei de seniori al celor de la Sassuolo, Raul Șteau a fost rezervă la partida Napoli – Sassuolo (0-2).

În ianuarie 2019, fotbalistul din Alba a semnat un contract valabil două sezoane și jumătate cu Sassuolo, după ce s-a antrenat aproximativ 3 luni cu gruparea din Peninsulă, mutarea fiind intermediată de impresarul Cătălin Sărmășan. Aiudeanul Raul Şteau a plecat de la Viitorul Abrud, a ajuns la Viitorul Cluj-Napoca şi a mai fost legitimat la Centrul de Excelenţă “Tricolor 11” Deva, căutând în trecut diverse variante pentru a pleca în străinătate.

La Gaz Metan Mediaș evoluează și un alt fotbalist din județul Alba, jidveianul Răzvan Trif.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Sport

CS Olimpia Aiud, fără echipă de seniori după 73 de ani de participare competițională

Publicat

în

O veste tristă pentru fotbalul județean este dispariția, în acestă vară, la nivel de seniori, a echipei Olimpia Aiud, una dintre grupările de tradiție ce activau în Liga a 4-a Alba.

Astfel, conform celor precizate de Ioan Demeter, după 73 de ani “olimpicii” nu vor mai activa la acest nivel, iar în ediția 2022/2023 Olimpia Aiud este înscrisă la juniori Under 17 Elite, Under 14, Under 12, Under 11 și Under 10, în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal. Și vorbim de un club care în urmă cu 3 ani, în 2019, a fost în “careul de ași” la nivel național, la Campionatul Under 19, participând la turneul final de la Buftea. În plus, jucători lansați de Olimpia activează la cluburi din eșaloanele superioare: David Maier (2005) – la Gaz Metan Mediaș și Inter Stars Sibiu, Youssef Elmanhaly (2006) – Ripensia Timișoara, Mihai Șeulean (2007) – actualmente la Cluj, a fost la Ripensia. De asemenea, alte talente aiudene activează la grupări din Cluj-Napoca, precum LPS sau Sporting.

• Regretabil pentru Aiud!

La Aiud sportul se duce de râpă, iar după ce simbolul fotbalistic al municipiului, Metalul, a dispărut de câțiva ani, acum a spus “pas” și Olimpia Aiud! Cauzele sunt enunțate de Ioan Demeter:

Lipsa unui stadion/teren unde să poți face pregătire în condiții normale. Baza sportivă «Aiudelul» se poate folosi doar pentru jocuri, pentru a proteja gazonul, condiții în care este greu să concurezi împotriva altor echipe ce se pregătesc… în nocturnă. Retragerea unor sponsori importanți precum prebet Aiud, după 52 de ani, la finele anului 2020, și JOX Spedition, în luna martie a anului acesta. Imposibilitatea asigurării unui buget de venituri și cheltuieli pentru susținerea unei echipe de Liga 4, aproximativ 100.000 de lei/an”.

Olimpia a activat mereu în cel de-al 4-lea eșalon competițional, practic dintotdeauna, exceptând un an în Liga 5 (în 2011 a rămas în Liga 4, deși retrogradase, pentru că Mureșul Oarda de Jos nu-și plătise datoriile către AJF). Iar din 2010, până în prezent aportul Primăriei către Olimpia este undeva la 100.000 de lei în mai bine de un deceniu!!! Iar în prezent, reprezentanții autorităților locale nu au acceptat desfășurarea antrenamentelor pe «Aiudelul» nici măcar contra cost.

În consecință, antrenorii și jucătorii aiudeni s-au răspândit pe la alte echipe din zonă, Radu Andone a preluat Inter Unirea, iar Paul Muntean a fost instalat la Kinder Teiuș. Industria Galda l-a înregimentat pe D. Vlad, la Kinder au ajuns Ad. Drăgoi, Al. Văsuț, G. Oltean, Al. Bucșa, Inter Unirea i-a achiziționat pe S. Șimandi și A. Bălan, plus Căt. Ilea, prin prelungirea împrumutului, la FC Lopadea Nouă s-a transferat G. Bălțat, iar la Mureșul Gâmbaș – au poposit Fl. Oltean și Salca, în vreme ce la Național Rădești va activa A. Kiss.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aiudeanul David George Cozma, locul 13 la FOTE, în proba de 1500 metri

Publicat

în

David George Cozma (ACS Atletisch Aiud) a reușit un rezultat de apreciat în proba de 1500 de metri din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). În competiția ce se dispută la Banska Bystrica, sportivul din Aiud s-a clasat pe poziția a 13-a, cu Personal Best (PB), rezultatul înregistrat fiind 4:19, elevul antrenoarei Ioana Bozdog fiind cel mai tânăr participant.

A fost greu, dar extrem de frumos, cu 48 de țări participante, am trăit un sentiment deosebit. Nimic nu se  compară cu dorința de a concura pentru echipa olimpică a României, Fiecare evoluție și intrare în arenă înseamnă emoție și mândrie. Fiecare experiență e un pas din drumul spre visul fiecărui sportiv și antrenor”, a precizat Ioana Bozdog, prezentă la competiția din Slovacia, chiar dacă nu a făcut parte din delegația “tricoloră”.

Sportivul din Aiud, născut în 16 februarie 2007, a început activitatea de performanță în urmă cu 2 ani și a cucerit titlurile de campion național pe distanța de 800 de metri, atât în sală, cât și în aer liber. La ultimul concurs intern, Campionatele Naționale Under 16, la București, David George a devenit campion național în proba de 800 de metri și a cucerit argintul pe distanța de 1500 metri (cu timpul 4:24.45). România a fost reprezentată la FOTE Banska Bystrica 2022, a 16-a ediție a întrecerii europene, de 92 de sportivi, la 8 discipline, atletism, înot, ciclism, gimnastică, judo, volei, handbal şi tenis.

Tot pe Stadionul “Stiavnicky” a luat startul și Alexandra Hudea (dublă legitimare CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 7 în proba de 3000 de metri (10:03.61). La competiţia din Slovacia, România a obţinut 19 medalii – cinci medalii de aur, opt de argint şi şase de bronz.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aiudeanul David George Cozma, campion național în proba de 800 metri și vicecampion în cea de 1500 metri

Publicat

în

Rezultate exelente reușite de atleții din Alba la București, la Campionatele Naționale Under 16, atletism, cadeți, unde au fost cucerite 3 medalii, un ade aur, una de argint și una de bronz. Astfel George David Cozma (Atletich Aiud) a devenit campion național al probei de 800 de metri și vicecampion la cea de 1500 de metri.

Băiatul nostru confirmă, a luat două medalii, este de doi ani campion național, face parte din lotul României pentru FOTE. Felicitări!“, a transmis aceasta.

O surpriză plăcută a oferit-o albaiulianul Albert Mario Zaharia (LPS Alba Iulia), Pregătit de Mihaela Vlas, sportivul a urcat pe treapta a treia a podiumului în cursa de 3000 metri, obținând prima sa medalie națională, cu rezultatul 10:06.78, record personal.

Iar zestrea putea fi mult mai strălucitoare, dacă Bianca Valc (Atletich Aiud) nu ar fi fost descalificată la finele probei de 800 de metri pentru că nu a respectat regulamentul în ceea ce privește culoarul, deși câștigase cursa, cu timpul 2:19, ceea ce reprezenta un Personal Best.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud