aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Aiudenii vor mânca brânza celor din Ungaria

Aiudenii vor mânca brânza celor din Ungaria

Publicat în 06.04.2019 la ora 18:29

Deși anul trecut consilierii locali din municipiului Aiud „nu au făcut nicio brânză” atunci când trebuiau să aprobe deplasării unei delegații la „Festivalul cașului și brânzi” din Ungaria, iată că în acest an brânza s-a legat și domnii aleși au aprobat deplasarea a trei dintre ei în localitatea înfrățită Gyonaendrod.

Organizat de administrația orașului Gyomaendrod-Ungaria, primul oraș înfrățit cu municipiul Aiud, la festival a fost invitat să participe, ca la orișice manifestare organizată până acum, și o delegație aiudeană. Mai mult de atât administrația locală maghiară a mai invitat și un Ansamblul de Dansuri Maghiare din municipiu, ansamblu care va demonstra că tradiția concetățenilor noștrii de etnie maghiară este păstrată și bine transmisă din generație în generație .

Delegația administrației locale aiudene va fi compusă din trei consilieri.

Problema alegeri componenței a fost destul de dificilă deoarece aleșii aiudeni nu s-au prea înghesuit să propună sau să se propună pentru a se deplasa în Ungaria pentru a degusta produsele care fac obiectul acestui festival. Mai mult ca probabil că aceasta s-a datorat experienței dobândite anul trecut. În plus anul acesta, spre mirarea unora, cei trei aleși vor primi, grație votului liber exprimat, și o diurnă de 17,5 euro/zi/persoană, adică o sumă care se ridică la aproximativ 170 euro pentru toată perioada.

Festivalul din Gyomaendrod care se va desfășura în luna aprilie anul acesta a devenit o tradiție, în acest an aflându-se la cea de a XXI-a ediție și este un prilej de cunoaștere reciprocă a tradițiilor și obiceiurilor orașelor cu care această localitate este înfrățită.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 560 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.