aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Aiudul s-a înfrățit cu orașul Soltvadkert din Ungaria

Aiudul s-a înfrățit cu orașul Soltvadkert din Ungaria

Publicat în 05.05.2016 la ora 20:52

infratire-oras-aiud-mai-2016Astăzi, 5 mai 2016, la Aiud, în prezența a peste 50 de persoane și a unei delegații în orașul maghiar Gyomaendrod, a fost semnat protocolul de colaborare dintre municipalitatea aiudeană și orașul Soltvadkert din Ungaria.

Potrivit inițiatorilor, primarul municipiului Aiud, ing. Mihai Horațiu Josan și Lorinczki Ferenc, prin acest act se dorește dezvoltarea cooperării bilaterale, diversificarea și consolidarea relațiilor de prietenie precum și dezvoltarea de noi dimensiuni a cooperării bilaterale în domeniul administrației locale.

Prin semnarea acestui nou acord de înfrățire s-au stabilit condițiile privitor la schimbul de delegații oficiale, modul în care se vor implica administrațiile pentru dezvoltarea relațiilor economice, de cultură și sport și modalitățile de informare reciprocă.

În acest sens, părțile au stabilit, printre altele, să participe la diversele conferințe economice, seminarii, târguri și expoziții, să elaboreze împreună proiecte economice de colaborare și să faciliteze contactele în vederea stabilirii parteneriatelor între oamenii de afaceriști întreprinderi.

O latură importantă a protocolului semnat astăzi a constituit-o capitolul „cultură-sport”, capitol prin care ambele părți se obligă să faciliteze vizitele reciproce ale colectivelor de creație artistică și ale echipelor sportive, a personalului muzeelor și colecțiilor publice, participarea la festivaluri, concursuri, serbări ale comunităților și întreceri sportive.

Acesta este cel de al optulea oraș care se înfrățește cu municipiul Aiud, celelalte fiind Dingelstadt – Germania, Gyomaendröd – Ungaria , Cusset – Franţa , Cerepoveţ – Rusia, Ponte de Sor – Portugalia, Siklos – Ungaria, Megara- Grecia și este rod al deschideri pe care o are municipalitatea aiudeană în politica sa de dezvoltarea a relațiilor internaționale.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 152 ori

Aiudul s-a înfrățit cu orașul Soltvadkert din Ungaria
2 (40%) 4 votes

Comentarii

Un Comentariu la Aiudul s-a înfrățit cu orașul Soltvadkert din Ungaria

  1. cracanel Răspunde

    09.05.2016 la 19:21

    Pârtz

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.