aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Aiudul va beneficia de iluminat public modern, economic şi eficient

Aiudul va beneficia de iluminat public modern, economic şi eficient

Publicat în 28.04.2017 la ora 10:00

Potrivit primarului Oana Badea, administrația locală a municipiului Aiud are de gând să înainteze spre aprobare consiliului local o nouă soluție tehnică modernă de iluminat public.

Soluția propusă are în vedere o înjumătățire a costurilor cu energia electrică, fără costuri de achiziție, montare și implementare a sistemului, suplimentare față de cheltuielile actuale cu energia electrică publică. Actuala conducere vrea să înlocuiască toate lămpile de iluminat public cu unele moderne, cu eficiență maximă, adică să înlocuiască toate sursele de lumină actuale cu corpuri de iluminat LED. Potrivit edilului șef al municipiului, niciunul dintre corpurile actuale de iluminat nu va avea o viață lungă. „Dorim ca prin implementarea acestui sistem de iluminat să mărim capacitatea de gestionare inteligentă, independentă sau prin telegestiune a consumului de energie și implicit a intensităţii luminii, în funcție de oră, zi sau anotimp”, ne-a declarat Oana Badea.
Principalele avantaje ale iluminatului modern sunt: economia de energie datorată eficienţei lămpii stradale cu LED, costuri de întreținere reduse datorită duratei ridicate de utilizare, focalizarea fără a utiliza dispozitive suplimentare care se deteriorează în timp, factorul de putere de peste 95% al lămpii stradale cu LED, influența redusă a șocurilor și vibrațiilor, realizarea activităților în siguranță datorită nivelului de iluminare ridicat. „Am promis în campania electorală că iluminatul municipiului nostru va reveni la ceea ce a fost odată. Nu vom mai avea iluminat public pe sistemul «din doi în doi stâlpi». În proiectul nostru am prevăzut ca fiecare stâlp să aibă o astfel de lampă, care pe lângă puterea mare de iluminare, ne va face și o importantă economie, fapt pentru care considerăm că amortizarea investiției se va realiza într-un timp scurt”, ne-a declarat primarul municipiului Aiud.
Potrivit specialiștilor în domeniu, corpurile de iluminat care înglobează tehnologia LED reprezintă soluția rațională și modernă pentru un iluminat eficient. Calitatea luminii și eficiența energetică au la bază performanțele LED-urilor de proveniență controlată și a circuitelor electronice dedicate. Aceștia afirmă că LED-urile asigură o economie majoră a energiei față de iluminatul tradițional.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 238 ori

Aiudul va beneficia de iluminat public modern, economic şi eficient
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.