aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Alimente colectate de elevii Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” din Aiud, pentru persoanele nevoiașe, cu prilejul „Săptămânii legumelor şi a fructelor”

Alimente colectate de elevii Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” din Aiud, pentru persoanele nevoiașe, cu prilejul „Săptămânii legumelor şi a fructelor”

Publicat în 28.11.2017 la ora 17:21

Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din municipiul Aiud s-a alăturat campaniei sociale „Săptămâna legumelor şi fructelor”, proiect ce face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară.

Albert Einstein spunea: „Dacă dorim să continuăm a trăi pe această planetă este nevoie de o schimbare de atitudine!” Pornind de la aceste cuvinte, elevii şi părinţii şcolii noastre alături de cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar, au privit viaţa nu ca pe o problemă individuală ci ca una ce priveşte întreaga societate, întorcându-şi privirea spre  persoanele vârstnice  rămase singure sau aflate în cămine şi spre colegii lor instituţionalizaţi.

Ei au donat 1322,9 kg de legume şi fructe  copiilor din  Casa de Tip Familial „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud , Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din satul Izvoarele şi Asociaţiei „Sfântul Sava Gotul” – Căminul pentru persoane vârstnice cu sediul în localitatea Copăceni, judeţul Cluj.

Prin intermediul acestei activități elevii au fost sensibilizaţi cu privire la situaţia dificilă în care se află unele persoane. Dăruind din puţinul lor, elevii au adus o rază de soare în sufletele celor rămaşi singuri fără mângâierea celor dragi din familie.

Activitatea a consolidat abilităţile elevilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

Consilier educativ, înv. Manole Luminiţa

Acest articol a fost citit de 337 ori

Alimente colectate de elevii Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” din Aiud, pentru persoanele nevoiașe, cu prilejul „Săptămânii legumelor şi a fructelor”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.