aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Aniversarea a 25 de ani de administrație publică aiudeană va ușura bugetul local de 60.000 lei

Aniversarea a 25 de ani de administrație publică aiudeană va ușura bugetul local de 60.000 lei

Publicat în 27.03.2016 la ora 11:17

Aiud-PrimarieDacă miercuri 30 martie 2016, aleșii locali vor fi de acord și vor aproba proiectul de Hotărâre de Consiliu Local inițiat de către primarul Mihai Horațiu Josan, luna mai 2016, imediat după Sfintele Paște, va debuta una dintre cele mai mari sărbători postrevoluționare din Aiud.

Prin această amplă manifestare, denumită ”Gala Recunoștinței” administrația publică aiudeană, Primăria Municipiului Aiud împreună cu Consiliul Local Aiud, dorește să marcheze acest ciclu administrativ, prin organizarea unor activități prin care să-și exprime aprecierea față de primarii, viceprimarii și toți consilierii locali care și-au desfășurat activitatea în acești 25 de ani.

Potrivit raportului de specialitate care însoțește proiectul inițiat de primarul Mihai Horașiu Josan, în cadrul evenimentului care se va desfășura pe parcursul a cinci zile calendaristice (4-8 mai) vor avea loc: ședința solemnă în care se vor acorda distincții și se va semna protocolul de colaborare cu orașul Soitvadkert din Ungaria (cel mai proaspăt oraș înfrățit cu municipiul Aiud), vizitarea municipiului Aiud, spectacol folcloric la nou renovatul Cămin Cultural din Ciumbrud, degustare de vinuri la crama „Domeniile Boieru”, meciuri de fotbal în cadrul cupei „Old Boys” și un festival cu participarea delagațiilor oaspete.

Din estimările făcute de inițiator și aparatul de specialitate din subordine, la „Gala Recunoștinței” vor fi invitate 64 de persoane și primarii localităților înfrățite cu municipiul Aiud, aceștia fiind însoțiți fiecare de cîte o delegație oficilă reprezentativă pentru localitățile respective.

Deocamdată nu se știe exact numărul total al participanților străini, ce vor fi prezenți la evenimentele din municipiul Aiud, acesta putând fi stabilit doar după data de 15 aprilie 2016, data până la care fiecare oraș înfrățit va trebui să anunțe componența delegațiilor. Din estimările făcute de aparatul de specialitate din primăria municipală s-ar putea ca numărul acesta să se ridice undeva în jur de 90 de persoane.

Pentru susținerea financiară a acestui eveniment, unic în istoria municipiului Aiud, inițiatorul a propus aleșilor locali să aprobe cheltuirea de la bugetul local a 60.000 lei, adică 600.000.000 de lei vechi. Din această sumă aproximativ 40.000 lei vor fi alocați pentru masa și cazarea invitaților, 5.000 lei pentru transportul delegațiilor. Pentru plachete, diplome, obiecte aniversare și cadouri au mai fost repartizați 10.000 lei, iar pentru eventuale cheltuieli neprevăzute încă 5.000 lei.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 660 ori

Aniversarea a 25 de ani de administrație publică aiudeană va ușura bugetul local de 60.000 lei
1.6 (32.86%) 14 votes

Comentarii

2 Comentarii la Aniversarea a 25 de ani de administrație publică aiudeană va ușura bugetul local de 60.000 lei

 1. Tetea Răspunde

  27.03.2016 la 14:08

  Hai la betii pe banii aiudenilor cu nea Josan!
  Acum ca nu vei mai candida vrei nea Josan sa iti dai placheta aniversara &diploma pt ca ai distrus Aiudul impreuna cu alti cativa mai mici cum ar fii Rusulica comunistul si cu ocazia asta mai faci si o betie de 600 de milioane ca orasul ii asfaltat tot si reparat la boloboc!…ce sa facem cu bani nu?

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. tinel Răspunde

  28.03.2016 la 9:18

  sa beeem si sa ne veseliiim/ ca a ta este imparatia politicaaaa- asa zice si popa – cu mici ajustari, deci recomandam alesilor locali sa aprobe aceasta manifestare de bucurie si dezmatz pe banii din impozite ca doara de aia au uslistii majoritate; poate cu ocazia asta se va da si placheta comemorativa cu ” cea mai distructiva primarie din Transilvania”- ca de ailalti nu stiu si nu ma intereseaza

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.