aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Ansamblul ”Doina Aiudului” a câștigat premiul de popularitate la Festivalul Internațional de Folclor de la Zakopane, Polonia

Ansamblul ”Doina Aiudului” a câștigat premiul de popularitate la Festivalul Internațional de Folclor de la Zakopane, Polonia

Publicat în 30.08.2017 la ora 12:34

Între 18 și 25 august 2017, Ansamblul „Doina Aiudului” a participat cu succes la cea de a 49-aediție a Festivalului Internațional de Folclor din Zakopane, festival cu caracter competițional la care au participat 24 de ansambluri din 18 țări.

Ansamblul aiudean a susținut spectacole de un real succes, în fața a peste 3000 de spectatori, reprezentațiile artistice fiind răsplătite cu importante premii.

Îndrăgitul ansamblu a obținut premiul de popularitate, unicul acordat în cadrul concursului, ocupând totodată locul 4 la categoria „Coregrafii artistice”. De asemenea, la categoria soliști vocali și instrumentiști, solista Camelia Ilea a ocupat locul 2, iar instrumentistul Cornel Bic a fost răsplătit cu mențiunea I.

Dintre dansurile cu care încântă publicul pe orice scenă ar evolua, amintim: Haidău cu bâtă, Haidău cu fată, Crihalma, Dans de Sibiu, Dans de Codru, Dans de Oaș și Dans de Someș (Năsăud).

„Cu o experiență de peste 20 de ani, cu un repertoriu coregrafic din toate zonele țării, ansamblul nostru a crescut calitativ de la an la an, astfel că a devenit un competitor serios, la cele mai multe și importante festivaluri, atât la nivel național cât și internațional”, transmit reprezentanții primăriei Aiud.

Felicitări coregrafului Moldovan Nicolae, instrumentiștilor: Oltean Alin (dirijor), Șimandi Marcel, Perșea Doru, Bic Cornel, Stănciulete Ion, Bela Petru, Petric Cătălin, Emilia și Marius Moga, precum și dansatorilor: Stanciu Ciprian, Focșan Nicolae, Bradea Adrian, Irimie Andrei, Bleza Andrei, Ocnean Florin, Grozav Paul, Poriuțiu Sorin, Moldovan Iuliu Valentin, Danciu Ionuț, Irimie Iulian, Varga Levente, Goia Andrada, Pandrea Diana, Pandrea Andreea Ioana, Rusu Claudia, Szabo Karla, Oltean Giulia, Boancă Andreea, Popa Giorgiana, Grozav Adelina, Fecior Mihaela, Bleza Ioana, Poruțiu Ramona, Molnar Emilia și nu în ultimul rând, solistei Camelia Ilea.

Acest articol a fost citit de 159 ori

Ansamblul ”Doina Aiudului” a câștigat premiul de popularitate la Festivalul Internațional de Folclor de la Zakopane, Polonia
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.