aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Aproximativ 300 de persoane au participat la „Marșul pentru viață” desfășurat la Aiud

Aproximativ 300 de persoane au participat la „Marșul pentru viață” desfășurat la Aiud

Publicat în 27.03.2016 la ora 11:14

mars-pentru-viata-aiud-mar-2016Circa 300 de persoane au participat ieri, 26 martie 2016, la Aiud la „Marșul pentru viață”, Sub deviză „Pentru Viață, pentru femeie, pentru familie” patru confesiuni creștine și-au dat mâna pentru  ca împreună să atragă atenția asupra unui aspect ce a devenit alarmat în ultimii 25 de ani. Credicioșii ortodocși, Greco-catolici, baptiști și penticostali au străbătut străzile municipiului pentru atrage atenția asupra numărului mare de avorturi din țară.

Marșul aiudenilor s-a adăugat altor 120 de localități din România și Republica Moldova care au organizat în aceste zile astfel de evenimente dedicate vieții.

Marșul pentru Viață s-a desfășurat, începând cu ora 11.45, pe traseul: str. Simion Bărnuțiu – piața Consiliul Europei – str. Transilvaniei – piața Roma, unde s-au depus candele și lumânări pentru milioanele de suflete ce au fost sacrificate voit prin avorturi provocate.

Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca și celelalte culte creștine și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că astăzi familia se confruntă adesea cu violenţa domestică, divorţul, avortul, abandonul copiilor de către părinţi şi al părinţilor vârstnici şi bolnavi de către copii, delincvenţa juvenilă, indiferenţa faţă de suferinţa altora, suicidul, dorinţa de câştig material imediat şi cu orice preţ, alcoolismul şi drogurile, concubinajul etc.

Din nefericire, avortul, divorțul şi scăderea natalității au devenit fenomene dramatice pentru societatea actuală, postrevoluționară, având ca prim efect negativ diminuarea populației României.

„Prin acest eveniment se drește sensibilizarea societății asupra mai multor realități și anume existența unicitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperi, situațiile defavorabile precul sarcina nedorită, statutul marital, sau situația economic care pot adduce femeia într-o criză. Răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină ci sprijinul mamei înainte și după naștere  de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă și stat. Persoanele care cau trecut prin această experiență, a întreruperii de sarcină și care regret acest lucru au nevoie continuu de sprijin și susținere. Este necesară  înfiinșarea de centre de sprijin pentru femeile însărcinate cu scopul consilierii și sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină” ne-a declarat părintele protopop Bogdan Ioan, unul dintre zecile de poreoți organizatori ai evenimentului.

Printe sutele de manifestanți s-a numărat și primarul municipiului Aiud, ing. Mihai Horațiu Josan care ne-a declarat: „Este o idee foarte bună în care creștinii făcând acest marș, care promovează o viață în armonie, mai ales în aceste zile în care vedem că la nivel global este un pericol pentru creștinism este la nivel global și în ultima perioadă a apărut și în Europa. Acest ecumenism  este binevenit și ar trebui să nu facem doar o zi acest lucru ci, dacă îl avem în suflet, ar trebui făcut în fiecare zi, deoarece o viață creștină înseamnă respect și iubire față de semenii noștri. Acțiune este un ace atrage atenția supra unui fenomen devenit periculos pentru țară. După revoluția din 1989 acest flagel a luat o amploare foarte mare și cred că problema unei sarcini nedorite se poate rezolva și altfel, prin cultură și alte metode nu prin curmarea vieții”.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 507 ori

Aproximativ 300 de persoane au participat la „Marșul pentru viață” desfășurat la Aiud
3 (60%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.