Rămâi conectat

Actualitate

Arhiepiscopia Alba Iuliei a lansat un apel la rugăciune, pentru obștea monahală a Mănăstirii Râmeț

Publicat

în

În cursul zilei de astăzi, 5 iulie 2019, una dintre clădirile anexe ale Mănăstirii Râmeț a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a manifestat la nivelul acoperișului chiliilor pe o suprafață de 1000 mp.

În scurt timp, au intervenit mai multe autospeciale din municipiile Aiud și Turda, însă intervenția pompierilor a fost îngreunată de materialele acoperișului. Astfel, au fost concentrate mijloacele pentru decopertarea acoperișului, în compoziția căruia se regăsesc cantități mari de vată minerală.

Ca urmare a acestui eveniment nefericit produs la Mănăstirea Râmeț, Arhiepiscopia Alba Iuliei îndeamnă stăruitor la rugăciune și solidaritate pe clerul și credincioșii din toate parohiile și mănăstirile, rugându-l pe bunul Dumnezeu să întărească obștea Mănăstirii în aceste momente de grea încercare.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

  1. Marius Kolo

    06.07.2019 la 8:32

    Era plin de călugări homosexuali acolo . Probabil încă mai este raiul lor.Ca si pe la toate aceste mănăstiri .

  2. Alex

    06.07.2019 la 9:58

    Cred ca tu ești bulan Marius kolo, cum îți permiți să vorbești așa despre cea mai veche mânăstire din Transilvania, trag P…. A, în maicăta de sclav care pute de la coada vacii, sugi P….A tu și toți care aveți treaba cu mânăstirea Râmeț, care pute sărăcia sub voi de proștii ce sânteții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Membrele Comitetului Parohial din Aiudul de Sus, vizită la persoanele vârstnice de la Mănastirea Dumbrava

Publicat

în

Ieri, 17 martie 2024, în după-amiaza Duminicii Lăsatului sec de brânză, un grup de doamne reprezentând Comitetul Parohial din Aiudul de Sus, Protopopiatul Ortodox Aiud, însoțite de subsemnatul, au efectuat o vizită la Mănăstirea Dumbrava.

Scopul acestei vizite a fostul unul misionar-filantropic, dar și duhovnicesc în același timp, constând în vizitarea Căminului pentru persoane vârstnice din cadrul Mănăstirii, coordonat cu multă dragoste și jertfă de părintele arhimandrit Vasile Crișan.

La Mănăstirea Dumbrava, pe lângă cei peste 120 de copii instituționalizați, sunt internate peste 40 de persoane vârstnice, multe dintre ele cu probleme de sănătate sau singure, care își găsesc mângâiere în purtarea de grijă neostenită a părintelui Vasile. Femeile din Comitetul Parohial au dorit să aducă o bucurie acestor persoane, stând de vorbă cu ele și aflând din poveștile lor de viață. Pe această cale, le-au oferit mici daruri din truda personală, împărtășindu-se împreună din darurile dragostei creștine.

După vizitarea așezământului, ne-am închinat în bisericile Mănăstirii și am participat la slujba Vecerniei, pregătindu-ne cum se cuvine pentru intrarea în Sfântul și Marele Post al Paștilor. Mulțumim celor care s-au implicat cu dăruire în această acțiune care se încadrează în activitățile dedicate Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Pr. paroh,
Bazil-Călin Popa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Avocatul aiudean Răzvan Gâlea, noul decan al Baroului Alba

Publicat

în

Astăzi, 16 martie 2024, Adunarea Generală electivă a membrilor Baroului Alba a ales avocații care vor fi pentru următorii patru ani: decan, consilier, cenzor, în comisia de disciplină și delegați la Congresul avocaților. Fostul decan, Mihai Baco avea deja două mandate și nu mai putea candida pentru încă unul.

Adunarea Generală a avut loc la sala ”Styl” a Complexului Mercur din Alba Iulia, str. Gheorghe Sincai, nr.7, județul. Alba, fiind precedată de Adunarea Casei de Asigurări a Avocaților Alba, unde președintele în funcție este avocatul Constantin Cojan.

Indiscutabil, cea mai disputată funcție a fost cea de decan al Baroului Alba pentru care s-au înscris trei candidați: Constantin Cojan, Mircea Crișan și Răzvan Emanuel Gâlea. În primul tur, niciunul dintre cei 3 candidați nu a reușit să întrunească un număr mai mare de 50% plus unul, din voturile valabil exprimate, astfel că a fost necesar un al doilea tur de scrutin. Avocații Constantin Cojan și Răzvan Emanuel Gâlea au avut cel mai mare număr de voturi după primul tur al alegerilor.

După primul tur de scrutin, avocații care au candidat pentru funcția de decan au obținut următorul număr de voturi:

1. Constantin Cojan – 92
2. Răzvan Emanuel Gâlea – 73
3. Mircea Crișan – 50

În turul 2, tânărul avocat Răzvan Gâlea a reușit să câștige cu 112 voturi funcția de decan al Baroului Alba. Răzvan Gâlea a intrat în avocatură în 10 ianuarie 2005 și își desfășoară activitatea la cabinetul individual de avocatură cu sediul în localitatea Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 18 ani cercetat de polițiștii din Aiud, după ce a condus un autoturism fără permis și a ajuns cu acesta în grădina unei case de pe strada Morii

Publicat

în

În seara zilei de marți, 12 martie 2024, în jurul orei 23.30, un tânăr de 18 ani, din localitatea Cisteiu de Mureș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Morii din Aiud, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud