aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Administrație » Aşa se întâmplă când un oraş rămâne în urmă cu dezvoltarea… Casier în piaţa aiudeană, o slujbă râvnită de un bărbat şi 16 femei!

Aşa se întâmplă când un oraş rămâne în urmă cu dezvoltarea… Casier în piaţa aiudeană, o slujbă râvnită de un bărbat şi 16 femei!

Publicat în 25.03.2017 la ora 11:00

A fi casier în piața municipiului Aiud este o treabă tentantă, mai ales pentru femei. Numai așa se poate explica interesul mare demonstrat de aiudeni de a participa la concursul de ocupare a funcției de casier în cadrul Biroului Administrația Pieței din Aiud.

Devenit vacant prin pensionarea unuia dintre angajații cu funcție contractuală, postul de casier în piața municipiului Aiud a devenit aidoma unei flori pentru albinele abia ieșite din iarnă și a atras mulți doritori pentru nectarul unei slujbe la stat. Astfel, numărul celor înscriși la concursul pentru ocuparea acestui post s-a ridicat, într-o primă fază, la 18 candidați, dintre care o persoană a fost exclusă din cursă deoarece nu a prezentat diploma de bacalaureat în original, în vederea verificării conformității copiei prezentate cu acesta.
Primăria municipiului Aiud a scos la concurs postul respectiv în vederea desfășurării unui „concurs de selectare, concurs a cărui probă scrisă se desfăşoară pe data de 20.03.2017, așa cum se stipulează în art. 19 alin. (2) din H.G. nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului – cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare”.
Interesant este faptul că, deși slujba presupune că o mare parte din activitate se desfăşoară în afara biroului, în aer liber, casierul trebuind să suporte frigul iernii, căldura și ploile, printre cei 17 candidați admiși pentru proba scrisă se află doar un bărbat, restul de 16 fiind…  contracandidate.
Se pare că lipsa unor locuri de muncă, siguranța și salariul care se anunță a fi crescut de către actualul guvern și-au spus cuvântul. Așa se explică și reacția unor cetățeni din municipiu la aflarea veștii că sesiunea de depunere a dosarelor s-a încheiat de mult. „Nu am știut de acest concurs. Degeaba anunță la radio, că mai nimeni nu mai ascultă acum radioul local. Pe internet la fel, cine se uită la ce spune primăria acolo? Dacă știam, îl puneam pe feciorul meu să-și depună actele, că parcă e mai bine să lucrezi în Aiud, decât să faci naveta la Alba Iulia”, ne-a declarat aiudeanu Ioan R. Marika J. ne-a declarat: „Pe mine nu mă interesează acest post. Nu are cine să mai concureze pentru el deoarece copiii mei, o fată și un băiat, sunt în Spania de aproape zece ani și nu mai vin înapoi, cel puțin deocamdată”. La rândul său, aiudeanul Vasile N. a spus: „Nu mă interesează, facă ce vor. Mie să-mi demonstreze că fac locuri de muncă nu la stat, ci la particular. Dacă nu avem investitori, suntem morți. Chiar am citit acum câteva zile în „Unirea” că suntem vai de noi și că stăm la mila mai marilor. În ultimii 26 de ani, la noi, în Aiud, în fiecare an am auzit de disponibilizări și demolări. Toți au luat și nimeni nu a pus în loc!”.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 563 ori

Aşa se întâmplă când un oraş rămâne în urmă cu dezvoltarea… Casier în piaţa aiudeană, o slujbă râvnită de un bărbat şi 16 femei!
2 (40%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.