aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Asociația RYMA a organizat o mini-tabără educațională la Rimetea

Asociația RYMA a organizat o mini-tabără educațională la Rimetea

Publicat în 22.07.2017 la ora 12:34

Asociația RYMA, din Alba Iulia ,în parteneriat cu CETM Albamont și FET Potaissa au organizat la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul proiectului „Junior Ranger – Educație și distracție în Natură” cofinanțat de MOL România și Fundația pentru Parteneriat, prima mini-tabără educațională la Rimetea.

Ziua 1, copiii participanți s-au preocupat, sub îndrumarea animatorilor, de amplasarea și organizarea taberei de corturi, ceea ce a constituit o activitate distractivă și foarte apreciată de micii apărători ai naturii. După rezolvarea aspectelor administrative, s-au derulat activități specifice, de inițiere în observarea florei și faunei dar și în înțelegerea unor aspecte legate de protejarea naturii.

Apoi, în cadrul unei excursii în împrejurimi, rangerii juniori au avut prilejul de a aprofunda, prin intermediul jocurilor, cunoștințele referitoare la păduri și pajiști precum și la speciile care le populează. Desigur, o atracție deosebită au avut și focurile de tabără, unde copiii au avut posibilitatea de a-și pregăti gustări și de a schimba opinii cu privire la activitățile de peste zi. În ultima zi a taberei au fost planificate alte activități în aer liber, pe traseul educativ denumit Minunile de la Rimetea amenajat în cadrul proiectului, care însă, din cauza ploii, au fost reconfigurate și mutate la interior.

Așteptăm cu nerăbdare următoarea activitate similară, ce va fi organizată în perioada 29-30 iulie, tot în cadrul Centrului de instruire și monitorizare arii protejate de la Rimetea și să vă înscrieți pentru următoarea tabără gratuită destinată copiilor cu vârste cuprinse între  și 6 – 14 ani. Locurile sunt limitate! Înscrierile se pot face la adresa de mail: junior_ranger_alba@yahoo.com sau pe pagina de Facebook: JuniorRangerAlba.

În cadrul excursiei copiii vor putea testa prima aplicație mobilă interactivă și educativă ce îmbină aventura cu tehnologia. Copiii vor îndeplini misiuni interesante și parcurge traseul educativ „Minunile de la Rimetea”.

Această aplicație este ca o sămânță încolțită, care poate fi sădită și dezvoltată în cât mai multe arii protejate din România! Ne dorim sa și restul cluburilor de Junior Rangeri din țară să o implementeze la nivel local, creând astfel o bază de trasee tematice și educative. Mulțumim partenerilor de la CETM Albamont, pentru implicarea totală în acest proiect” a declarat Tiberiu Anghel, managerul proiectului Junior Ranger Alba.

Aplicația poate fi descărcată de la adresa www.albamont.ro/JuniorRanger.apk

Acest articol a fost citit de 41 ori

Asociația RYMA a organizat o mini-tabără educațională la Rimetea
3.7 (73.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.