aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Au început lucrările de asfaltare a DC 81, între Lopadea Veche și Rachiș

Au început lucrările de asfaltare a DC 81, între Lopadea Veche și Rachiș

Publicat în 21.07.2019 la ora 10:00

Visul administrației locale de a reface legătura rutieră între localitatea Rachiș și centrul comunei Mirăslău, iar mai apoi conexiunea la DN 1, este pe cale de a se realiza.

Pe drumul comunal DC 81 Lopadea Veche – Rachiș au început lucrările de reabilitare şi modernizare. Beneficiind de 6.837.061 lei, bani obţinuţi prin intermediului Programului Național de Dezvoltare Rurală, calea de acces va dispune în final de covor asfaltic, rigole și tot ceea ce trebuie pentru un drum modern.

Potrivit administraţiei locale, Rachiș, satul în care doar 5 oameni mai au buletin care atestă faptul că au domiciliul acolo, este în permanență în atenția administrației locale.

În dorința ei de revigorare și relansare a comunei și în special a satului Rachiș, administrația locală a comunei Mirăslău s-a aliat cu comunele învecinate, reuşind în cele din urmă să acceseze fondurile necesare pentru a moderniza căile de acces înspre localitate, astfel încât prin punerea în valoare a potențialului turistic și peisagistic, să dezvolte o zonă de agrement, dând posibilitatea doritorilor să-și cumpere proprietăţi pe care să construiască case de vacanță, pensiuni și alte obiective de interes turistic sau economic.

Localitatea Rachiș este situată într-o depresiune formată de pârâul care o străbate între dealuri împădurite și care îi poartă numele, în apropiere de rezervațiile naturale Cheile Vălișoarei și Cheile Plaiului, Cheile Siloșului putând fi bază de plecare pe traseele turistice care străbat Munții Trascăului înspre Cetatea Colțești, Vânătările Ponorului, Huda lui Papară, Poarta Zmeilor, Piatra Secuiului și la mică distanță de binecunoscutele „Găvane”, adevărate piscine săpate de ape în stâncă.

Tot în localitatea Rachiș, un dezvoltator, Iulian Docea, urmaș al celor care au trăit odinioară acolo, a început să restaureze în scop turistic și pentru reînvierea satului mai multe case pe care deocamdată le pune în mod gratuit la dispoziție celor care doresc să se așeze și să trăiască acolo.

Acest articol a fost citit de 247 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.