Rămâi conectat

Politică

Averile candidaților pentru funcția de primar al municipiului Aiud, la alegerile din 5 iunie 2016

Publicat

în

primaria-aiud-nouÎn 5 iunie 2016, șapte candidați vor cere voturile pentru a ajunge primar al municipiului Aiud. Programele lor electorale conțin o mulțime de proiecte prin care își manifestă grija pentru cetățean, pentru oraș și pentru administrarea banului public.

Având în vedere că și situaţia materială poate fi unul dintre criteriile luate în considerare de alegători, vă prezentăm mai jos averile celor ce vor să ajungă la conducerea acestei administrații.

Liviu Octavian Rusu candidează pentru funcția de primar susținut de PSD, iar timp de 4 ani a fost viceprimar al municipiului. Deține împreună cu familia, în Aiud, un teren extravilan cu o suprafață de 4.702 mp, cumpărat în anul 2002; două terenuri intravilane, cu suprafețe de 470,5 și 40 mp, cumpărate în anul 1997; două terenuri agricole în județul Cluj, cu o suprafață de 6.800 și 1.847 mp, moștenite în 2004, respectiv 2014; un apartament în Aiud, cumpărat în anul 1991; o casă tot în Aiud, cumpărată în 1997 și un autoturism Dacia Super Nova, fabricat în anul 2002. Nu are economii sau credite la bănci. Anul trecut a încasat 35.810 lei din indemnizația de viceprimar și 18.503 lei pensie, iar soția sa a incasat 6.30 de lei ca persoană fizică autorizată și 13.772 de lei pensie.

Oana Badea, candidatul PNL la primărie este, în prezent consilier local. Ea deține trei terenuri (agricol – cu o suprafață de 2,12 ha; forestier – 0,50 ha; intravilan – 0,02 ha), moștenite împreună cu soțul său, în anul 2000; un apartament în Aiud, cu suprafața de 62,67 mp, primit ca donație în anul 2011; o casă cu suprafața de 60 mp, moștenită împreună cu soțul său în anul 2000; un garaj cu suprafața de 21 mp, cumpărat în anul 2014 și un autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2005. Nu are depozite sau credite la bănci și a obținut venituri în anul 2015 din salariul de la Colegiul Tehnic Aiud – 25.099 de lei iar din indemnizația de consilier local și contracte civile pentru servicii de formare – 15.570 de lei. În aceeași perioadă, soțul său a încasat 20.001 lei – salariul de la Școala Gimnazială Livezile.

Nicolae Țon este președintele Sindicatului Asistentul Personal Aiud și candidează din partea ALDE. Nu deține terenuri; are un apartament în Aiud, cu o suprafață de 51,75 mp, cumpărat în anul 2005 și un scuter marca Sunny, cu an de fabricație 2012. În anul 2015 a avut venituri de 9.147 de lei pentru funcția de consilier juridic la SCFia Consulting & Distribution SRL Oiejdea și 550 de lei ca mediator autorizat, prin Biroul de Mediator pe care îl deține.

Valeriu Bogdan Bedelean este susținut pentru candidatura la primărie de PMP. El deține un teren agricol cu o suprafață de 2099 de lei, obținut prin succesiune în anul 2014 și o cotă de 1/8 dintr-o casă dobândită prin donație, în anul 1991. Potrivit declarației de avere, nu are depozite sau credite la bănci iar în anul 2015 nu a avut niciun venit.

Ioan Moldovan este candidatul UNPR la funcția de primar al Aiudului și până în prezzent a fost consilier local. Deține împreună cu soția un teren intravilan de 800 mp, dobândit prin donație în anul 1996; un apartament de 93 mp, cumpărat în anul 1993; o casă de vacanță, de 48 mp, cumpărată în anul 2000 și un autoturism Renault Megane, fabricat în anul 2006. Are un depozit bancar în valoare de 92.495 de lei, deschis în anul 2015, nu are credite iar anul trecut a obținut venituri în valoare de 34.700 de lei din pensia MAI și 4.971 de lei din indemnizația de consilier local. De asemenea, soția sa a încasat venituri (o sumă neprecizată), ca salariat la DGFP Alba – AFP Aiud.

Helga Lorincz candidează din partea UDMR. Ea deține împreună cu familia 0,5 ha de teren agricol, cumpărat în anul 2010 și o casă în Aiud, cu o suprafață de 800 mp, obținută prin revendicare, în anul 1997. Nu are depozite bancare sau credite iar anul trecut a avut venituri în valoare de 27.200 de lei din activități didactice la Colegiul Bethlen Gabor, 15.000 de lei de la ISJ Alba pentru activități specifice (după cum a consemnat în declarația de avere) și 8.500 de lei din închiriere. De asemeneqa, soțul său a avut un venit confidențial, ca administrator al firmei Logobyt SRL.

Ionela Mariana Danciu, candidat independent la funcția de primar nu deține terenuri, apartamente sau care și are un autoturism Renault Symbol, cu an de fabricație 2010. Nu are depozite bancare sau credite, iar în anul 2015 a obținut venituri de 7.856 de lei ca asistent la cabinetul europarlamentarului Maria Grapini și 4.810 lei care referent marketing la Societatea Națională a Apelor Minerale. În același an soțul său a încasat 21.600 de lei de la unitatea militară la care lucrează ca bucătar, iar familia a mai încasat venituri de 2.265 de lei din alocația de stat a celor trei copii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

Un comentariu

  1. Sica

    31.05.2016 la 10:40

    Dincolo de greselile strecurate in articol ge: teren de 2000 lei sau venituri de 6.30 lei nu pot sa nu observ ca oamenii astia au un succes limitat in viata privata. Fara economii, unul e fara venituri….cum vor administra bugetul unui oras daca nu au unul personal?! Or fi „saraci si cinstiti” sau saraci ca nu pot mai mult?!

  2. Joia Aiudeana

    01.06.2016 la 10:42

    daca un an macar in urma nu ai avut venit si nu ai dovedit ca esti in stare sa administrezi ceva, cum vrei sa administrezi un oras ? sau sunt doar iepurasi ca sa taie din voturile unora?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Beniamin Todosiu, deputat PSD: „Solicit public demiterea conducerii politice a Spitalului Aiud, din cauza neregulilor descoperite de Curtea de Conturi”

Publicat

în

Spitalul Municipal Aiud nu funcționează bine din cauza unei conduceri incompetente, care a fost pusă politic și care este ținută în brațe de primarul liberal Oana Badea. Am sesizat acest lucru în mai multe rânduri, iar Curtea de Conturi îmi dă dreptate.

În urma unui audit, pe care l-a derulat în acest, Curtea de Conturi a descoperit o serie de nereguli privind achizițiile publice efectuate de unitatea sanitară, care se află în subordinea administrației locale din Aiud.

Astfel, în urma misiunii de audit, care a vizat doar achizițiile publice, inspectorii Curții de Conturi au găsit șapte abateri de la legalitate și regularitate. Conducerea spitalului nu a respectat pragurile valorice prevăzute de Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, până la care avea dreptul de a achiziționa direct produse sau servicii, și a divizat achizițiile publice în valori mai mici, cu scopul încadrării în pragurile valorice pentru achiziții directe și a se evita aplicarea unor proceduri concurențiale de atribuire.

De asemenea, Curtea de Conturi a constat că spitalul din Aiud nu respectă în totalitate prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, referitoare la derularea etapei de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică și nu supune spre avizarea Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Aiud achizițiile directe efectuate, a căror valoare individuală depășește suma de 50.000 lei.

De asemenea, alte probleme constatate sunt: „nerespectarea în totalitate a prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice, referitoare la derularea etapei de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică” și faptul că „evidența contabilă la Spitalului Municipal Aiud nu a fost condusă cu respectarea în totalitate a prevederilor legale care reglementează acest domeniu”.

Cea mai gravă problemă, care indică serioase suspiciuni de corupție, este „nerespectarea și neasigurarea tratamentului egal al tuturor operatorilor economici care pot oferta bunurile ce se solicită a fi achiziționate”. Practic, pe lângă faptul că au fost realizate cu încălcarea unor prevederi legale, este posibil ca anumite achiziții să fi fost făcute cu dedicație, astfel încât să favorizeze anumite firme prietene.

Pentru abaterile constatate în urma misiunii de audit, Camera de Conturi Alba a întocmit un proces verbal de constatare și sancționarea a contravențiilor, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 60.000 lei.
În urma acestor concluzii clare ale auditului Curții de Conturi, constatăm că sesizările primite de la numeroși cetățeni din Aiud sunt confirmate și de cea mai importantă instituție de control. Astfel, activitatea Spitalului Municipal Aiud este grav afectată de incompetența conducerii pusă politic de primarul Oana Badea și de Partidul Național Liberal.

În calitate de membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, solicit public DEMITEREA conducerii unității medicale și declanșarea procedurilor legale pentru recuperarea prejudiciului și pedepsirea vinovaților. Să nu uităm că în spitalul din Aiud au murit oameni, iar aiudenii încă așteaptă răspunsuri și măsuri clare din partea celor care ar trebui să le reprezinte interesele: primarul Oana Badea și echipa administrației locale.

 

Beniamin Todosiu,
deputat PSD


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Tünde-Renata Giurgiu, candidatul USR pentru Primăria Comunei Mirăslău

Publicat

în

USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare pentru dezvoltarea comunității.

Educată în spiritul valorilor locale, Renata este absolventă a Universității „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia. Este licențiată în Contabilitate și Informatică de Gestiune și are un masterat în Contabilitatea și Auditul în Instituții Publice. De asemenea, a obținut o licență în Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, completându-și profilul profesional cu cursuri de calificare ca Expert în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene și de Mediator Școlar.

Cu o vastă experiență profesională ce cuprinde roluri de economist, profesor și expert în vânzări, Renata propune o administrare a Primăriei Mirăslău axată pe transparență, eficiență și dezvoltare sustenabilă. Viziunea sa include îmbunătățirea infrastructurii educaționale, accesul facil la fonduri europene și crearea unui mediu propice pentru tineret și inițiativele comunitare.

Tünde-Renata Giurgiu, alături de USR Mirăslău susțin buna dezvoltare a comunei Mirăslău și schimbările făcute în mod asumat.

Împreună pentru Mirăslău.
Uniți Sigur Reușim!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Lucian Alba, consilier local exclus de USR se alătură liberalilor

Publicat

în

La Aiud, consilierul local, Lucian Alba, se alătură echipei liberale. Consecvent opțiunii de dreapta și susținător al proiectelor care unesc comunitatea își propune să ia parte la dezvoltarea comunității.

“Am fost crescut și educat în spiritul muncii și al respectului față de comunitate. Am absolvit Liceul Tehnologic „Alexandru Borza” din Ciumbrud, iar de atunci, pas cu pas, am pus bazele unei firme de transport și mi-am construit o carieră pe cont propriu.

Apoi, visul de a aduce o schimbare pozitivă în comunitate s-a transformat într-o misiune de viață, care m-a motivat să pășesc în arena politică. Decizia de a mă alătura echipei liberale este rezultatul unei reflecții profunde asupra direcției în care doresc să îmi duc angajamentul civic. Astfel, încep o nouă etapă a carierei mele politice, cu convingerea că, împreună cu PNL, voi putea să fiu cu adevărat alături de toți aiudenii”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud