aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Avram Iancu merită un bust în centrul Aiudului

Avram Iancu merită un bust în centrul Aiudului

Publicat în 16.12.2017 la ora 10:00

Subsemnatul Petru Tătar, vă aduc la cunoştinţă următoarele. Am făcut mai multe demersuri fără niciun rezultat concret către instituţiile abilitate din judeţ, pentru ca sărbătoarea de mare importanţă pentru români, ziua Unirii cu patria mamă – 1 Decembrie, să fie întâmpinată cu respect, mândrie şi entuziasm de locuitorii municipiului Aiud.

În acest sens, am propus ca în centrul oraşului Aiud, vis-a-vis de primărie, să se ridice o statuie, un monument, un bust al lui Avram Iancu ori Mihai Viteazul, figuri emblematice pentru istoria românilor. Lovindu-mă de tergiversări, refuzuri, interese străine, subsemnatul Petru Tătar mă consider în greva frigului din această iarnă 2017 până în primăvara anului 2018. Voi sta într-o locuinţă neîncălzită şi acest lucru va putea fi verificat de către oricine. Această autoconstrângere o fac şi pentru decopertarea extrem de tardivă a unui lăcaş de cult năpăstuit şi uitat de secole, nu departe de Catedrala „Sf. Mihail”, readucerea unor fragmente din structura de lemn a bisericii din Berghin donată de locuitorii din Gîrbova de Jos, fragmente încastrate în aramă şi păstrate cu sfinţenie de donatori, şi în ultimul rând pentru identificarea şi marcarea vechiului cimitir de secole din Gîrbova de la „Sălcii”.

Petru D. TĂTARU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 260 ori

Avram Iancu merită un bust în centrul Aiudului
1.8 (36%) 5 votes

Comentarii

Un Comentariu la Avram Iancu merită un bust în centrul Aiudului

  1. shpionul verde Răspunde

    20.12.2017 la 9:12

    poti sa si iei geamurile jos, ca sa te credem total; spre deosebire de zona Banatului unde a fost o colaborare intre natiunile pamantului in lupta contra imparatului, in zonale care includ si frigotehnica de care spui, si romanii si ungurii au fost mintiti astfel incat fiecare sa se razboiasca cu celalalt si de fapt spre folosul adversarului comun- o statuie a lui Avram Iancu pusa in centrul orasului la fel cum de altfel ar reprezenta si o statuie a unui considerat erou maghiar, ar zgandari orgoliile de ambele ”tabere” si asta nu ar face bine nimanui- din cate stiu, acolo se traieste bine in comunitate si oamenii simpli nu au nevoie de razboi rece din care sa se alimenteze politrucii zonei, asa ca scoate si usa din tatani ca poate e mai de folos; cu Mihai Viteazu e alta poveste si este mai potrivit

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.