aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Băiețelul de doi ani, care la începutul lunii trecute a căzut într-o fântână din comuna Livezile, se simte mai bine

Băiețelul de doi ani, care la începutul lunii trecute a căzut într-o fântână din comuna Livezile, se simte mai bine

Publicat în 24.04.2019 la ora 19:06

Băieţelul de doi ani din Livezile, care a căzut, în ziua de 5 martie 2019, într-o fântână şi care a fost scos afară în stop cardio-respirator, precum şi în stare de hipotermie, se simte mult mai bine după ceva mai mult de o lună de la accident.

Minorul a fost internat la Spitalul Județean din Târgu Mureș, de unde, după evoluția favorabilă a stării de sănătate, a fost transportat la o unitate medicală din București pentru recuperare. Copilul din satul Livezile a căzut într-o fântână adâncă de 5-6 metri până la luciul apei şi încă 2-3 metri adâncime.

După copil a coborât un localnic, care l-a menţinut deasupra nivelului apei. Minorul a stat circa 20 de minute în fântână. Pompierii chemați și sosiți la fața locului l-au extras cu ajutorul dispozitivului existent, respectiv scripete, lanţ şi găleată.

Echipajul de prim ajutor SMURD Aiud a început manevrele de resuscitare, care au continuat timp de circa 30 de minute, până la sosirea echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat copilul şi a continuat resuscitarea și manevrele de creştere a temperaturii acestuia.

Minorul și-a revenit, a fost intubat și avea activitate cardiacă și respira singur. Ulterior a fost chemat un elicopter SMURD, care l-a preluat și l-a transportat la unitatea medicală din Târgu Mureș.

Toată această operațiune desfășurată cu profesionalism și cu rapiditate a dus la salvarea băiatului și la posibilitatea ca acesta să se recupereze integral.

Acest articol a fost citit de 1142 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.