Rămâi conectat

Știri din zonă

Balazs Tibor, noul viceprimar al comunei Rădești

Publicat

în

La începutul acestei săptămâni, la Rădești s-a desfășurat ședința extraordinară a consiliului local destinată alegerii noului viceprimar, care timp de 4 ani va desfășura activitatea de edil al comunei alături de primarul reales, Alin Teodor Nicula.

Cu unanimitatea voturilor (9 din 9) a fost ales să ocupe această funcție, liberalul Balazs Tibor, fiind la primul său mandat în această calitate. Are 34 de ani, este căsătorit și este membru PNL din anul 2020. Este de formațiune informatician.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu nominalizat și votat de consilieri pentru această funcție! Voi face tot posibilul să îndeplinesc misiunea care mi s-a încredințat, în funcție de puterea și pregătirea mea și să contribui la dezvoltarea comunei Rădești în următorii ani. Cu acest prilej, țin să-i mulțumesc domnului primar pentru propunere, iar membrilor consiliului local pentru votul lor de încredere”, a declarat noul viceprimar.

În cadrul aceleași ședințe a fost aprobat numărul comisiiilor de specialitate ale Consiliului Local Rădești, care este în număr de 3, denumirile și numărul de membri ale acestora fiind stabilite prin votul aleșilor. Asfel, s-a constituit comisia nr.1 pentru activități economico – financiare, agricultură, amenajarea teritoriului și urbanism, formată din 3 consilieri locali: Bucur Dumitru, Domșa Ioan și Lazăr Ioan; Comisia pentru învățământ, sănătate și familie, protecție copii, tineret și sport, activități socio – culturale, culte este formată din: Hârceagă Lenuța, Balazs Tibor, Sălăjan Ioan; Comisia juridică și de disciplină, muncă și protecție socială, formată tot din 3 consilier locali, astfel: Bucur Nicolae, Sântu Maria și Bardi Gheorghe.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Marți, 28 mai 2024, Biserica Greco – Catolică din Rădești îl comemorează pe Episcopul Demetriu Radu

Publicat

în

Din încredințarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop și Mitropolit de Alba Iulia și Făgăraș, marți, 28 mai 2024 va avea loc în localitatea Rădești, comemorarea Episcopului Greco – Catolic Demetriu Radu.

Programul evenimentului:

Ora 11.00 – Lansarea albumului dedicat Episcopului Demetriu Radu (Muzeul Unirii Alba Iulia);

Ora 13.00 – Slujba de parastas (Biserica parohială Rădești);

Ora 13.30 – Sfințirea plăcii comemorative (Casa parohială Rădești);

Comemorarea va avea loc în prezența: Preasfinției Sale Cristian, Episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș și a Preasfinției Sale Virgil Bercea, Episcop de Oradea.

Demetriu Radu stă la baza numelui localității Rădești, formată în anii 1920 din unirea satelor maghiare Tâmpăhaza și Uifalău.

S-a născut la Uifălău (azi Rădești), la 26.10.1861 și a murit la 8 decembrie 1920 în atentatul cu bombă din Senatul României, având parte de funeralii naționale.

Osemintele pământeşti ale defunctului episcop au fost duse la Oradea şi aşezate în cripta bisericii catedrale.

La 16 iunie 1921, a fost depus în biserica ctitorită de el în satul natal Rădești.

Din anul 2006, Școala Gimnazială din localitatea Rădești, îi poartă cu cinste, numele.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția bazei de agrement de la Ocnișoara

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a anunțat marți, 14 mai 2024, că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara.

Amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara – încă un pas important în dezvoltarea turistică a județului Alba. Consiliul Județean Alba a semnat Contractul de proiectare și execuție cu SC CONTRANSCOM CONSTRUCȚII BENȚA SRL – Lider de asociere și SC REFLEX DESIGN & CONSULTING SRL – Asociat.

Obiectul investiției, „Amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara”, este în valoare de 16.752.345,00 lei la care se adaugă TVA, termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare şi verificarea PT fiind de 5 luni. Execuţia lucrărilor va fi realizată în 17 luni de la data de începere a lucrărilor.

Acest demers vine ca o completare firească a succesului proiectului de amenajare a bazei de tratament și agrement din Ocna Mureș, evidențiind viziunea noastră asupra dezvoltării durabile și a promovării potențialului turistic al județului.

Prin amplasamentul său într-o zonă de dealuri cu peisaje deosebite și resurse naturale, Băile Sărate Ocnișoara promit să devină un punct de atracție pentru turiștii din întreaga țară. Această inițiativă va revitaliza zona și va aduce oportunități economice noi pentru comunitatea locală.

Consiliul Județean Alba își reafirmă angajamentul față de dezvoltarea județului și față de creșterea calității vieții locuitorilor. Suntem hotărâți să facem din Alba un punct de atracție turistică de top în România!

Localitatea Ocnișoara, din comuna Lopadea Nouă, este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.

Terenul este situat administrativ în localitatea Ocnișoara, Comuna Lopadea Nouă, județul Alba are o suprafață relativ plană de 26.367mp – câmp de sare. Amplasamentul este situat într-o zonă specifică de deal, într-un context natural și teritorial atractiv ce determină creșterea interesului de construire, în special datorită apei sărate existente în zonă. Terenul din jurul amplasamentului propus, va avea destinație de zonă de dezvoltare turistică.

Arhitectura clădirilor propuse se inspira din materialele arhitecturii locale, folosind piatra si lemn, dar cu o interpretare moderna prin volumetria adoptata si inspirata din forma lacurilor propuse pe amplasament pentru integrarea acesteia cu restul anturajului.

Structura cladirilor este realizata din fundatii din beton simplu si armat, cadre din lemn masiv, invelitoare din șiță. Structura Lacurilor este realizata cu ajutorul unor fascine montate pe maluri, iar partea inferioara o sa ramana natural. Structura bazinelor este realizata din beton simplu si beton armat.

Materialele folosite pentru amenajarea terenului in jurul lacurilor si pe alei, vor fi asemanatare cu cele locale prin folosirea de pardoseli antiderapante din lemn si ardezie pe alocuri, palcuri de spatiu verde si alei din praf argilos, exact cum este acum in situ pentru a pastra originalitatea acestuia.

Lucrările ar urma să dureze 2 ani. Pe un teren care reprezintă în proporție considerabilă un câmp de sare, vor fi amenajate spații destinate activităților de agrement şi relaxare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 46 de ani reținut de polițiștii din Aiud, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu o alcoolemie de 1,07 mg/l

Publicat

în

Duminică, 12 mai 2024, în jurul orei 20.20, polițiștii din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Aiud, au oprit, pentru control, pe DN 1, la kilometrul 416+500 metri, în apropierea localității Mirăslău, o autoutilitară condusă de un bărbat de 46 de ani, din Satu Mare.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 13 mai, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud