aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 49 de ani, grav rănit după ce a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, de lângă Rimetea

Bărbat de 49 de ani, grav rănit după ce a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, de lângă Rimetea

Publicat în 20.08.2017 la ora 8:43

Ieri, 19 august 2017, în jurul orei 17.14, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba a fost anunțat, printr-un apel pe numărul unic 112, despre faptul că, un bărbat în vârstă de 49 ani a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, loc. Rimetea.

La locul indicat, au fost trimise echipaje de la Detașamentul de pompieri Aiud – un echipaj SMURD cu o ambulanță și trei paramedici și de la Salvamont Alba – un echipaj cu un autoturim de teren și trei salvamontiști.

La sosirea echipajelor SMURD și Salvamont, persoana era conștientă, acuza dureri de spate și torace. Aceasta a fost evaluată medical de către paramedici, punându-i-se diagnosticul de suspiciune de traumatism toracic posterior și de coloană vertebrală.

Din cauza zonei greu accesibile, pentru transportarea persoanei accidentate în condiții de siguranță, dar și pentru eficientizarea misiunii de salvare, a fost anunțat elicopterul de la Târgu Mureș.

În urma discuților dintre dispeceratul integrat ISU-SAJ Alba și cel de la Târgu Mureș, despre diagnosticul de suspiciune de traumatism toracic posterior și de coloană vertebrală, iar zona fiind foarte accidentată și periculoasă pentru transportul terestru, s-a hotărât de către medicul de pe elicopter, transportarea acestuia la spitalul din Târgu Mureș cu elicopterul, a transmis ISU Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 340 ori

Bărbat de 49 de ani, grav rănit după ce a căzut cu parapanta în zona Piatra Secuiului, de lângă Rimetea
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.