Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 60 de ani din Lopadea Veche cercetat de polițiștii din Aiud, după ce și-a amenințat și lovit soția

Publicat

în

Sâmbătă, 13 aprilie 2024, în jurul orei 22.40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Aiud au fost sesizați de către o femeie de 54 de ani, din localitatea Lopadea Veche, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în timp ce se afla împreună cu soțul său, la locuința comună din localitate, femeia ar fi fost agresată fizic și amenințată, de către acesta, pe fondul unor discuții contradictorii.

Față de bărbatul de 60 de ani, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, prin care i-a fost interzis să se apropie de soția sa.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Acțiune de ecologizare în preajma Paștelui, a cimitirului din Rădești

Publicat

în

Lăudabilă inițiativa Grupului Civic din Rădești care în urmă cu câteva zile a organizat o acțiune de igienizare a cimitirului local.

Desfășurat în apropierea sărbătorilor de Paște, la evenimentul respectiv au participat credincioși din cadrul parohiilor ortodoxe și greco – catolice din localitate, reprezentanți ai administrației locale, care au asigurat saci pentru depozitare gunoaie și mijloc pentru transportul acestora.

„A fost o acțiune necesară, gospodărească, pe care o vom mai repeta, care ține și de o atitudine civică pentru comunitatea din Rădești. Un demers în cadrul căruia s-au curățat aleile principale, spațiile dintre morminte, s-au strâns coroanele uscate, resturile rămase de la lumânări etc. Le mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la initiativa noastră și-l rugăm pe bunul Dumnezeu sa le răsplătească efortul pentru fapta pe care au săvârșit-o”, a spus Vasile Decean – reprezentant al Grupului Civic din Rădești.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Și în acest an, elevii din parohia Livezile au continuat parteneriatul „Școala din tinda bisericii”, în Postul Sfintelor Paști

Publicat

în

Luni, 22 aprilie 2024, elevii Școlii Gimnaziale din Livezile au fost prezenți la biserica „Sfântul Proroc Ilie Tezviteanul” din localitate.

Începând cu ora 08.00, cei 25 de tineri au luat parte la Taina Sfintei Spovedanii, urmând ca de la ora 9.00 să participe la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, oficiată de părintele paroh Răzvan Petru Țârău și părintele Mihai Coste, preot al parohiei Poiana Aiudului. În cadrul slujbei, elevii, însoțiți de către prof. Răzvan Fugaciu (disciplina Religie), au primit Preasfântul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos.

Acest moment de suflet s-a desfășurat în contextul parteneriatului educațional intitulat „Școala din tinda bisericii”, derulat pe parcursul ultimilor ani. Pe această cale, s-a urmărit sporirea și întărirea legăturilor existente între Parohia Ortodoxă Livezile, păstorită de către părintele Răzvan Petru Țârău, și Școala Gimnazială din Livezile, reprezentată de către prof. Maria Dumitra, directorul unității de învățământ.

Pr. paroh Răzvan Petru Țârău


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Lucrări de reabilitare a Bisericii Reformate din Rădești

Publicat

în

La doar 6 km de Aiud, în satul Rădești, se află un monument arhitectural deosebit și anume Biserica Reformată, cu o vechime de 1700 de ani.

Imaginea zonei este marcată de acest impunător monument de arhitectură romanică (foto) cu un turn semeț şi cu navă centrală înălţată până la nivelul al treilea.

Aici, în noiembrie 2023, au început lucrările de reparații generale (prin înlocuire acoperiș) a Bisericii Reformate din Rădești acest monument istoric aflat pe teritoriul satului Rădești, localitate a cărei primă atestare documentară este din 1439.

Biserica a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIII-lea, cu transformări ulterioare, în care se manifestă influențele gotice.

Tavanul casetat datează din anul 1744. Caseta centrală din piatră poartă numele lui Bogdány Péter și Donát Ilona. Amvonul a fost ridicat în 1774 de Bogdány Anna.

La această oră se află în desfășurare lucrări de înlocuire tencuială interioară și exterioară, înlocuire cu cărămidă a bazei lăcașului de cult, acoperiș nou cu tablă zincată ș.a.

Potrivit preotului Bisericiilor Reformate din Parohiile Sâncrai și Rădești, părintele Kurti Tamaș, locașul de cult ar mai fi beneficiat de reparații în trei etape în anii: 1200, 1400 și 1600.

Conform informațiilor , pentru finalizarea investiției respective, s-a obținut o finanțare de peste 700 mii lei din care peste 90% reprezintă sumă provenită de la Guvernul maghiar.

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud