aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Bărbat din județul Mureș reținut la Aiud, după ce a furtat mai multe bunuri din autoturismul unui cetățean olandez

Bărbat din județul Mureș reținut la Aiud, după ce a furtat mai multe bunuri din autoturismul unui cetățean olandez

Publicat în 04.08.2016 la ora 12:38

politia_arest_dubaPolițiștii din Aiud au reţinut un bărbat din judeţul Mureş ce este bănuit de furtul mai multor bunuri, în valoare de peste 2.000 de euro, din autoturismul unui cetățean olandez. Întregul prejudiciu a fost recuperat, iar suspectul a fost prezentat în faţa magistraţilor care au hotărât cercetarea sa în stare de arest preventiv.

La data de 03.08.2016, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au identificat şi reţinut pe K.S.I., de 41 de ani, din municipiul Târgu Mureş, cunoscut cu antecedente penale, care era bănuit de comiterea unui furt dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Aiud, prin care a fost cauzat un prejudiciu de 2.090 de euro.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în data de 21 iulie 2016, în jurul orei 15.30, în timp ce se afla pe strada Transilvaniei din municipiul Aiud, a forţat portiera unui autoturism aparţinând unui cetăţean olandez şi a sustras un telefon mobil, echipamente pentru munte şi un paşaport.

În cadrul activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze integral prejudiciul, inclusiv paşaportul.

K.S.I. a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Aiud, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Arestatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru executarea mandatului.

Furturile in autovehicule reprezintă, încă, o atracţie pentru doritorii de câștiguri ilicite. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor unele măsuri preventive, pentru a-i descuraja pe infractori:  

– Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri,staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile!

– Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute;

– Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

– Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat uşor întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite.

Acest articol a fost citit de 147 ori

Bărbat din județul Mureș reținut la Aiud, după ce a furtat mai multe bunuri din autoturismul unui cetățean olandez
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.