Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Biblioteca Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, un paradis și un palat al inspirației

Publicat

în

Elevi ai Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” din Aiud au pus în scenă la biblioteca instituției, piesa de teatru „Vrem să vă dăruim câte o fereastră” de Matei Vișniec, sub îndrumarea doamnei profesor de limba română Dinga Rusanda.

Prin acest demers, elevii au demonstrat că actul cultural poate fi prezent oriunde, iar publicul care a umplut sala de lectură i-a răsplătit pe micii actori cu aplauze.

„Evenimentul face parte dintr-un proiect de grup al elevilor din clasa a VII-a care au înțeles că biblioteca, la început un labirint, poate deveni un paradis, o grădină sau un palat al inspirației”, a precizat prof. Dinga Rusanda.

 

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Maier Maria Nicoleta de la Liceul Tehnologic Aiud – Diplomă de Merit, la Concursul Național „Made for Europe”

Publicat

în

În perioada 24 – 27.04.2024 s-a desfășurat la Călimănești, Județul Vâlcea, etapa națională a Concursului Național „Made for Europe”, ediția a XVI-a 2024.

La eveniment au participat 124 de elevi din toată țara, care au prezentat produse finale obținute prin colaborare în diferite proiecte europene.

Eleva Maier Maria Nicoleta, de la Liceul Tehnologic Aiud a făcut parte din lotul județului Alba și a promovat proiectul eTwinning „Fight for your rights”, fondat de profesoara de istorie Voicu Corina Valentina în colaborare cu Emine Kaya din Turcia.

Produsul final ,,Human Rights and Personalities” este un e-book realizat de elevi despre drepturile omului și cuprinde personalități din țările participante care luptă pentru ele.

Concursul a debutat în 24 aprilie cu deschiderea oficială și a continuat cu Expoziția de produse finale realizate în proiectele europene.

În zilele de joi și vineri, elevii au fost împărțiți în mai multe grupe în care au fost evaluați de un juriu format din 17 evaluatori cu experiență în implementarea proiectelor europene. Pe lângă competiție, elevii au avut parte și de momente de relaxare deoarece organizatorii au inclus în program vizite la obiective istorice, culturale și turistice din zonă.

După mai multe zile pline de competiție și emoție a venit și Festivitatea de premiere care a adus rezultate deosebite: Diplomă de Merit și locul VI la categoria Proiecte eTwinning, pentru Maier Maria Nicoleta, de la Liceul Tehnologic Aiud, prof. coordonator Voicu Corina Valentina.

„Made for Europe 2024” a reprezentat o experiență unică în care am cunoscut oameni minunați, mi-am făcut prieteni, pe Dorothea, Rareș și Octavian și am fost apreciată pentru munca depusă alături de echipa eTwinning în proiectul „Fight for your rights”, a declarat Nicoleta Maier, elevă în clasa a XII-a B.

„Conducerea instituției dorește să-i felicite pe toți cei implicați în acest demers: elevi, părinți, profesori și să aducă calde mulțumiri inspectorului de proiecte europene, Alina Miron pentru  încrederea pe care ne-a acordat-o”, ne-a declarat prof. Corina Voicu.

 

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Echipa Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, calificare la etapa națională a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”

Publicat

în

Performanță de excepție pentru echipa Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud care s-a clasat pe locul I la faza județeană și a reușit calificarea la etapa națională a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”.

„Locul I și calificare la etapa națională a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” – secțiunea avansați, pentru echipa Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud!

<<Nu poate fi o nenorocire mai mare pentru oamenii liberi decât pierderea libertătii cuvântului>> spunea Demostene. Felicitări și succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Elevi din Aiud, în vizită la vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din comuna Unirea

Publicat

în

Marți, 23 aprilie 2024, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, după Sfânta Liturghie, elevii doamnei învățătoare Luminița Manole din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și membri ai Centrului cultural-catehetic „Adormirea Maicii Domnului” al Parohiei Ortodoxe Aiud III, au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor Centrului rezidențial „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, în cadrul unei acțiuni social-filantropice.

Astfel, pe lângă darurile simbolice și frumoasele felicitări pascale realizate de mânuțele lor, cei mici au sădit în sufletele vârstnicilor împovărați de ani și de suferință bucuria și optimismul atât de necesare în vremurile pe care le trăim.

Această activitate, desfășurată spre finalul Postului Mare, în Săptămâna Floriilor, dincolo de scopul filantropic, i-a conștientizat pe elevi că faptele milei creștine sunt mângâiere nu doar pentru sufletul semenului de lângă noi, cât și pentru sufletul nostru. Întrucât Mântuitorul Hristos vorbește adesea de milostenie și de ajutorarea celor aflați în nevoi sau în singurătate, prin astfel de acțiuni practice, cunoscutele sintagme „Dăruind vei dobândi” sau „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” își găsesc înțeles mult mai ușor în conștiința copiilor.

De-a lungul vremii, în cadrul proiectelor inițiate de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și cu diferite centre sociale din cadrul rețelei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, elevii au participat la numeroase evenimente sau acțiuni social-filantropice. În același duh al iubirii milostive, și activitatea de astăzi se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

Pr. Nicolae Aloman


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud