aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » Călin Radu, consilier județean PSD: „Cetățenii din Păgida și Ciumbrud nu pot ajunge la terenurile agricole străbătând DJ 107Z!”

Călin Radu, consilier județean PSD: „Cetățenii din Păgida și Ciumbrud nu pot ajunge la terenurile agricole străbătând DJ 107Z!”

Publicat în 11.07.2017 la ora 11:00

Consilierul județean PSD Călin Radu a adus în atenția CJ Alba o problemă cu care se confruntă cetățenii din Păgida și Ciumbrud.

”Solicit deplasarea în zona satului Păgida, aparținător municipiului Aiud, a unei echipe, pentru a vedea și lua măsurile care se impun pentru reabilitarea drumului DJ 107Z. Cetățenii din Păgida și Ciumbrud, care au terenuri agricole în acea zonă, nu pot urca panta mare aflată pe acel drum decât în condiții extrem de grele sau chiar deloc, panta fiind ușor surpată. Drumul este unul agricol, aflat sub pădure. Acest drum a fost modernizat prin HG 555/1997, conform unui panou amplasat pe marginea acestui drum, de Ministerul Lucrărilor Publice și Amenajarea Teritoriului. În acea perioadă, acest drum a fost pietruit, cu finanțare de la bugetul României, de RAPPL Alba. Drumul, cunoscut ca fiind greu accesibil, a fost închis în perioada 15 noiembrie 2016-15 martie 2017, pe perioada iernii”, a precizat consilierul județean PSD Călin Radu. El a declarat că ori de câte ori plouă, tractoarele care vin în zonă se împotmolesc la baza pantei, din cauza apei care se scurge de pe versanți. Este o porțiune pe unde nu se poate urca, iar autoturismele nu se pot aventura acolo din cauza drumului greu accesibil. ”Pe bună dreptate oamenii se plâng că nu pot să ajungă la terenurile lor nici cu mașinile, nici măcar cu căruța, ei pot străbate drumul doar pe jos, cărând uneltele în spate. Într-o anumită zonă s-a surpat jumătate din drumul în pantă, așa încât porțiunea rămasă e foarte îngustă și nu permite trecerea autoturismelor sau a căruțelor trase de cal. Solicitarea mea a fost înregistrată la Consiliul Județean la sfârșitul lunii iunie și așteptăm să vedem ce măsuri se vor lua”, a precizat Călin Radu, consilier județean PSD.

A. D. T.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 306 ori

Călin Radu, consilier județean PSD: „Cetățenii din Păgida și Ciumbrud nu pot ajunge la terenurile agricole străbătând DJ 107Z!”
2.8 (56%) 5 votes

Comentarii

Un Comentariu la Călin Radu, consilier județean PSD: „Cetățenii din Păgida și Ciumbrud nu pot ajunge la terenurile agricole străbătând DJ 107Z!”

  1. CelMaiBun Răspunde

    25.07.2017 la 22:05

    Poate ca ar trebui o reabilitare serioase nu o sifonare de bani. Daca drumul este esential ar trebui reaparat neaparat.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.