aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Câteva sute de elevi, care învață la școlile din Aiud, s-au implicat în campania „Curăţenia de primăvară”, curățând spaţiile verzi şi parcurile din oraș de gunoaie

Câteva sute de elevi, care învață la școlile din Aiud, s-au implicat în campania „Curăţenia de primăvară”, curățând spaţiile verzi şi parcurile din oraș de gunoaie

Publicat în 09.04.2017 la ora 9:03

Între 3 și 7 aprilie 2017, serviciile municipale specializate din Primăria Aiud și elevii școlilor din municipiu au derulat mai multe acțiuni de salubrizare de primăvară.

Potrivit reprezentanților administrației locale tot în această săptămână au avut loc mai multe acțiuni de deratizare și dezinsecție a spațiilor de joacă și unora dintre spațiile verzi ale municipiului.

Aproape 400 de elevi din școlile din Aiud au dat lecții „celor mari” prin exemplul lor în ceea ce privește modul în care ar trebui să arate spațiile verzi, parcul, trotuarele și străzile municipiul.

Timp de cinci zile cei aproape 400 de elevi împreună cu cadrele didactice, din școlile aiudene , înarmați fiind cu greble, mături, mănuși și saci de plastic au luat cu asalt cartierele și parcul municipal culegând „rodul muncii” celor certați cu ordinea curățenia.

Acțiunea de salubrizare a spațiilor verzi și a parcului municipal a fost inițiată de Primăria Municipiului Aiud, la desfășurarea ei participând voluntari de la toate școlile din municipiu. Astfel 170 de elevi de la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” și de la Şcoala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” au participat la salubrizarea Parcului Municipal Aiud și a străzilor Horea și Arenei. Peste 50 de elevi ai Școlii Generale ”Axente Sever” au spaţiile verzi din cartierul Micro, iar elevii de la Colegiul Național ”Bethlen Gabor” au salubrizat spațiile verzi din centrul Aiudului.

Potrivit oficialilor din Primăria Aiud au fost umpluți cu diverse deșeuri sute de saci din plastic.

„A fost o acțiune benefică atât pentru cetățenii municipiului, cărora li s-a atras în acest mod atenția necesității menținerii curățeniei, cât și din punct de vedere educațional, copii conștientizând faptul că aruncarea resturilor pe trotuare sau pe spațiile verzi va da de muncă atât administrației cât și lor, cei care s-au oferit voluntar pentru desfășurarea acestei acțiuni” ne-a declarat doamna Oana Badea, primarul Municiiului Aiud.

Dorel Lazăr

Facebook 

Acest articol a fost citit de 79 ori

Câteva sute de elevi, care învață la școlile din Aiud, s-au implicat în campania „Curăţenia de primăvară”, curățând spaţiile verzi şi parcurile din oraș de gunoaie
4.7 (93.33%) 6 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.