Rămâi conectat

Administrație

Primăria Aiud a dat publicității situația lucrărilor de reparații în mai multe zone și străzi din municipiu

Publicat

în

strazi-aiud-reparatii-2015

Este vorba despre lucrări executate sau aflate în derulare, ce au început în luna mai și se vor desfășura pe o perioadă de 2 ani, până la 31 decembrie 2016, de către DPL Alba SA.

Valoare totală a lucrărilor de reparații executate până în luna octombrie pe mai multe străzi din oraș este de 901.651,17 lei inclusiv TVA. Alte lucrări de reparații curente în trei zone din municipiu sunt estimate la suma de 650.000 de lei.

Modernizarea străzilor Avram Iancu și Moților se va finaliza în luna noiembrie a acestui an, iar valoarea totală a acestor lucrări este de 545.429,25 lei inclusiv TVA.

Alte lucrări, de reabilitare infrastructură de drumuri, se desfășoară în prezent în cartierul Hopat, în cuantum de 808.181,82 lei exclusiv TVA. Lucrările au ca termen de finalizare luna ianuarie 2016, acest termen depinzând și de condițiile meteo pentru execuție.

”În calitate de primar al municipiului Aiud, doresc să le prezint locuitorilor municipiului nostru situația exactă a lucrărilor de reparații ce s-au desfășurat și se desfășoară în această perioadă în Aiud, lucrări importante care au cuprins mai multe zone și străzi din municipiu, nu doar străzile Avram Iancu și Moților, așa cum se transmite pe diferite canale de comunicare.

Așadar, în prezent, pe raza municipiului Aiud se desfășoară lucrări de reparații curente, pe străzile modernizate din municipiu, lucrări ce au început în luna mai a acestui an și care, în baza Acordului cadru de lucrări încheiat de Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local cu SC Drumuri și Poduri Locale Alba SA, urmează să se desfășoare pe o perioadă de 2 ani, respectiv până la 31.12.2016.

Conform Acordului cadru și a contractelor subsecvente de lucrări încheiate, până în prezent au fost executate, în principal, următoarele categorii de lucrări:

  • Plombări cu beton asfaltic bogat în criblură cu dimensiunea maximă de 16 mm (BA16) pe o suprafață totală de 3971,64 mp pe străzile: Ecaterina Varga, Stadionului, Morii, Transilvaniei, Rozelor, Băilor, Dr.Ciortea, Cloșca, Dorobanților, Aurel Vlaicu, Mihai Eminescu, Câmpului, Tudor Vladimirescu, Sergent Hațegan, Unirii și Mihai Viteazu.
  • Turnare covor asfaltic BA16 pe o suprafață totală de 11685 mp pe străzile: Rozelor, Băilor, Sergent Hațegan și Iuliu Maniu.
  • Strat suport beton asfaltic deschis realizat cu criblura (BAD25) pe o suprafață totală de 2300,8 mp pe străzile: Rozelor, Băilor și Sergent Hațegan.
  • Turnare covor asfaltic cu beton asfaltic bogat în criblură cu dimensiunea maximă de 8 mm (BA8) pe o suprafață totală de 2358,9 mp pe străzile: Rozelor, Băilor, Sergent Hațegan și Iuliu Maniu.
  • Aducere la cotă capace cămine pentru utilități pe străzile: Rozelor, Băilor, Sergent Hațegan și Iuliu Maniu.
  • Montat capace de cămin noi pe străzile: Băilor, Rozelor, Sergent Hațegan și Iuliu Maniu.
  • Așternere strat suport BAD25 pe o suprafață totală de 2300,8 mp pe străzile: Băilor, Rozelor și Sergent Hațegan.
  • Montare borduri de beton noi pe o suprafață de 1771,5 mp pe străzile: Băilor, Rozelor și Sergent Hațegan
  • Refacere strat fundație drum, frezare, turnare și compactare strat balast pe străzile: Rozelor, Băilor, Sergent Hațegan și Iuliu Maniu.

Valoare totală a lucrărilor de reparații executate până în prezent este de 901.651,17 lei inclusiv TVA.

În ceea ce privește lucrările de reparații curente care sunt în curs de derulare, cu termen de finalizare până la sfârșitul anului 2015, acestea cuprind:

  • Reabilitarea căilor de circulație auto și pietonale pe strada Unirii cu acces din sensul giratoriu.
  • Reabilitarea străzii Unirii și a spațiilor de parcare din zona blocului nr. 57 și nr. 28.
  • Reabilitarea aleilor de pe strada Mihai Viteazu între blocurile nr. 2 și nr. 57.
  • Reabilitarea sistemului de colectare și dirijare a apelor pluviale în zona blocurilor de pe strada Mihai Viteazu: nr.1, nr.2, nr. 7 și nr.9.
  • Reabilitarea sistemului rutier pe strada Mihai Viteazu cu acces din strada Ion Creangă până la intersecția cu strada Axente Sever.

Lucrările vor cuprinde în principal refacerea covorului asfaltic, înlocuirea bordurilor și a stratului de uzură de pe trotuare, iar valoarea estimată a acestor lucrări se ridică la suma de 650.000 lei.

Privitor la reparațiile ce se desfășoară la această oră pe străzile Avram Iancu și Moților trebuie să precizez că lucrările pe aceste străzi au început în luna septembrie a acestui an, conform contractului de lucrări nr. 2346 din 21.09.2015, iar principalul scop al acestor lucrări este acela de a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță, având în vedere că în prezent acest drum prezintă deformări multiple, ca urmare a intervențiilor în carosabil a deținătorilor de rețele de utilități, ceea ce a afectat planeitatea drumului.

Lucrările constau în principal în așternerea unui covor de beton asfaltic bogat în criblură cu dimensiunea maximă de 16 mm (BA16) pe strada Moților, pe o suprafață estimată de 12.000 mp iar pe strada Avram Iancu un covor de 2000 mp în zona imobilelor cu nr. 57 până la intersecția cu strada Popa Șapcă.

De asemenea, pe strada Avram Iancu se vor executa lucrări de plombare cu beton asfaltic bogat în criblură cu dimensiunea maximă de 16 mm (BA16) și aducerea la cotă a căminelor de utilități.

Valoarea totală a acestor lucrări este de 545.429,25 lei inclusiv TVA, iar finanțarea lor este asigurată din bugetul propriu al municipiului Aiud, termenul de finalizare al lucrărilor fiind sfârșitul lunii noiembrie 2015.

De menționat este faptul că pe strada Avram Iancu lucrările au ca scop principal asigurarea unei circulații rutiere cursive, ținându-se cont și de faptul că în anul 2016 se vor executa lucrări de înlocuire a rețelelor de distribuție a gazelor și alimentare cu apă de la stația Măgina, urmând ca ulterior să fie turnat covor asfaltic și pe această stradă.

De asemenea, un aspect foarte important legat de cele 2 străzi este acela că Municipiul Aiud a devenit partener al Consiliului Județean Alba în amplul proiect depus în cadrul Programului Operațional Regional, finanțat de Uniunea Europeană în exercițiul bugetar 2014 – 2020, acela de realizare a unui drum economico – turistic ce va lega centrul municipiului Aiud de localitățile Râmeț, Ponor, Geogel, Mogoș, Bucium și ieșire în DN 74 la Abrud.

În ceea ce privește realizarea obiectivelor de investiții prevăzute pentru anul 2015, acestea au avut la bază programul multianual de investiții care face parte integrantă din Strategia de Dezvoltare a Municipiului Aiud și în baza acestui program și a listei de investiții pe anul 2015 în prezent se desfășoară lucrări la obiectivul de investiții:

  • Reabilitare infrastructură de drumuri în cartierul Hepat: pe străzile Fenichel Samuel (parțial), Petre Țuțea (parțial), Octavian Goga, Mircea Vulcănescu, Valea Lupului (parțial) și Crișan (parțial).

Lucrarea a început în luna august 2015, conform contractului de lucrări nr. 2118 din 26.08.2015 și are drept scop modernizarea sistemului rutier și a sistemului de colectare și dirijare a apelor pluviale, iar valoarea totală a lucrărilor de construcții și montaj este în cuantum de 808.181,82 lei exclusiv TVA.

Lucrarea este în curs de execuție cu termen de finalizare în luna ianuarie 2016, acest termen depinzând și de condițiile meteo pentru execuție.

Ca o concluzie la aceste aspecte prezentate, trebuie să subliniez faptul că fondurile folosite pentru investițiile și reparațiile efectuate de administrația publică aiudeană, nu sunt cadouri de la Guvernul României, ci sunt banii aiudenilor, bani colectați din taxele și impozitele plătite de locuitorii municipiului Aiud”, a precizat primarul Municipiului Aiud, Mihai Horatiu Josan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Aiudeanul

    22.10.2015 la 18:00

    Eu am inteles ca vina cea mai mare pentru aceasata actiune o are viceprimarul deoarece primarul nu poaate. Nu-l duce caspul din cauza nasului rosuu sau este plecat in vizite peste hotare ori prin cine stie ce delegatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administrație

A fost recepționat primul lot din DJ 107I – „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni

Publicat

în

Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al DJ 107I – „Transapuseana”, care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România.

„O investiție pe cât de costisitoare, pe atât de necesară. Ca inginer, pot zice că lucrările sunt de nota 10 și de „jos pălăria!”. Ca vicepreședinte al Consiliului Județean, transmit că am respectat, termenul de finalizare a lucrărilor.

În doar câteva repere, uriașe cantitativ, recepția de azi însumează:

– strat de beton asfaltic: 26 de mii de tone/277 de mii de mp
– strat de binder: 41 de mii de tone
– fundație de piatră spartă-44 de mii de metri mc
– beton la lucrări de consolidare-25 de mii de mc
– parapet metalic-23 de mii de ml

În concluzie, Consiliul Județean Alba continuă să dezvolte județul. Din toate punctele de vedere. Ca datorie pe care o respectăm, de fiecare data. Restul sunt povești”, a scris Marius Hațegan, vicepreședinte al CJ Alba, pe pagina personală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Miercuri, 15 mai 2024: Primăria Aiud sărbătorește cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în cadrul evenimentului „Ziua Familiei”

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024.

În acest context, cuplurile căsătorite în anul 1974, care domiciliază pe raza municipiului Aiud, sunt invitate la Centrul de Informații pentru Cetățeni, în vederea depunerii certificatului de căsătorie, până în data de 9 mai 2024, ora 16:00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0258/861310, int. 1029.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

De luni, 8 aprilie 2024, încep lucrările de modernizare a străzilor Țiglăriei și Nicolae Bălcescu din Aiud

Publicat

în

Primăria Aiud anunță că de luni, 8 aprilie 2024, sunt programate să înceapă lucrările de modernizare a străzilor Țiglăriei și Nicolae Bălcescu, considerate drumuri de legătură la DJ107I – „Transalpina de Apuseni”.

„Potrivit informațiilor comunicate de executantul lucrărilor din cadrul proiectelor „Modernizare drumuri de legătură la DJ 107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Nord’ și „Modernizare drumuri de legătură la DJ 107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Sud”, de luni vor începe lucrările pe străzile Țiglăriei și Nicolae Bălcescu.

Vă reamintim că prin cele 2 proiecte menționate se vor moderniza următoarele străzi: Țiglăriei, Nicolae Bălcescu, Viilor, Zorilor, Plugarilor, Livezii, Fântânele, Păltiniș, situate la Nord față de DJ 107I și Valea Aiudului, Dudului, Gheorghe Lazăr, situate la Sud față de DJ 107I.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, însă modernizarea merită acest efort”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud