aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud este dedicată Centenarului Marii Uniri

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud este dedicată Centenarului Marii Uniri

Publicat în 18.07.2018 la ora 12:50

Între 26 și 28 iulie 2018, în Piața „Dr. Constantin Hagea” din municipiul Aiud, se va desfășura cel mai important eveniment dedicat folclorului național și internațional.

Timp de 3 zile, pe scena festivalului vor urca 9 ansambluri folclorice din următoarele țări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cehia, Columbia, Grecia, Muntenegru, Turcia și Ucraina. Alături de aceste ansambluri, publicul aiudean se va putea bucura și de Ansamblul Folcloric Tradiții Uiorene din Ocna Mureș, Ansamblul de dansuri maghiare Fugevirag, Ansamblul Pipacs din Ciumburud, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” din Alba Iulia și, bineînțeles, de minunatul Ansamblu „Doina Aiudului”.

Ca și anul trecut, partenerul municipiului Aiudul este orașul Ocna Mureș, Festivalul Internațional de Folclor desfășurându-se în cele 2 localități, pe perioada a 6 zile, primele 3 zile fiind dedicate municipiului nostru.

Vă invităm dragi aiudeni, dragi oaspeți ai Aiudului, să vă bucurați de frumoasele costume populare, muzica, dansurile și obiceiurile populare ce vor face deliciul acestui festival care, de la an la an, a devenit unul dintre cele mai renumite și prestigioase festivaluri folclorice din țară.

Birou Comunicare și Relații Publice,
Primăria Aiud

Acest articol a fost citit de 321 ori

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud este dedicată Centenarului Marii Uniri
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.