Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Cei 253 elevi ai Colegiul Național „Bethlen Gábor” din Aiud sunt beneficiari direcţi, începând din noiembrie, ai Proiectului „Acces la succes”

Publicat

în

Începând din luna noiembrie 2018, la Colegiul Național „Bethlen Gábor” din Aiud, județul Alba, a început derularea Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), subdenumit Acces la succes.  Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 253 elevi de nivel liceal din cadrul colegiului, repartizați după cum urmează: din clasa a IX-a – 56 elevi, din clasa a X-a – 57 elevi, din clasa a XI-a – 66 elevi și din clasa a XII-a – 74 elevi.

Obiectivul prioritar al Colegiului „Bethlen Gábor” este și va rămâne acela ca școala să ofere accesul egal la o educație de calitate, de care să beneficieze elevii, părinții, dar și comunitatea și societatea, prin formarea unor tineri bine pregătiți, capabili să se integreze social și profesional, devenind astfel o instituție de învățământ performantă la nivel județean și național.

În scopul obținerii unor rezultate mai bune la examenul de bacalaureat, prin creșterea promovabilității, dar și prin creșterea mediei de absolvire, dată fiind posibilitatea accesării de granturi, colegiul a obținut selecția în runda a II-a a proiectelor finanțate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, implementate de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 4 ani, respectiv 2018 – 2022.

După consultarea cu elevii, profesorii și părinții prin chestionare, au fost sugerate trei tipuri de activități pentru îmbunătățirea calității educației: activități extracurriculare organizate de profesorii de specialitate şi diriginți, constând în excursii, școli de vară, vizite la diferite instituții de cultură, dar și de învățământ superior, activități de recuperare a materiei la disciplinele de la bacalaureat și activități de consiliere și orientare, oferite prin firme de specialitate. Acestea vor duce la creșterea motivației elevilor pentru activitatea de învățare.

Până la sfârșitul anului 2018, timp de șapte săptămâni, vor avea loc activități susținute de profesorii de specialitate, gratuite pentru elevi, la disciplinele la care aceștia vor susține examen de bacalaureat, astfel: pentru clasele a IX-a și a X-a vor fi pregătiri prin activități de recuperare a lacunelor la disciplinele limba română și matematică, la clasele a XI-a vor avea loc activități de inițiere pentru bacalaureat la limba română, limba maghiară și matematică, iar pentru clasele a XII-a vor avea loc activități intensive de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat pentru toate disciplinele de examen, respectiv: limba și literatura română, limba și literatura maghiară, matematică, biologie, informatică, geografie și chimie. Planificările specifice și orarul sunt afișate la Colțul ROSE din cadrul școlii.

Pentru activitățile de consiliere și orientare profesională grupul țintă este alcătuit din 56 de elevi ai clasei a IX-a şi 74 de elevi ai clasei a XII-a, care vor fi testați și sprijiniți pentru orientarea în carieră.

De asemenea, vor fi achiziționate laptopuri și programe specifice care vor ajuta elevii în accesul lor spre succes.

Echipa de proiect se bucură de sprijinul conducerii Colegiului Național „Bethlen Gábor”, prof. director Szőcs Ildikó și este formată din:

Coordonator de Grant – Popa Ana Maria

Responsabil financiar și pentru întocmirea actelor adiționale – Varga Eva

Responsabil achiziții – Szilágyi Robert

Responsabil pentru pregătirea suplimentară Bacalaureat/Educație remedial – Bartha Melinda

Responsabil activități extracurriculare – Gábor Elena Ela

Responsabil pentru monitorizare și promovarea proiectului – Tiutiu Grațiela.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Locul II la faza județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială, pentru elevii Liceului Tehnologic Aiud

Publicat

în

Luni, 15 aprilie 2024, a avut loc la Alba Iulia, faza județeană a MARATONULUI PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ.

„La acest proiect au participat elevii Căpâlna Dorian,Fufezan Georgiana,Lazăr Mihai,Popa Luca și Popa Tabita din Liceul Tehnologic Aiud ,cu firma IRIS – PHOTO, coordonați de doamnele profesoare Bașa Emeșe și Oțel Emilia Camelia. Echipajul a obținut locul II, la etapa județeană.

Mulțumim mentorilor noștri pentru marea provocare la care am fost antrenați, doamna antreprenor Duna Adriana și Ing. Oltean Ciprian”, au transmis reprezentanții Liceului Tehnologic Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Călin Karina Maria, elevă a Școlii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Religie

Publicat

în

Eleva, Călin Karina Maria, de la Școala Gimnaziala „Axente Sever” Aiud, a avut o comportare foarte bună, la faza județeană a Olimpiadei de Religie, fiind recompensată cu mențiune.

„La Olimpiada de Religie, faza județeană, eleva Călin Karina Maria din clasa a VI-a C, coordonată de doamna profesor Lupu Anda Raluca, a obținut mențiune. Felicitări pentru rezultat!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziala „Axente Sever” Aiud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Școala Gimnazială „Axente Sever“ Aiud, implicată în Proiectul internațional E-twinning „Friendly Steps for Nature”

Publicat

în

În perioada decembrie 2023 – mai 2024, Școala Gimnazială „Axente Sever“ din Aiud, sub coordonarea d-nei. profesor pentru învățământul primar, Ana-Sorana Scutelnicu, este implicată în Proiectul internațional E-twinning “Friendly Steps for Nature”, în cadrul căruia sunt reunite 26 de cadre didactice din 8 țări – Turcia, România, Croația, Macedonia, Azerbaidjan, Grecia, Iordania și Estonia.

E nevoie să facem „pașii potriviți“ pentru a trăi într-o lume stabilă și trainică. Căutăm prin acest proiect să atragem atenția asupra schimbărilor climatice, care la nivel global reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea secolului 21, precum și alte probleme de mediu. Conservarea naturii pentru generațiile viitoare este una dintre problemele pentru care întreaga umanitate ar trebui să se simtă responsabilă.

Proiectul nostru are scopul de a forma în rândul copiilor obiceiuri sănătoase în relația cu mediul și de a îi încuraja pe aceștia să folosească eficient resursele naturale. Activitățile proiectului implică învățarea modalităților inedite de a proteja natura, raționalizare resurselor, economisirea energiei, reducerea cantității de deșeuri și reutilizarea materialelor reciclabile pentru a reduce poluarea mediului. Astfel, ne propunem să sensibilizăm elevii cu privire la cei trei R: Redu, Reutilizează, Reciclează.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud