aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Competiţie de powerlifting la Penitenciarul Aiud

Competiţie de powerlifting la Penitenciarul Aiud

Publicat în 16.05.2013 la ora 19:59

Duminică, 19 mai, începând cu ora 10.00,  pușcăriașii din Pentenciarul Aiud își vor încearca forțele în cadrul unui competiţii de powerlifting, aflată deja la cea de a treia ediție.

penitenciar_aiudÎntrecerea constă în trei probe: „împins din culcat”, genuflexiuni şi „îndreptări”.

Ridicarea greutăților pare a fi cea mai evdentă formă de “îndreptare” a persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar românesc, deși cheltuielile pe care statul le face pentru întreținerea unui deţinut se ridică la 2.200 de lei lunar.

Potrivit comunicatului de presă al Penitenciarului Aiud, legat de organizarea acestui eveniment, “practicarea activităţilor sportive de către deţinuţi contribuie la dezvoltarea de atitudini şi aptitudini pro-sociale, precum: respectarea regulilor şi a adversarului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, dezvoltarea capacităţii de a lua decizii responsabile.

În multe penitenciare din ţară şi din lume sunt amenajate săli de forţă, ca mijloace de educaţie non-formală a persoanelor private de libertate. Antrenamentele vizează atât păstrarea unui tonus muscular adecvat prestării unor munci, cât şi asumarea de către practicanţi a unei discipline care conduce şi la respectarea regulamentelor interne. Astfel, abaterile disciplinare comise de deţinuţi care frecventează sala de forţă sunt rare.

Din considerentele menţionate, Penitenciarul Aiud, prin Serviciul educaţie şi asistenţă psihosocială va organiza duminică, 19 mai, începând cu ora 10, o competiţie de powerlifting adresată persoanelor private de libertate custodiate. Powerlifting-ul este considerat cel mai reprezentativ sport de forţă şi constă în trei probe: „împins din culcat”, genuflexiuni şi „îndreptări”. Manifestarea se află la a treia ediţie iar în organizarea acesteia o contribuţie esenţială o are Federaţia Română de Powerlifting cu sediul în Alba Iulia, reprezentată de domnul antrenor Ioan Frăţilă, în calitate de preşedinte şi domnul Ovidiu Pănăzan, secretar general al Federaţiei şi un performer al acestei discipline sportive, persoane de la care participanţii vor avea ce învăţa atât din punct de vedere sportiv cât şi uman.”

Acest articol a fost citit de 335 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.