Rămâi conectat

Știri din zonă

Comuna Rîmetea a ajuns la o rată de infectare record: 18 cazuri la mia de locuitori

Publicat

în

Comuna Rîmetea a ajuns unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare din judeţul Alba, 18 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori, ar urma să intre în carantină începând de vineri dimineaţa, potrivit unei hotărâri adoptate în această seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), informează Agerpres.

“Propunem instituirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile a UAT Comuna Rîmetea, judeţul Alba, începând cu data de 26.03.2021, ora 06.00, sens în care se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea ordinului comandantului acţiunii”, se menţionează în hotărârea CJSU.

Printre măsurile propuse de către CJSU Alba se numără şi limitarea programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare în intervalul orar 5,00 – 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant, care pot avea program non-stop. Această propunere a CJSU de instituire a carantinării are în vedere situaţia epidemiologică din Rimetea generată de virusul SARS-CoV-2, comună unde se înregistrează o rată de incidenţă de 18 la 1.000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este “de o gravitate crescută” în unitatea administrativ-teritorială, care are 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile fiind înregistrate 18 cazuri de îmbolnăvire.

În Alba se mai află în carantină satul Biia, localitate în care în ultimele două săptămâni au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire.

Știri din zonă

Luni, 2 august 2021, localitățile Ciumbrud, Sâncrai, Rădești și Leorinț rămân temporar fără gaze naturale din cauza unor lucrări la rețea

Publicat

în

Luni, 2 august 2021, în localitățile Ciumbrud, Sâncrai, Rădești și Leorinț serviciul de distribuție al gazelor naturale va fi oprit temporar din cauza unor luvrări la rețeaua de distribuție.

„Pentru a efectua lucrări specifice la sistemul de distribuție gaze naturale, Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar serviciul de distribuție a gazelor naturale în localitățile Ciumbrud, Sâncrai, Rădești și Leorinț, luni, 2 august, între orele 9.00 – 13.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie)”, a transmis Delgaz Grid.

Citește mai mult

Știri din zonă

O persoană a DECEDAT, în urma coliziunii dintre un autoturism și un autocamion petrecută pe Autostrada A10, în dreptul localității Unirea

Publicat

în

Un accident rutier mortal a avut loc astăzi, 16 iulie 2021, pe Autostrada A10 Aiud-Turda, pe raza localității Unirea, în urma coliziunii între un autocamion și un autoturism.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A10 Aiud-Turda, la kilometrul 50, în zona localității Unirea, județul Alba, a avut loc o coliziune între un autocamion și un autoturism.

Impactul s-a soldat cu decesul unei persoane din autoturism. A aterizat la fața locului și elicopterul SMURD.

Traficul rutier este oprit pe sensul către Aiud pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Se estimează reluarea normală a traficului în 45 de minute.

UPDATE: „O autospecială, două echipaje SMURD, două echipaje SAJ și un elicopter SMURD au fost alertate în urma unui accident rutier care s-a produs în zona KM 68, pe A10, sensul de mers dinspre Turda spre Aiud.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 10.00 și preciza faptul că există posibilitatea să existe mai multe victime încarcerate.

În momentul sosirii la fața locului pompierii au constatat că este un sigur bărbat încarcerat, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața. Acesta se afla într-un autoturism care a fost implicat în coliziune cu un autocamion”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

„O autospecială, două echipaje SMURD, două echipaje SAJ și un elicopter SMURD au fost alertate în urma unui accident rutier care s-a produs în zona KM 68, pe A10, sensul de mers dinspre Turda spre Aiud.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 10.00 și preciza faptul că există posibilitatea să existe mai multe victime încarcerate.

În momentul sosirii la fața locului pompierii au constatat că este un sigur bărbat încarcerat, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața. Acesta se afla într-un autoturism care a fost implicat în coliziune cu un autocamion”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Citește mai mult

Știri din zonă

Rădeștenii au un nou medic de familie

Publicat

în

Începând de luni, 12 iulie 2021, locul de medic de familie în localitatea Rădești, este ocupat de dr. Zsombor Demeter din Aiud, care îl înlocuiește în această calitate pe dr. Aurel Lazăr.

Noul medic va presta în aceeași locație, alături de soția sa (asistent medical), un program de 2 ore/zi, de luni până vineri între orele 12.30 – 14.30 și va acorda consultații medicale pacienților din cele 3 localități componente ale comunei: Meșcreac, Leorinț și Rădești, la care se mai adaugă satul Pețelca și localitatea Sâncrai.

Potrivit informațiilor oficiale, în evidența medicului de familie se află la ora actuală aproximativ 1.400 de pacienți. De menționat că Doctorul Zsombor Demeter are 39 ani, a terminat studiile la UMF Tg. Mureș și este medic de familie și în municipiul Aiud. Activitatea acestuia se va desfășura in aceeași locație și anume, Dispensarul medical din Rădești.

În ceea ce îl priveste pe fostul doctor de familie, Aurel Lazăr, acesta și-a întrerupt activitatea recent, la vârsta de 83 de ani, după ce a slujit comunitatea, ca medic  timp de 50 de ani, la care se adaugă 2 ani prestați în localitate Ciuguzel. De asemenea, dr. Lazăr a efectuat timp de 28 ani, servicii de gardă la Spitalul din Aiud. Îi transmitem și noi, călduroase felicitări doctorului Lazăr pentru întreaga sa activitate medicală și mult succes doctorului Zsombor,  în noua sa misiune la Rădești!

Constantin Predescu

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud