aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Actualitate » Consilierii locali au stabilit ca pe strada Spitalului se va circula intr-un singur sens

Consilierii locali au stabilit ca pe strada Spitalului se va circula intr-un singur sens

Publicat în 30.01.2013 la ora 15:56

Consilierii locali din Aiud au stabilit noi reglementări privind regimul de acces şi circulaţie a autovehiculelor rutiere pe strada Spitalului din Aiud, ca legătură între arterele Ecaterina Varga şi Ion Creangă. Se va circula pe un singur sens, luând în considerare traficul aglomerat şi îngreunarea deplasării echipajelor de salvare.

Reglementarea accesului şi circulaţiei rutiere pe strada Spitalului, ca legătură între străzile Ecaterina Varga şi Ion Creangă are ca scop asigurarea desfăşurării fluente şi în siguranţă a circulaţiei pietonale şi rutiere, accesul facil în/din incinta spitalului municipal a maşinilor de intervenţie din cadrul serviciului de Ambulanţă, precum şi ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona traficului, se arată în raportul de specialitate.

Circulaţia rutieră pe strada Spitalului şi pe aleile din zonă este foarte mult îngreunată de faptul că, în această zonă, în timpul zilei, sunt parcate un număr foarte mare de maşini care transportă pacienţi pentru consultaţii, tratamente şi investigaţii medicale ceea ce face dificilă circulaţia rutieră pe două sensuri (de cele mai multe ori traficul se face pe un singur sens) şi de asemenea împiedică accesul rapid al echipajelor de salvare în/din incinta spitalului.

Pentru a rezolva aceste probleme şi pentru fluidizarea traficului în zonă, s-a propus și aprobat instituirea circulaţiei în sens unic cu intrare din str. Ecaterina Varga şi ieşire în str. Ion Creangă, ceea ce ar permite atât accesul mai rapid ale maşinilor de intervenţie ale serviciului de Ambulanţă, cât şi extinderea spaţiilor care pot fi amenajate parcări pentru autovehiculele care transportă persoanele care sosesc cu diverse probleme la spitalul municipal. Așadar, singurele mașini care vor avea dreptul de a circula pe ambele sensuri vor fi ambulanțele.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 545 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.