aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Politică » Cornel Comşa, deputat în colegiul Aiud – Ocna Mureş, nu a cerul bani pentru chirie sau cazare la hotel

Cornel Comşa, deputat în colegiul Aiud – Ocna Mureş, nu a cerul bani pentru chirie sau cazare la hotel

Publicat în 20.01.2013 la ora 10:01

Deputatul Cornel George Comșa (PP-DD) este singurul parlamentar din Alba care nu a solicitat Parlamentullui României bani pentru chirie sau cazare la hotel. Cunatumul sumei care se acordă unui deputat sau senator pentru cazare, în regim particular, respectiv “chirie”, este de 101,5 lei/noapte, începând cu 1 ianuarie 2013.

Motivul pentru care Comșa nu s-a înscris pentru a-i fi decontate cheltuielie de cazare ca și deputat de Alba este faptul că acesta deține un apartament la Bucuresti in care locuiește din anul 2003. El va deconta însă cheltuielile de cazare pentru nopțile petrecute în Colegiul Aiud – Ocna Mureș în care a fost ales.

“Nu m-am inscris nici pentru banii de chirie si nici hotel pentru ca am un apartament la Bucuresti in care locuiesc din 2003. Apare in declaratia de avere si am facut optiunea sa NU primesc nici un ban pentru cazare, inca din prima zi, cand m-am prezentat la Centrul de primire al noilor deputati. Voi folosi insa bani pentru cazare daca este cazul sa raman peste noapte la Aiud sau Ocna Mures, pentru ca noptile petrecute in colegiu se decontează”, a declarat Cornel Comșa ”.

Parlamentarii de Alba și opțiunile ficăruia privind cazărea în capitală – în regim hotelier (4.000 de lei pe lună) sau regim particular chirie”:

Teodor Atanasiu (PNL) – chirie. 101,5 lei/noapte, începând cu 1 ianuarie 2013

Alexandru Pereș este cazat la Hotel Radisson Blu

Clement Negruț  – hotel

Ioan Dîrzu – hotel

Dan Coriolan Simedru – hotel

Călin Potor – hotel

Potrivit admnistrației Camerei Deputaților, parlamentarii trebuie să declare pe propria răspundere că nu deţin locuinţe în Bucureşti pentru a li se asigura cazare.

Suma pe care statul o plătea până acum pentru cheltuielile de cazare a unui “ales” era de circa 7.500 de lei pe lună, suma fiind redusă la 4.000 de lei pe lună, odată cu creșterea spectaculoasă a numărului parlamentarilor cu 118, de la 470 de la 588.

Acest articol a fost citit de 678 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.