aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud

Acasă » Economie » Cum se închid afacerile în Aiud

Cum se închid afacerile în Aiud

Publicat în 22.02.2017 la ora 12:00

Credem sau nu, dar un investitor din Aiud este de părere că unii dintre consilierii locali nu vor creștere economică și crearea de noi locuri de muncă şi, mai mult, acesta amenință că-și va închide afacerea și-și va concedia angajații.

Acesta este supărat deoarece o parte din aleșii locali nu vor să-i vândă un teren aflat în imediata apropiere a societății sale pentru a-și extinde afacerea și a angaja mai mulți oameni. Terenul cu pricina se află lângă terenul pe care acesta și-a edificat în urmă cu ani atelierele în care, deocamdată, are angajați 15 aiudeni. „La ședința de consiliu în care administrația locală a pus în dezbatere cererea mea de cumpărare a terenului vizat de mine, cerere făcută de mai multe ori și «uitată» sau nebăgată în seamă, de data aceasta unii consilieri locali s-au opus, în special consilierul independent, doamna Ionela Danciu, care a afirmat că ar fi de acord cu vânzarea terenului doar dacă firma ar asigura 1000 sau 2000 de locuri de muncă și a cerut ca terenul respectiv să fie scos la licitație spre concesionare. Eu nu cred că cineva, dacă nu este proprietarul terenului, va investi într-o construcție în care să facă activități economice și să creeze atâtea locuri de muncă”,  ne-a declarat Ilie Borșan, managerul SC Liaprod Universal SRL.
Terenul în cauză are o suprafață de 873 metri pătrați, este construibil, proprietar tabular fiind Consiliul Local al municipiului Aiud, și nu a făcut obiectul Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.
Ilie Borșan ne-a declarat că afacerea sa merge destul de bine, că există perspectiva dezvoltării, fapt pentru care ar dori să se extindă deoarece, conform normelor ITM și a domeniului de activitate, aceasta nu se poate face pe verticală, ci doar pe orizontală. „Dacă puteam să fac producție pe verticală, îmi construiam un etaj sau două, dar la specificul activității desfășurate, construcții metalice, aceasta nu se poate. Sunt curios dacă proiectul de vânzare care va fi pus în dezbatere în viitoarea ședință va fi aprobat. Dacă nu, cred că voi pune lacăt pe ușă și mă voi muta în altă parte, acolo unde administrația și consiliul local chiar vor vrea dezvoltare economică și ocuparea forței de muncă libere”, ne-a declarat Ilie Borșan. Conform unei informări a administrației locale aiudene, cererea va fi supusă sub formă de proiect de hotărâre spre analiza și dezbaterea aleșilor locali, care vor hotărî dacă vor vinde sau nu terenul respectiv. „Eu nu am nimic împotriva vânzării acestui teren prin licitaţie publică. Sunt de acord cu sprijinirea investitorilor, aceștia fiind creatori de locuri de muncă. Voi iniția un proiect de hotărâre, iar decizia o vor lua consilierii locali. Dacă un investitor cere teren, acesta trebuie ajutat. Prin extinderea afacerii, domnul respectiv va crea niște locuri de muncă, fapt care înseamnă salarii, contribuții la bugetul local și central și la multe altele”, ne-a declarat Oana Badea, primarul municipiului Aiud. Aceasta ne-a informat că terenul în cauză a fost evaluat și că, dacă aleșii locali vor fi de acord, va fi scos la vânzare prin licitație publică, prețul de pornire stabilit de evaluator fiind de aproximativ 19 euro pe metrul pătrat.
Investitorul Ilie Borșan ne-a mărturisit că speră ca aleșii locali să aprobe inițiativa primarului spre a încerca să dobândească terenul în cadrul licitației care se va organiza.

Dorel LAZĂR

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1821 ori

Cum se închid afacerile în Aiud
4.6 (91.11%) 9 votes

Comentarii

2 Comentarii la Cum se închid afacerile în Aiud

 1. Dorel file de poveste Răspunde

  23.02.2017 la 10:43

  Credem sau nu,dar asta se intampla de 27 de ani- partide care se opun dezvoltarii Aiudului- Aiudul nu a stagnat precum alte orase, nu s-a dezvoltat precum altele ci, a scazut socio-economic si demografic desi avea toate oportunitatile geografice pe care alte localitati nu le-au avut si nu le au; incepand cu solicitantul investor care a vrut sa aduca o fabrica de portelen in oras- blocat evident din interese evidente prin anii ’90, pana la gigantii care s-au asezat in Sebes,Blaj, Cugir; nimeni nu investigheaza aceste situatii; nu o fi nimic penal, nu o fi nimic imoral; doar ca daca vrea un privat sa cumpere terenul cat a 2 cotete langa afacerea lui, gata, ne vindem tara; nici cea mai mica problema de genul asta cand s-a vandut terenul stadionului; cine ne va spune la sfarsitul celor 50 de ani de secret, ce mecanisme s-au folosit si de ce , pentruca orasul sa fie pus cu ochii in pamant ? mai ales de ce

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. un aiudean ! Răspunde

  27.02.2017 la 7:11

  va uitati la autorul articolului? pentru o bere asta scrie ce articol vreti voi !

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.