Rămâi conectat

Din Județ

Cum va fi vremea de Florii și Paște 2021. Prognoza meteo | aiudinfo.ro

Publicat

în

Cum va fi vremea în ziua de Florii 2021 și Paște 2021. Prognoza METEO pentru duminica Floriilor 2021| aiudinfo.ro

Temperaturile vor atinge valorile normale ale lunii aprilie, iar vremea se va încălzi, cu excepția ultimelor zile ale lunii și a primelor zile din luna mai, când va fi mai frig, astfel, în săptămâna minivacanței de Paște și 1 Mai va ploua mai mult decât media multianuală în unele zone ale țării.

Citește și: Mesaje de Florii. Felicitări de Florii. Urări de Florii care pot fi transmise prin SMS de Florii

În săptămâna 12 – 19 aprilie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu posibilitatea unei abateri termice ușor pozitive, local în nord-est.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu posibilitatea unui deficit local în zonele montane.

Pentru săptămâna 19 – 26 aprilie, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 26 aprilie – 3 mai, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, local posibil ușor mai coborâte.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele centrale și la munte, dar mai ales în cele nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Mesaje de Paște fericit. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

În săptămâna 3 – 10 mai, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor putea fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar local cu o tendință deficitară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Din Județ

Mesaje de Crăciun. Felicitări și Urări de Sărbători | aiudinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Crăciun • Felicitări de Crăciun • Urări de Crăciun • Crăciun fericit 2023 | aiudinfo.ro

Mesaje de Crăciun pentru soț, soție, mamă, tată, copii, părinți, nași, prieteni:

Crăciunul este una dintre cele mai frumoase sărbători din an, este acel moment plin de magie când familia se reunește în jurul mesei îmbelșugate, bucuria petrecerii timpului alături de cei dragi fiind de neînlocuit și așteptată cu nerăbdare.

Atunci când nu puteți fi alături de cei dragi de Crăciun, le puteți trimite acestora cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări cu prilejul Nașterii Domnului.

Ziarul Unirea Online vă prezintă cele mai frumoase mesaje și urări de Crăciun pe care le puteți trimite familiei, prietenilor, chiar și colegilor sau șefilor.

Mesaje de Crăciun pentru cei dragi

”Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie, să îţi aducă pace şi linişte în suflet, iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. Crăciun Fericit!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aduca bucuria Crăciunului prin speranță, spiritul Crăciunului prin pace, emoția Crăciunului prin dragoste.”

”Cu colinde de Crăciun, vă dorim un an mai bun, și cu dragoste creștină să primiți în dar lumină, zurgălăi de flori de gheață să va bucure de viață, mult noroc s-aveți în toate, La Mulți Ani cu sănătate!”

”Fie ca sărbătorile de iarnă să vă aducă linişte, căldura şi armonie în suflet. Crăciun fericit şi un An Nou plin de împliniri!”

”Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie,sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. La Mulți Ani!”

”Sărbători fericite cu bucurii şi împliniri alături de cei dragi! Să vă găsească Moşul cu masa bogată şi sufletul curat!”

”Vă doresc ca sărbătorile de iarna să vă aducă sănătate şi fericire, împlinirea tutror dorinţelor şi sănătate celor dragi. La multi ani!”

”Strălucirea stelei de Crăciun să vă lumineze inimile, iar în sufletele voastre să se oglindească lumina caldă a lumânărilor. Crăciun fericit va doreşte!”

”Sfânta sărbătoare a Crăciunului să vă aducă belşug în casă, dragoste în suflet şi lumină tuturor celor dragi!”

Mesaje de Crăciun pentru soț • Urări de Crăciun

”Dragul meu, îți doresc un Crăciun fericit! Să fii sănătos, să te bucuri de sărbători pline de magie, să ai parte numai de bucurii în suflet! La mulți ani!”

”Crăciunul este timpul pentru dăruire. De aceea, astăzi îți ofer dragostea, afecțiunea, atenția și aprecierea mea. Mulțumesc că ești mai mult decât am sperat vreodată să găsesc la omul de lângă mine”

”De Crăciun, dacă vine la ține un tip gras și păros și te baga într-un sac, nu te speria! I-am scris moșului că te vreau pe ține de Crăciun!”

”Pomul de Crăciun veșnic verde îmi amintește de dragostea durabilă pe care o împărtășim împreună. Îți mulțumesc că ai fost și ești cel mai bun soț pe care aș putea să-l găsesc vreodată”.

Mesaje de Crăciun pentru soție • Felicitări de Crăciun

”În noaptea de Crăciun vreau să văd o grămadă de stele, nu pe cer, nici pe brad, ci în ochii iubitei mele. Crăciun fericit, iubita mea!”

”Moș Crăciun mi-a promis că îmi va aduce anul acesta ceva frumos și nostim dacă voi fi cuminte. Am fost cel mai cuminte băiat din lume și acum te voi avea în sfârșit!”

”Cu tine aproape de mine, știu că acest Crăciun va fi cel mai bun pe care l-am avut vreodată. Ești perfectă pentru mine. Să ai un Crăciun minunat, draga mea soție!”.

”Pentru o lume întreagă ești o singură persoană. Dar pentru mine ești o lume întreagă. Crăciun fericit, iubirea mea!”

Mesaje de Crăciun pentru mama • Urări de Crăciun

”La mulți ani și Crăciun fericit, draga mamă! Fie ca această sărbătoare plină de emoție să te găsească sănătoasă și cu zâmbetul pe buze! Îți doresc un Crăciun minunat, alături de oamenii pe care îi iubești cel mai mult!”

”Crăciun fericit! În zi de sărbătoare, îți doresc să fii cea mai fericită mamă din lume, să te bucuri de cel mai frumos Crăciun de până acum, alături de familie și prieteni. La mulți ani!”

”La mulți ani! Îți doresc, draga mea mamă, un Crăciun de poveste, cu sănătate, bucurii în suflet și tot ceea ce tu îți dorești!”

Mesaje de Crăciun pentru tata • Felicitări de Crăciun

”Crăciun fericit, dragul meu tată! Sărbători pline de lumină, căldură și bucurii! Te iubesc!”

”Fie că sărbătoarea Crăciunului să îţi umple sufletul de bucurie, să îţi aducă pace şi linişte în suflet, iar lumina lui minunată să îţi lumineze în continuare paşii în viaţa. Crăciun Fericit!”

”La mulți ani! Să fii sănătos și să te bucuri de multă sănătate! ”

Fie ca de acest Craciun sa ti se indeplineasca toate dorintele. Si sa fii fericit si sanatos tot anul ce va veni. Craciun fericit, dragă tată!

Mesaje de Crăciun pentru părinți

”Când eram mică, îmi doream cele mai frumoase daruri de la Moș Crăciun. Acum știu că cele mai importante cadouri nu stau împachetate frumos sub brad, ci sunteți voi. Sărbători fericite! Vă îmbrățișez cu drag”.

”Crăciun fericit pentru cei mai buni părinti din lume! Vă mulțumesc că ați fost alături de mine de fiecare dată când am avut nevoie. La mulți ani!”

”La mulți ani! Sărbătorile de iarnă să vă aducă multe bucurii, surprize şi îndeplinirea tuturor dorinţelor. Crăciun fericit!”

”Urările mele speciale se îndreaptă către voi. Să aveți un Crăciun binecuvântat, iar Isus să va trimită abundență și prosperitate! Vă iubesc!”

Sarbatorile inseamna mai mult decat cadouri si petreceri. Fie ca acest Craciun sa va aduca adevaratele miracole! La multi ani!

Mesaje de Crăciun pentru copii • Urări de Crăciun

Sa ai un Craciun pe care sa ti-l amintesti toata viata! Cele mai bune urari de Craciun si sa ai un An Nou magnific!

Craciun cat mai luminos, vis de iarna calduros, liniste langa cei dragi, veste buna dinspre magi! Craciun fericit!

”Crăciun fericit! Sărbătoarea plină de magie a Crăciunului să îți aducă sănătate, zâmbete și bucurii nenumărate! Te iubim!”

”Moș Crăciun să îți aducă tot ce îți dorești! Sărbători fericite, dragul nostru fiu! Să te bucuri de tot ce îți dorești”

Aceasta e o noapte speciala, in care poti intalni o persoana speciala! Este vorba despre copilul care ai fost. Uita pentru o noapte grijile si retraieste miracolul noptii de Craciun!

Felicitări de Crăciun pentru nași

Bogatie cata vreti, Sanatate pentru toti, Iar la anul care vine Sa va fie si mai bine. Sa va fie casa, casa, cu bucate noi pe masa, Mos Craciun cu sacul plin, drumu-n viata cat mai lin.

”La mulți ani! Crăciun fericit! Să vă bucurați de tot ce vă doriți și să fiți alături de noi încă 1000 de ani!”

”Sărbători pline de armonie, liniște și iubire! Vă dorim un Crăciun plin de magie și fie ca Moșul să vă aducă cele mai de preț daruri: sănătate, bucurie și fericire!”

Mesaje de Crăciun pentru prieteni • Urări de Crăciun

”De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri. La mulți ani!”

”Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor şi cu imaginea celor dragi în suflet să vă aducă împlinire, iubire şi fericire. Sărbători fericite!”

”Lumina sfântă venită în Ajun să vă aducă în suflet un veşnic Crăciun. Sărbători de vis alături de cei dragi!”

Fie ca cele mai dragi persoane sa-ti fie alaturi si sa recreati adevaratul spirit al Craciunului. Craciun fericit!

E sarbatoare! Bucura-te de pace, lumina si caldura alaturi de cei dragi tie. Dăruiește din toata inima si deschide-ti sufletul pentru a primi dragoste si fericire. Lasa-ti sufletul sa renasca si traieste fiecare zi ca pe un dar nepretuit.

Mos Craciun bate la usa, scoate mana din manusa si va da din palma lui darurile cerului, langa brad si langa foc sa va umple de noroc!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

În județul Alba apa e un lux! Tarifele la apă și canalizare, aproape duble față de București | aiudinfo.ro

Publicat

în

În județul Alba apa e un lux! Tarifele la apă și canalizare, aproape duble față de București | aiudinfo.ro

În ultima perioadă, tot mai mulți cetățeni mi-au semnalat faptul că prețurile practicate de APA CTTA, companie de stat, deținută de Consiliul Județean Alba, sunt extrem de mari, aproape insuportabile. Este un adevăr pe care îl resimte fiecare cetățean din Alba, fiecare consumator final.

Știu foarte bine că, în buna tradiție a neasumării vreunui eșec ori realități dureroase, distinșii domni din PNL Alba, în frunte cu Ion Dumitrel, vor arunca vina pe legislație, pe ANRSC sau pe orice altceva, de la încălzirea globală și până la situația geopolitică, cu războaiele din Orientul Mijlociu ori Ucraina. Este și aceasta o realitate cu care domnii din PNL Alba ne-au obișnuit în ultimele două decenii.

Ceea ce nu vor spune și recunoaște vreodată Ion Dumitrel și ceilalți din conducerea PNL Alba și a Consiliului Județean, este faptul că, în realitate, APA CTTA există pentru a servi intereselor de partid și de gașcă ale domnilor Dumitrel, Roman, Hațegan, Fulea și toți ceilalți liberali care stau agățați, cu buzunarele larg deschise, de bugetele publice. Și abia apoi, într-o mai mică măsură, pentru a asigura cetățenilor accesul la apă și canalizare.

Ca să înțelegem foarte clar realitatea acestor companii sinecură, iată prețurile la apă practicate de APA CTTA în județul Alba:
– pentru populație, apa potabilă costă 6,95 lei/mc cu TVA în timp ce serviciul de canalizare 7,48 lei/mc cu TVA
– pentru ceilalți consumatori, apa potabilă costă 6,38 lei/mc iar serviciul de canalizare 6,86 lei/mc cu TVA

Cu alte cuvinte, populația plătește mai mult decât plătesc agenții economici, instituțiile publice și alte persoane juridice.

Răstimp, o altă companie de stat, APA Nova București, și care funcționează în același cadru legislativ ca și APA CTTA Alba, practică următoarele tarife:

– pentru toți consumatorii, apa potabilă costă între 5,05 și 5,50 lei/mc, în timp ce serviciul de canalizare costă între 2,66 și 2,90 lei/mc. Aceste marje există pentru a acoperi anumite intervenții neprevăzute la rețele.

Cu alte cuvinte, apa potabilă este cu aproape 40% mai ieftină la București decât în Alba Iulia, în timp ce canalizarea este la sub jumătate de preț. Sunt convins, domnii de la șefia CJ Alba ori APA CTTA vor avea o justificare și pentru acest fapt. Până la urmă, Bucureștiul e străbătut de Dâmbovița, iar Alba Iulia de Mureș, iar Dâmbovița e înaintea Mureșului, alfabetic, deci iată de ce e mai ieftin acolo.

APA CTTA a avut anul trecut, în urma facturilor remise populației și persoanelor juridice din județ, încasări de peste 119 milioane lei.

APA CTTA SA, deși este o companie de utilitate publică, nu este o instituție și nu se supune legilor administrației publice. Prin urmare, nu există transparență și nu există limitări salariale, cum se întâmplă în instituțiile publice. Aceste venituri uriașe au asigurat niveluri de salarizare extrem de mari, în special pentru șefii companiei. Evident, nu toți cei aproape 800 de angajați ai companiei se bucură de salarii uriașe. De tratament preferențial beneficiază, în mod special, șefii din companie care, fapt cvasi cunoscut, sunt numiți politic. Șeful companiei este Ștefan Bardan, fost deputat PDL și unul din apropiați lui Ion Dumitrel. La „apa mică, filiala din Alba Iulia a APA CTTA, îl regăsim pe domnul Paul Voicu, fost viceprimar PD-PNL.

În ciuda lipsei de transparență a companiei, anumite salarii pot fi aflate, căutând în declarațiile de avere ale oamenilor politici. Căci, cum bine îi stă unei companii sinecură, ea este ticsită cu rude șefilor de partid.

Prin urmare, le solicit domnilor Ion Dumitrel și celorlalți membri din conducerea CJ Alba, unii dintre ei încasatori de venituri suplimentare de la compania de apă, să transparentizeze întreaga activitate a companiei, să introducă o reformă salarială care să aducă nivelurile de salarizare la cele din economia reală și, poate cel mai importat, să găsească soluții pentru ca prețul apei potabile și al canalizării să fie unul suportabil și just.

APA CTTA trebuie să funcționeze în folosul cetățenilor, nu pentru a asigura, din facturi uriașe, bunăstare, salarii uriașe, prime și bonusuri unei găști conectate la șefia PNL Alba.

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Din Județ

Mesaje de Sfântul Nicolae. Felicitări și urări de Moș Nicolae pentru cei dragi | aiudinfo.ro

Publicat

în

Mesaje de Sfântul Nicolae 2023. Felicitări de Sfântul Nicolae. Urări de Sfântul Nicolae și SMS-uri pentru Moș Nicolae | aiudinfo.ro

„Dacă esti supărat, Moş Nicolae nu-ţi va aduce nimic. Asa ca e bine sa ai sufletul tău bun, aşa cum îl ştiu eu. Trăieşte câteva momente de fericire şi mulţumire. Apoi uită-te în ghetuţe: ai un gând bun de la mine! Te pup!”.

„Moş Nicolae a venit la mine cu dragoste şi speranţă. Eu nu sufăr dacă nu vine încărcat cu daruri pentru cizmuliţele mele. Sunt norocoasă doar să ştiu că el există şi că îmi face familia fericita. Asa ca l-am trimis aseară pe Moş la ţine, să-ţi sufle în ureche fericirea. ..”.

„Printre fulgi de nea imaginari m-am strecurat aseară la tine în căsuţă, să-ţi laş un cadou simbolic acolo în ghetuţă, dar te-am văzut dormind, asa ca ţi-am lăsat un pupic dulce pe obraz”.

„De Moş Nicolae este momentul în care tot ceea ce ne dorim se indeplineste! Asa ca dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, inseamna ca Moşul a venit deja”.

MESAJE, URARI SI SMS-URI de SFANTUL NICOLAE

„Cremă de pantofi, perie de lustruit, ghete noi. Păcat că nu ai fost cuminte! Va trebui sa te multumesti cu mine!”

„Surpriză! Anul acesta Moş Nicolae nu ţi-a adus nimic… material. Doar pe mine, un suflet rătăcit şi singur. Astept doar un semn pentru a arăta ce am mai bun şi cald în suflet”.

„Mi-am pus cizmuliţele la usa si te aştept! Vrei să fii tu Moş Nicolae pentru mine? Hai, te astept!”

Lustruieşte-ţi ghetele şi după… mergi la culcare! Nu contează că eşti singură… Moş Nicolae va veni şi îţi va pune în ghetuţe doar zâmbete şi voie bună… să le împarţi apoi în stînga şi în dreapta:) Şi eu o să vreau un zîmbet! Să-mi păstrezi unul!

Cu ocazia sfântului Nicolae îţi doresc multă sănătate, fericire şi nu în ultimul rând multă bucurie în viaţă!!!Să fii iubit şi să ai parte numai de lucruri frumoase!!!!

Sper ca sărbătoarea Sfîntului Nicolae să fie semnalul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi mai ales… multă dragoste!

Mesaje de Sfântul Nicolae • Urări de Sfântul Nicolae

Începând cu 6 decembrie, în perioada sărbătorilor de iarnă oamenii sunt mai buni, mai frumoşi, mai înţelepţi şi fac o gesturi minunate faţă de cei dragi şi nu numai.Fie ca această perioadă să îţi aducă şi ţie multe zâmbete frumoase de la oamenii din jurul tău şi să poţi împărtăşi tot ce ai tu mai bun cu ei.

Mesaje de Mos Nicolae Pentru soţul meu iubitŞi Nicolae numitAzi în zi de sărbătoareEu îi fac caldă urare.

Dacă continui să fii supărat, Moş Nicolae nu-ţi va aduce nimic…. Înnoieşte-ţi sufletul tău bun, aşa cum îl ştiu eu şi trăieşte câteva momente de fericire şi mulţumire… şi uită-te în ghetuţe… ai să găseşti un gând bun de la mine… Te sărut!

În ultimii ani, Moş Nicolae a venit la mine cu… dragoste şi speranţă… El ştie că nu sufăr dacă nu vine încărcat cu daruri pentru cizmuliţele mele. Sunt norocoasă doar să ştiu că el există şi că îi face pe apropiaţii mei fericiţi. Tu eşti unul dintre ei? L-am trimis aseară pe moş la ţine, să-ţi sufle în ureche fericirea….

Printre fulgi de nea imaginari m-am strecurat aseară la tine în căsuţă, să-ţi laş un dar simbolic acolo în ghetuţă, dar te-am văzut dormind şi atunci ţi-am lăsat un pupic dulce pe obraz.

De Moş Nicolae este momentul în care ceea ce ne dorim devine realitate! Dacă eşti sănătos, fericit, înconjurat de cei dragi, atunci Moş Niculae a venit deja.

Cremă de pantofi, perie de lustruit, ghete noi. Păcat că nu ai fost cuminte! Mulţumeşte-te cu mine!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Aiud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

aiudinfo, stiri aiud, informatii aiud